Předmanželská smlouva - nevím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
476
15.6.23 19:50
@Anonymní píše:
Ahojky, prosím o zkušenosti, mám před svatbou a dneska mi přítel naznačil jestli bych nechtěla předmanželskou smlouvu…ať se rozhodnu jestli chci nebo ne, bylo vidět dle gestikulace, že bude 🙈 jako mrzelo mě to jak mi to řekl, ale tak podepíšu…stejně co je teď jeho před manželství a co moje teď, nám zůstává. Mohla bych poprosit co dat za podmínky? Na co dat pozor? Chceme děti, hlavně chci zabezpečit děti do budoucna a taky trochu aby byla i výhodná i pro mě ( abych nemusela, popřípadě platit jeho dluhy, jelikož nikdy nevíte…) hlavně chci, pokud budem realizovat vlastní bydlení, chci aby to bylo „my“ ne „já a ty“ jenže poslední dobou mi přijde, že ho proti mě někdo očkuje… :( myslím si, že jeho mamka…což me štve, protože mi přijde, že je spíše ve vztahu sní než semnou :D tráví s ní víc času než semnou, prostě je to generál…i co se tyče bydlení ho nutí aby žil sní a ne semnou nebo vybudovat si něco vlastního…já ani v plánu bydlet k ním nemám, protože se tam ani necítím, neměla bych tam slovo a ani předělat dle svého…a co si budem vykládat každá, žena pokud jí to není jedno, tak se chce zařídit podle sebe :)
Mám teď v hlavě docela zmatek :( a pochyby celkově o tom vztahu.

Takze on se bude zenit a jeho mama chce, aby bydlel s ni a ne se svoji manzelkou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.23 20:04

@Bambule33
Ano, a přijde mi, že prostě si neumí dupnout. Jasně jsem mu řekla, že tam bydlet nebudu a že nehodlám pendlovat mezi dvěma baráky ( já jsem taky na baráku ) jsem útočí nešťastná, jelikož, když se někdo zeptá kde budem bydlet, tak každému říká, že to hlavně záleží na mě, ale zatím nic nedělá a můj názor ví. Respektuji, že nechce ke mě, ale zase mi přijde, že nerespektuje, že já nechci tam. Tak jedině východisko do svojeho, hlavně by jsme měli klid. Jen že nic se nerealizuje. Jelikož v době kdy jsme byli zasnoubení, byl s mamkou přepsat barák na sebe, což mě mrzí, jelikož mě obešel aniž by semnou potěšil bydlení do budoucna a jeho výmluva je teď, že má barák připsány na něho. Já už i před jeho mamkou schválně taky řekla, že „mám na sebe přepsána barák“ 🤣 🤣 🤣 byla z toho naprašky sice ale už jsem musela sobě emoce dlouho držela :D a nechtěla jsem ji přímo poslat někam… :D

• Citovat
  • Upravit
476
15.6.23 20:13
@Anonymní píše:
@Bambule33
Ano, a přijde mi, že prostě si neumí dupnout. Jasně jsem mu řekla, že tam bydlet nebudu a že nehodlám pendlovat mezi dvěma baráky ( já jsem taky na baráku ) jsem útočí nešťastná, jelikož, když se někdo zeptá kde budem bydlet, tak každému říká, že to hlavně záleží na mě, ale zatím nic nedělá a můj názor ví. Respektuji, že nechce ke mě, ale zase mi přijde, že nerespektuje, že já nechci tam. Tak jedině východisko do svojeho, hlavně by jsme měli klid. Jen že nic se nerealizuje. Jelikož v době kdy jsme byli zasnoubení, byl s mamkou přepsat barák na sebe, což mě mrzí, jelikož mě obešel aniž by semnou potěšil bydlení do budoucna a jeho výmluva je teď, že má barák připsány na něho. Já už i před jeho mamkou schválně taky řekla, že „mám na sebe přepsána barák“ 🤣 🤣 🤣 byla z toho naprašky sice ale už jsem musela sobě emoce dlouho držela :D a nechtěla jsem ji přímo poslat někam… :D

Tak to bych vzala nohy na ramena. Z toho nekouka nic dobreho. Dokud nezacnete realne bydlet spolu jako par tak se na svatbu vykasli. Jestli se za vas dva neumi postavit a posloucha maminku bude to jen a jen horsi. A nedejboze pokud budete mit deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2881
15.6.23 20:14

A nemyslíš si, ze má na tebe přepsat kus jeho baráku? Ty bydlíš v baráku u rodičů? Nejlepe pro vás oba začít někde na zelené louce. Bez zázemí peněz rodičů, postarat se o sebe pekne od podlahy. A hlavně před svatbou, protože to teprve zažijete situace, kdy poznáte, co v tom druhem mate. Teď bych se fakt nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
15.6.23 20:22

