Predilekce a pravostranný hemisyndrom

421
11.6.16 12:32

predilekce a pravostranný hemisyndrom

Od pátka má moje desetitýdenní dcera potvrzenou pravostrannou predilekci a lehký pravostranný hemisyndrom. Vojtu zatím necvičíme, v pondělí jdeme na sono hlavičky, pak se uvidí co dál. Mám k tomu pár dotazů: mělo miminko některé z vás něco podobného a bylo nakonec v pořádku? A naopak je tu některá, které dítě mělo nakonec třeba DMO? Ani jsem se nezeptala co vše na tom sonu můžou objevit, nevíte někdo? Jsem z toho dost špatná, myslela jsem, že prostě jen lehá ráda k pravé stranně :,( a máte některá nějaký zaručený typ, jak donutit miminko spát na té druhé straně? Malá si vždy najde tu svojí „plošku " vzadu na hlavě, uvelebí se a spí. Když chci aby spala jinak, je vždy řev a vztekání :zed: třeba nějaký polštářek nebo "zarážku“. Předem díky za jakékoliv zkušenosti a rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2069
11.6.16 12:57

To není žádná hrůza. Ale musíte polohovat, třeba podložit složeným ručníkem. Ikdyž bude zpočátku plakat, protože je už zvyklá být napolohovaná jinak.Ale musíte být důsledná, aby se ji lebečka oležela stejnoměrně. Protože pokud bude lehat jen na tu svoji vyleženou pložku, tak lebka je ještě měká a utlačovala by si v hlavě hemisféru, která by se tak dobře nevyvíjela, jako ta druhá na které neleží. A v pozdějším vývoji by to mohlo být znát. Takže určitě polohujte, vymyslite zarážky, ikdyž bude plakat…nevadí, ona si zvykne. Je to pro její zdravý vývoj.

Příspěvek upraven 11.06.16 v 13:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
11.6.16 13:01

Můj syn měl také predilekci s velmi zřetelným oploštěním hlavičky. Byli jsme na sonu mozku (ne kvůli té predilekci ale kvůli tomu, že byl nedonošený) tak jsem se tam ptala zda to může znamenat něco závažného a řekli, že ne. Tu vojtovku by to ale pak chtělo, je na to takový nenásilný cvik, dítě se jakoby celkově srovná a začne zapojovat i svaly na druhé straně krčku a pak to pomůže i při pasení. My jsme cvičili asi půl roku, teď je synovi 14m a to zploštění už není vidět. Určitě budete chodit na kontroly na neuro tak se neboj. Ty polštářky či zarážky mi bylo řečeno moc nepomůžou, pokud má miminko ty svaly ochablejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
11.6.16 13:04

No právě že ona když jí podložim je za chvíly zase na své straně zpět. Kroutí tou hlavou tak dlouho a cestuje po postýlce až docestuje zase zpátky tam kam chce. Před půl hodinou mi konečně usnula (spíš vyčerpáním z řevu) na boku a jdu se na ní podivat za 10 min a je zpět na zádíčkách a hlavičku jak jinak než na pravé straně :nevim: Je to rebel :lol: a nějak mě nenapadá čím jí podložit tak, aby ji to udrželo na místě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
11.6.16 13:05

Meli jsme to taky. Opravdu pomuze polohovani. Nas maly taky rval a nedokazal usnout jinak. Tak jsem ho vzdy nechala usnout jak chce a kdyz zabral tak jsem ho otocila (klidne jen hlavicku kdyz lezel na zadech) ;-). Kdyz zacal jevit zajem o hracky tak jsem mu je nabizela z te „line“ strany ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
11.6.16 13:09

Jojo, to vše děláme. Taky už má chudinka vzádu plošku a posunuté ouško :,( nechápu, že jsem si toho nevšimla dřív :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
11.6.16 13:10

A co že všecho můžou najít na tom sonu? Já byla tak v šoku, že jsem se ani nezeptala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.16 13:30

@sunshine125 zagooglete a najdete si remodelacni kranialni orteza. Nebo web plagiocefalie.cz (myslím). Tam najdete možnost řešení a když je vaše dcerka 10 týdnů stará, je to ideální čas začít to řešit. Hlava roste nejvíc mezi 4 a 6 měsícem, tak by se ji to mohlo helmičkou krásně srovnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
11.6.16 14:05

ANo o helmyčce vím, to by byla ta nejposlednější varianta, kdyby nic jeného nezabíralo. Spíš se bojím aby predilekce nebyla jen přidružená třeba vážnějšímu onemocnění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí