Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím si, že bys to měla vyřešit především v sobě, nikdo jiný to za tebe neudělá. Posílit své sebevědomí a sebedůvěru. A vyčítat mu po několika měsících, že jsi kvůli tomu potratila… to mi připadá přes čáru. Stejně jako to, že jsi mu prohledávala mobil a počítač.
@AnastazieB ono to nebolo celkom až po niekoľkých mesiacoch, umelé oplodnenie sa ťahá niekoľko mesiacov, jednotlivé mesiace na seba nadväzujú do jedného celku. Ano bolo odomňa hnusné že som mu pozerala do telefónu ale vtedy mi to bolo jedno a chcela som dôkazy, a aj keď som našla správy od nej bola som ticho, vyčkávala som na správnu chvíľu. A on telefón ani pc nikdy predomnou neskrýval
Příspěvek upraven 03.09.19 v 19:37
@Tina69 píše:
@AnastazieB ono to nebolo celkom až po niekoľkých mesiacoch, umelé oplodnenie sa ťahá niekoľko mesiacov, jednotlivé mesiace na seba nadväzujú do jedného celku. Ano bolo odomňa hnusné že som mu pozerala do telefónu ale vtedy mi to bolo jedno a chcela som dôkazy, a aj keď som našla správy od nej bola som ticho, vyčkávala som na správnu chvíľu. A on telefón ani pc nikdy predomnou neskrýval
Zakladatelko, podle toho, co píšeš, tak jí nejspíš ani neodpověděl. Chyba byla, že ji hned neposlal někam a zprávy nesmazal, prijde mi, že na to je moc hodnej. Srovnat si to musíš opravdu sama v sobě. Zkus se zaměřit na něco jiného, moc paní řešíš a ničí ti to život. Zničí ti to i vztah. A za to to přeci nestoji, ne? ![]()
V manželstve sme presne dva roky. Bola to taká láska na prvý prvý šup. Ja som od neho o 16 rokov mladšia ale vek sme nikdy neriešili. Neskutočne sme si sadli, názorovo, užívanie voľného času, tým že bol starší chcel už kľud, harmóniu. A to mne vyhovuje. Dovolenky trávime výlučne vo dvojici. on sa nechce nikomu prispôsobovať, mne vadia ľudia. Pracujem s ľudmi a vo voľnom čase tiež vyžadujem pokoj a ticho ako aj on. Má postavený rodinny dom, do ktorého si ma nasťahoval. Nie som žiadna zlatokopka ktorá si pripútala staršieho zabezpečeného muža, ale peniaze si dokážem zarobiť aj sama, dokázala som zafinancovať celý plot, vymeniť okná, nábytok, dať spraviť záhradu, všetko z vlastného vrecka, predsa mi bolo divné že som sa nasťahovala do „hotového ". Nemal problém ani s deťmi. Keďže sa nám nedarilo, nemal problém somnou zájsť aj do centra asistovanej reprodukcie, dať si vyšetriť spermie a podstúpiť všetky tie peripetie umelého oplodnenie (To je na dlho, kto nezažil nepochopí aká je to ťažká životná skúška a aj skúška vzťahu) veľmi rýchlo sme sa vzali, tak ako sme sa názorovo zhodli - bláznivo potajomky s dvoma svedkami. Všetko bolo také skvelé, až mi to bolo niekedy podozrivé. Až to raz prišlo. Stála som raz večer pri jeho telefóne keď mu prišla správa v znení "cmuk dobru noc a pod…“ fu, tak vtedy ma riadne zamrazilo. A až tu šlo, prvé naštrbenie vzťahu, číslo som si zapísala. Odosielatel bol uvedený pod mužským menom. aj som hneď na čislo volala a ozvala sa mi žena. Samozrejme že som to s ním konfrotovala, ale nemalo to význam. zapieral o život. Nikdy telefón predomnou neskýval, keď mu niekto volal, vždy mi povedal kto mu volal, vacsinou to bolo kvoli práci. Písala potom ešte pár krát. V jednej správe písala že ho miluje A to už bolo teda silné kafé. Riadne som prelustrovala telefón, správy ktoré písal on tam síce neboli, len tie odnej, všimla som si že s ňou viackrát volal. Históra v pc nič nenasvedčovala, ani sociálne siete, proste okrem jej správ celkom nič. A keďže som ženského pohlavia a o ženách sa vie, že môžu konkurovať FBI, zistila som že je to naša suseda. Viem o tom že s ňou dakedy žil, ale to len chvíľu a bolo to asi pred 18 rokmi. Ona žije v normálnom manželstve (s mužov sa už raz rozviedli a potom sa znova zobrali, majú 3 deti). A ja som bola taká hlúpa a znížila som sa na to, že som jej napísala správu, nech sa láskavo stiahne, nakoľko je to môj muž a ja si hájim čo je moje, a jej to asi pomaly myslí, keď nevie čo je to ženatý. Celú túto záležitosť sme v domácnosti prebrali tak že sme ju neprebrali. Povedala som, že o všetkom viem a dokážem to nateraz prekusnút ale pod podmienkou, že ju nevymaže, nezablokuje, preruší akýkoľvek kontakt a keď zistím že ju čolen raz kontaktoval tak odneho odídem. Na ten jeho pohľad asi nikdy nezabudnem. Povedal že so všetkým súhlasí. Pár mesiacov potom na to som aj potratila. A v tom návale zlosti a zúfalstva som mu vykričala že môže za to on, lebo mi nedokázal vytvoriť doma harmóniu a tá jeho zrada ma natoľko denno denne zraňovala a budila zo spánku že to aj takto dopadlo. Čo je teda pravda. Je to už viac ako rok, čo sa táto príhoda stala, ale ja na to stále nedokážem zabudnúť, stále pozerám von oknom, či tam tá stará nieje, keď nemá auto pred domov, viem že je práci a viem kedy ma dennú, kedy nočnú, proste mi z toho úplne šibe. Je pravda že náš vzťah je taký ako predtým, ak nie lepší, v snažení o dieťa sme nadaľej pokračovali. Ale je tam stále to ale… Vlastne sme si nič nevysvetlili ani nič neprediskutovali a ja nechcem opäť otvárať rany. Trošku ľutujem že som nechcela vysvetlenie hneď na začiatku a vyriešila som všetko jednou vetou. Neviem čo medzi nimi bolo a čo nebolo lebo ja som žiadne podozrenie nemala. Okrem tých správ absolútne nič. Z práce chodí vačšinou domov presne, nikdy nie neskoro, vždy spí doma. Ako ako aj predtým. Je živnostník, pracuje s našim dobrým kamarátom s ktorým robia v práci všetko spoločne a vlastne sa nachádza len na stavbách v špinavých zaprášených monterkach. Nikdy nechce súložiť pokiaľ nieje osprchovaný keď príde z práce. Ked je v moterkach nikde okrem stavieb nechce ísť, ani len do obchodu, už vôbec nie na kávu alebo pod, keby si bral z domu do práce jeans a slušné tričko, určite by som o tom vedela. Tak naozaj neviem či by mal prležitosť ma podviesť. S kamarátmi do krčmy nechodí, chodíme vačšinou spolu.
A toto všetko ma prenasleduje doteraz. Taká blbosť a ako dokáže narušiť doterajší skvelý vzťah. Nikdy sme sa už o tom nerozprávali a túto tému už ani nikdy neotvárali, ale ja som teda v pozore pri každom pípnutí telefónu a pri každom pohľade do okna. Aký je Vás názor? som prepnutá?