Proč napsat kus svého baráku? Já bych to sní nechtěla, jelikož na vo by mi to bylo, když bych tam neměla nějaké slovo, předělat trochu podle svého…ano, já taky jsem na baráku, s tím pokud tu zůstanu bydlet bude můj. Ale moji rodiče, jako sice by je to mrzelo a podpořili by mě. No jako myslím, si pokud nám to má klepat, tak musíme do svojeho a hlavně bez rodičů. Moje mamka je taky docela pedant a to i jeho mamka. Hlavně mě štve, sotva zamnou přijede a druhy den už volá v kolik dojede :( jako chápu je to jeho mamka…nechce zůstat sama ( sama by nezůstala, nedělá mi problém tam přijed, zůstat na noc, třeba některý víkend…) ale to ani třeba moji rodiče a to já mám rodiče hodně nemocné…zdravotně na tom nejsou dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
15.6.23 22:12

@YANKA92 Poradím ti, zrus svatbu, kopni partnera mamanka do zadku, najdi si svoje bydlení a pak si teprve najdi nového přítele. A s ním to začni hezký od začátku a pak s ním začni i bydlet ať se doopravdy poznáte. Protože se současným přítelem se pořádně neznáte. A hlavně si nedělejte děti, to by teprve bylo něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16571
15.6.23 22:40

To je vztah na prasky uz ted. Takových problémů. Nechápu, proč se berete, nemůžete se dohodnout a to nemáte děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
15.6.23 22:47

Vždyť co navrhuje je rozumné. :nevim:

Edit koukám, že odpovídám na diskuzi z roku 2019

• Citovat
  • Upravit
2164
16.6.23 05:50
@Anonymní píše:
Ahojky, prosím o zkušenosti, mám před svatbou a dneska mi přítel naznačil jestli bych nechtěla předmanželskou smlouvu…ať se rozhodnu jestli chci nebo ne, bylo vidět dle gestikulace, že bude 🙈 jako mrzelo mě to jak mi to řekl, ale tak podepíšu…stejně co je teď jeho před manželství a co moje teď, nám zůstává. Mohla bych poprosit co dat za podmínky? Na co dat pozor? Chceme děti, hlavně chci zabezpečit děti do budoucna a taky trochu aby byla i výhodná i pro mě ( abych nemusela, popřípadě platit jeho dluhy, jelikož nikdy nevíte…) hlavně chci, pokud budem realizovat vlastní bydlení, chci aby to bylo „my“ ne „já a ty“ jenže poslední dobou mi přijde, že ho proti mě někdo očkuje… :( myslím si, že jeho mamka…což me štve, protože mi přijde, že je spíše ve vztahu sní než semnou :D tráví s ní víc času než semnou, prostě je to generál…i co se tyče bydlení ho nutí aby žil sní a ne semnou nebo vybudovat si něco vlastního…já ani v plánu bydlet k ním nemám, protože se tam ani necítím, neměla bych tam slovo a ani předělat dle svého…a co si budem vykládat každá, žena pokud jí to není jedno, tak se chce zařídit podle sebe :)
Mám teď v hlavě docela zmatek :( a pochyby celkově o tom vztahu.

To je strašné, hoď nohy na ramena a od mamánků co nejdál. Jen nechápu, máte před svatbou a vztah takový to 8o? Ne nebrat, vykopat. Vždycky budeš ta druhá, nikdy se tě nezastane. A až by si bydlela u nich, tak to teprve začne peklo kord s příchodem dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12716
16.6.23 06:03

No obavam se, ze vetsi problem je vas vztah nez smlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2881
16.6.23 06:18

@YANKA92 ty jsi zakladatelka obnovené diskuze? Teď hod majetky a rodiče za hlavu a otestuj vás vztah, ať se cely život netluces do hlavy, koho sis to vzala. Odstěhuj se do nájemního bytu a pokud tam ten tvuj nebude, nebo bude pendlovat mezi tebou a maminkou, tak rychle pryč. Jestli to dáte aspoň dva roky a ty nebudeš mít chuť ho zabit, jdete do svatby. A nikdy, fakt nikdy se nestěhujte k rodičům, zvlášť když píšeš, ze obě maminky jsou generálové. Určitě nechceš být dítětem cely život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
16.6.23 06:26

Problem je, ze on si slozi zaklad na hypo, ale splacet to budete slolecne oba.

Tohle by chtelo si sednout s nejakym pravnikem a tak dlouho tu smlouvu ladit, az budete spokojeni oba.

A v baraku, ktery neni muj, bych taky uplne bydlet nechtela… Na druhou stranu, muset se pri rozvodu vzdat vlastniho vymazleneho je snad jeste horsi. Z podnikani si pak muzes koupit svoje.

(Necetla jsem cele, vztah tedy nekomentuju)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
16.6.23 06:35
@tulipán píše:
To je vztah na prasky uz ted. Takových problémů. Nechápu, proč se berete, nemůžete se dohodnout a to nemáte děti.

Přesně. To není vztah na zbytek života. Není to ani manžel do nepohody. Jednak bych žádnou smlouvu nepodepsala a takového si ani nevzala. Mamánka nebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3564
16.6.23 09:06

Proč se berete, když nejste schopni spolu ani bydlet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí