Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Tak jedine, co do toho investujes, je cas. Takze bych ty dva zapisy absolvovala, pro jistotu
Pokud má doporučení z PPP a pokud jste spádoví, měla by být brána stejně jako o deset dní starší děti a neměla by tedy být vyřazena. Ale rozumím ti, taky bych se raději jistila i druhou (nebo i třetí) přihláškou.
Držím palce, aby to klaplo nejlíp pro dítě.
Mám předčasně zaškolené dítě v nespádové škole podle vlastního výběru.
Ale pokud ředitel nemá místo, tak nemusí předčasnému zaškolení vyhovět. Takže bohužel ne, dítě nemá stejné postavení jako děti zaškolené řádně. Ředitel školy může předčasné zaškolení odmítnout a dát přednost dětem, které nastupují řádně. Není pro to žádný nárok.
@1Pears1 tak to jdu hledat dal, protoze nazory se tu lisi. Ach… ona uz si i tak bude nudit, jeste rok cekat.
Hlavne budu volat do skoly, ale chtela jsem mit nejake „podklady“ - z emimi ![]()
Nemá, ty s tím doporučením z poradny zadáš ředitelku a ta vás vzít nemusí.
Řešíte úplnou blbost, přijde mi, že dnešní školství je ještě více retardované, než bylo za mě, a to je mi 21. Nás brali na základě zápisu, rodiče rovnou řekli, že jim na nějakou poradnu nebo doporučení z vysoka hází bobek a že narozdíl od většiny malých capartů umím zavázat tkaničku, počítat, mluvit a vím kolik je hodin + další věci.
Já jsem povahou dost rázná a takové chování bych si nenechala líbit. ![]()
@BezSoucitu píše: Více
Jakože když dojde k zápisu dítě co mu bude 6 v květnu příštího roku že ho v poho vezmou a nebudou chtít žádný papír z poradny ![]()
Když to vezmu absurdně tak ty tvrdíš že když přislo k zápisu 4.5 dítě tak ho v klidu vezmou protože si umí zavázat tkaničku pozna písmena umí se podepsat a počítat do 100… Což není problém takových děti je spousta.
Fakt? A co by sis konkrétně nenechala líbit?
A ty plácáš nesmysly. Takhle to opravdu nefunguje a k předčasnému zaškolení je dle zákona nutné doporučení školského poradenského zařízení.
@Jahru píše: Více
Jaké zákony, Mařka je razna a takové chování by si nenechala líbit!
Pokud hru konkrétní školy velký nával rozhodně bych dala přihlášku i jinam. Řiditel dítě přijmout nemusí. Bohužel je to opravdu na jeho vůli.
Bohužel žádný nárok na předčasné zaškolení není.
Musí se sejít PPP a vůle ředitele školy. Většinou tedy jsou d tím OK ale pokud je to škola kde se i losuje tak bych to nebrala jako samozřejmost.
Ale určitě bych měla v záloze ještě další školu.
@Cuddy píše: Více
To je fakt, jaký pak copak
Slečna @BezZnalosti by jim to bez soucitu nandala ![]()
@1Pears1 píše: Více
Ty brďo, tak to je drsný. Myslela bych si, že sádové předčasně zaškolené děcko nebude brát ředitěl jako problém, vždyť tady jde o necelé dva týdny, proboha… ![]()
U nás bylo předčasné zaškolení super věc, byť tohle dítko nebylo ani omylem vzorný žáček. Rozum v podstatě pochytilo až někdy na střední škole a teď se nestíháme divit, jak je nadšené z poměrně náročné VŠ.
Na prvním stupni mi u něho vymlouvali 8g, že dítě rozhodně není studijní typ. ![]()
Zakladatelko, nevzdávejte to, jako první zajděte za vedením školy a ono se uvidí.
Držím palce!
@SAJ pokud má problém umístit ty žáky, které musí, nebude resit ty, které nemusí.
@SAJ jsi na střední, že. Nevíš, jak to funguje konkrétně u přijímaček, když má dítko asistenta a ten má zapisovat do archu? Předpokládám, že to dítě v češtině napíše na papír a asistent to přepíše přesně podle toho. ALe v matice? Když tam mají být i výpočty?
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.