Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, já teda rodila jednou 34tt a jednou 36, prvni pripad to bylo v nemocnici na dlouho, protoze dvojcata nemela vahu, pri ktere se odchazi. V druhem pripade mel syn vahu 3330 takze jsme sli treti den domu
37tt se už nebere jako předčasný porod, to už je dítě donošené. Pokud nejsou problémy, tak se odchází domů klasicky, dle stavu rodičky a dítěte, klidně už po třech dnech.
U předčasných porodů bývá propuštění při dosaženém 36 gestačním týdnu a 2300g. Oboje splňuješ, takže stačí, aby ti miminko přibývalo na váze.
rodila jsem syna ve 37+3tt. Měl 3560 g a ve zprávě napsáno „hraničně donošený“
no, nevím, kolik by měl jako řádně donošený… Byla jsem s ním v porodnici cca 5 dní. Ale on měl dost silnou žloutenku, takže ho svítili modrým světlem a pustili nás, až když to kleslo. Pokud bude dítě dobře prospívat, není důvod, abyste byli v porodnici zbytečně déle.
Rodila jsem přesně 37+0, syn 3130g a byl hraničně donošený - neměl žádnou zvláštní péči
tuším 4- 5 den jsme už byly doma.
Já rodila 36+2. Váha byla 3,52 kg,brán jako nedonošený a v nemocnici 14 dní ![]()
37 uz se bere jako donosene, nebala bych se toho. Já jsem rodila spontánně přirozeně 35+2, prdolka je zdravý, jen má problém s kolikami chudatko, ale to chlapečci často…