Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@axelina píše:
@Marki34 prosimte bud ráda že bude mit barak napsany na sebe… pokud ho i zaplatí on… budeš bydlet s detma „zadara“u něj a až Tě to s tim přestane bavit vezmeš tašku a jdeškdyž je dum napul je to vždy problem pak..
Co to je za blbost?
si přečti diskuze místních hvězd, co jsou s chlapem, co jim na dovolenou půjčuje, a ony nemají kam jít, protože doma jim nepatří ani klika u dveří. Dům je na něj, protože on by jim přece nic zlého neudělal. Nevěřila bych, že někdo „holý zadek“ a odchod s taškou do azylaku může vidět jako pozitivum.
@Marki34 nikdy bych nepřistoupila na předmanželskou smlouvu. To si každý musí rozhodnout sám, ale mě by to uráželo.
Přítel má našetřeno na barák a už jen čeká, až se objeví vhodný??? Koupí ho za svý a ještě nabízí darem 30%??? Nechápu, proč vůbec něco nabízí. Já bych si tedy barák nechal na sebe. Do SMJ až to, co si pořídíte opravdu společně. V momentě, kdy není jisté, jestli se podnikání zadaří? Obrovské riziko, že o dům přijde. V případě Vašeho zadlužení si věřitelé přijdou pro oněch 30%…
V momentě, kdy je jistota, že manželství vydrží 50/50?
Zajásejte, že máte tak zodpovědného a velkoryseho manžela. Pokud spolu budete až do stáří, stejně jednou budou dědit všechno Vaše společné děti! A pokud ne, majetek bude jasně rozdělený a vše se tím hrozně urychlí a zjednoduší.
@Aleš T. píše:
Přítel má našetřeno na barák a už jen čeká, až se objeví vhodný??? Koupí ho za svý a ještě nabízí darem 30%??? Nechápu, proč vůbec něco nabízí. Já bych si tedy barák nechal na sebe. Do SMJ až to, co si pořídíte opravdu společně. V momentě, kdy není jisté, jestli se podnikání zadaří? Obrovské riziko, že o dům přijde. V případě Vašeho zadlužení si věřitelé přijdou pro oněch 30%…
V momentě, kdy je jistota, že manželství vydrží 50/50?
Zajásejte, že máte tak zodpovědného a velkoryseho manžela. Pokud spolu budete až do stáří, stejně jednou budou dědit všechno Vaše společné děti! A pokud ne, majetek bude jasně rozdělený a vše se tím hrozně urychlí a zjednoduší.
Děti snad zakladatelka mít nebude. Nebo ty bys je za jejích podmínek chtěl? ![]()
@botl píše:
Děti snad zakladatelka mít nebude. Nebo ty bys je za jejích podmínek chtěl?
Cejtíš se fundovaná na doporučovací rady ohledně toho, s kým mít děti? ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
Cejtíš se fundovaná na doporučovací rady ohledně toho, s kým mít děti?
Rozhodně.
@botl píše:
Děti snad zakladatelka mít nebude. Nebo ty bys je za jejích podmínek chtěl?
No comment
![]()
@botl píše:
Rozhodně.
Tak v tom případě byl Hitler odborník na lidský práva, to je tak něco podobnýho.
@pohledzdruhestrany píše:
Tak v tom případě byl Hitler odborník na lidský práva, to je tak něco podobnýho.
Proč Hitler? Že tys koukal na nedávné dokumenty a teď to chceš prodat? Šikulka. Aspoň něco pozitivního.
@Lalelale pokud s holym zadkem přišla pak i odejde… zakladatelka píše že rozjiždí podnikání, a předpoklada že by brzy nějake penize měla…tak proč je strkat hned do domu..radeji bych bydlela „v cizim zadarmo“ a penize bud setrila nebo investovala… kdyby vztah nevyšel bude určite v lepsi pozii než když nacpe všechny penize do baraku, byt ho budou mit v SJM…vetsinou při rozchodu se pak dum musí prodat..nevyhodne..
@Aleš T. vidím to uplně stejně… ten muj by mi nenapsal ani tech 30%…ani to po něm nechci.. cítila bych se jak prostitutka…nebo služebná.
Devcata potrebuju se zeptat. s manzelem se rozvadime a plati hyposku na barak.bral si ji jeste pred manzelstvim. zadnou predmanzelskou smlouvu nemame.po dvou letech po manzelstvi jsme si nechali udelat zuzeni SJM.moje otazka tedy zni, mam narok na polovinu zaplacene hypoteky v dobe po uzavreni manzelstvi az po uzavreni zuzeni SJM? dekuji prosim anonym
Ahojky, prosím o zkušenosti, mám před svatbou a dneska mi přítel naznačil jestli bych nechtěla předmanželskou smlouvu…ať se rozhodnu jestli chci nebo ne, bylo vidět dle gestikulace, že bude 🙈 jako mrzelo mě to jak mi to řekl, ale tak podepíšu…stejně co je teď jeho před manželství a co moje teď, nám zůstává. Mohla bych poprosit co dat za podmínky? Na co dat pozor? Chceme děti, hlavně chci zabezpečit děti do budoucna a taky trochu aby byla i výhodná i pro mě ( abych nemusela, popřípadě platit jeho dluhy, jelikož nikdy nevíte…) hlavně chci, pokud budem realizovat vlastní bydlení, chci aby to bylo „my“ ne „já a ty“ jenže poslední dobou mi přijde, že ho proti mě někdo očkuje…
myslím si, že jeho mamka…což me štve, protože mi přijde, že je spíše ve vztahu sní než semnou
tráví s ní víc času než semnou, prostě je to generál…i co se tyče bydlení ho nutí aby žil sní a ne semnou nebo vybudovat si něco vlastního…já ani v plánu bydlet k ním nemám, protože se tam ani necítím, neměla bych tam slovo a ani předělat dle svého…a co si budem vykládat každá, žena pokud jí to není jedno, tak se chce zařídit podle sebe ![]()
Mám teď v hlavě docela zmatek
a pochyby celkově o tom vztahu.
No, to je hroznej problém vzít tašku, jít a po rozvodu si nechat vyplatit půlku z domu. Lepší je odejít s holým zadkem
.
@Marki34
Pokud partner kupuje celý dům za své, tak je snad logické, že bude napsaný na něj. Když tak moc chceš, aby byla polovina tvoje, vezmi si na tu polovinu hypotéku. Ale to budete muset udělat zůžení sjm, jinak on budemít v případě rozvodu nárok na polovinu zaplacených splátek. Taky bydlím v domě, který je jen manžela. Koupil ho za svoje a já se nepodílela ani korunou. Nějak mě to netrápí. Za trvání manželství jsme pořídili na hypotéku další nemovitosti, které pronajímáme a ty už jsou naše společné.