Předčasný porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5924
19.2.14 19:01

No jako tohle se nedá říct jednoznačně, kdy porodíš. Magnesko se bere jen do 36tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
19.2.14 19:02

Mě strašil Mudr. předčasným porodem někdy od 32tt a nakonec jsme to zvládli do 38+0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
19.2.14 19:04

Ženská, co je zavřená se může přes noc otevřít a rodit. Další se zase může odvírat a zkracovat čípek několik týdnů a může i přenášet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
19.2.14 19:14
@Anonymní píše:
Dnes jsem byla u dr. Jsem 36tt. Dost casto mi tvrdne bricho. Rikal mi ze pokud se nezkracuje cipek, tak to neni tak strasny. Ze me napise magnezko. Po kontrole mi rekl ze se ndzkracuje, ze magnezko neni potreba, ale ze uz malej klesa dolu, ze uz se mi to blizi. Prvni ditko se mi narodilo v 17 pred 8 lety v 37tt mel sice 3kg a 50cm, ale mel silene velkou zloutenku, tak ze se musel svitit a nepribiral mi na vaze. V roce mel 7,70kg a meli jsme kvulh tomu strasny trapeni. Ted se bojim ze budu rodit zase driv a zase to stejny trapeni. Dr rikal ze plodovka mi muze odtect kdykoliv.

mám čtyřleťáka nar. ve 34 tt a ročního chlapečka ve 35 tt - a oba nemají žádné problémy, 36 tt to bych si pískala, kdybych tak daleko dotáhla, nemáš se čeho bát. Prcek by nemusel už ani do inkubátoru. Žloutenka je individuální - u nás měla šílenou dcera narozená ve 37 týdnu, naopak chlapec nar. ve 35 tt neměl žádnou. Viděla jsem miminka narozená ve 26 tt, máme od roka osvojenou holčičku narozenou ve 27 tt a je v pořádku - proto už můžeš být naprosto v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
19.2.14 19:20

Já bych se případného porodu ve 36tt taky nebála.
Měj klidový režim a bude dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
19.2.14 19:26

37+0tt je brano jako donosene, proste ukonceny tricatysedmy tyden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.14 19:40

Holky mockrat vam dekuju. Dost jste me uklidnily. A jeste muzu se vas zeptat jak jste poznali ze budete rodit? Ja lezela v nemocnici a v tom 37tt mi pichli vodu. Moje macecha dopredu vedela ze zitra bude rodit a taky ze jo. Vy jrte to taky nejak vycitily?

• Citovat
  • Upravit
5924
19.2.14 19:47

Já se cítila naprosto skvěle a z ničeho nic „křup“ a už tekla voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
19.2.14 19:56

Já rodila předčasně ve 31+2 mam dcerku, je v inkab.ale dychá sama, pichaly mě kortik.na plíce, zatím je v pořáku a snazi se, tak v takovým týdnu se nemusíš bát, to je krásny. :potlesk: jinak me teda praskla voda a říkal dr. že rozhodne rodit nebudu, tak jsem to neřesila, nic mě nebylo za hodinu mě
začalo bolet v podbříšku, tak jsem to řekla sestře a ta, že to nic neni, že mám jit do sprchy.tak jsem šla a pak jsem méla ty bolesti vétši tak jsem zazvonila na sestru a ta mě prohlídla a zjistila, źe rodim, tak jsme utikaly rychle na sal :) :mrgreen: takže bolesti v podbříšku a tlak na konečník, jako, že se Ti chce na velkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
19.2.14 20:21
@Anonymní píše:
Holky mockrat vam dekuju. Dost jste me uklidnily. A jeste muzu se vas zeptat jak jste poznali ze budete rodit? Ja lezela v nemocnici a v tom 37tt mi pichli vodu. Moje macecha dopredu vedela ze zitra bude rodit a taky ze jo. Vy jrte to taky nejak vycitily?

já jsem to věděla - ikdyž příznaky jsem neměla, u staršího ze synů mi začala odtékat po kapičkách plodovka, šel sekcí pro příčnou polohu a u mladšího špatné ozvy, příčka - opět císař, ale „věděla“ jsem u obou, že je nedonosím, nevím proč…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101659
19.2.14 21:29

Tak mě u prvního strašili asi měsíc, že půjde dřív… no šel 40+6 a nepoznala bych to, resp. poznala tak pozdě, že by se narodil doma. Po zkušenosti s prvním jsme to s druhým jen tak tak do porodnice stihli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.14 21:42

Ahoj holky :),
moje malá princezna se narodila 37+3 a byla hraničně nedonošená, ale váhu měla dobrou 2,97. kdyby se mi narodila, jak měla, tak bych jí prý dle slov porodníka neporodila, princezna moje věděla, kdy má jít ven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí