Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Mazlucha no tak uvidíme co mi řeknou v caru, díky za info! Budu držet palce aby to konečně už vyšlo!!!
Ahoj děvčata, jsem tu nová a ráda bych se zeptala, zda nemáte podobnou zkušennost. Cykly mám dlouhé cca 30 dní - neberu HA od listopadu 2015 a nyní se již s přítelem snažíme.
2.4.2016 jsem lehla s angínou a od obvodního lékaře jsem 5.4.2016 dostala předepsaná antibiotika, ale zkomplikovala mi to obrna lícního nervu (zřejmě z nastydnutí a od té angíny). Na neurologii mi byl předepsán Prednison 20mg na 9 dní užívání. Začala jsem ho brát 9.4.2016 (15 DC). Nyní již jsem 37 DC a MS stále nikde, trochu mě pobolívají prsa a na testu úplný pidi-mikro duch. Chtěla jsem se zeptat, zda je možnost abych i otěhotněla při braní prednisonu? Tulení probíhalo, ale nevím zda jsme se trefili do ovulace. V příbalovém letáku Prednisonu jsem se dočetla, že má za nežádoucí účinek spoždění mentruace. Máte s tím někdo zkušennost?
Moc děkuji ![]()
Ahoj, ano, prednison v davkach nad 10mg/d muze ovlivnit cyklus a zpozdit ovulaci a tim padem i ms. Jinak se pri nem otehotnet samozrejme da. Takze jedine zbyva vyckat - bud orijde ms nebo pozitivita testu.
Ja brala prednison pred opu a pak pred ketem vzdy od ms do zakroku a po otehu cca do 10 tydne…mela jsem hematom, tak asi proto…o spozdeni ms netusim kazdopadne budu drzet palecky skrz pozitivni tehu test
at sili
Moc děkuji za reakce
budu čekat co se bude dít
a ten duch byl opravdu minimini..a druhý den nic..no spíše s tím nepočítám a myslím, že MS dorazí, jen nevím kdy ![]()
Přečti si o Prednisonu další podobná témata.(pod diskusí) Je to tam dost vysvětlené.
Prednison se užívá při IVF, aby zvýšil šanci na zahnízdění embrya. Já ho užívala měsíc před a pak další 3 měsíce. Takže otěhotnění je určitě možné a pravděpodobnější než bez prednisonu
.
Holky, z jakého důvodu berete prednison? Mě zjistili zvýšenou buněčnou imunitu… měl jste to taky někdo tak a po léčbě se vám podařilo otěhotnět?…ani jsem po dvou letech snažení nenašla dvě čárky na TT ![]()
Ahoj.
Jsem čerstvě těhotná, za sebou 3× nezdar, podezření na antifosfolipidový syndrom na hematologii smetli ze stolu (podezření vzešlo z reprodukční imunologii)
Je možno vyžádat u gynekologa předepsání prednisonu když čtu jaké dobré zkušenosti ženy mají? Co jsemčetla často se píše jen tak pro jistotu po ivf ale nám se zadařilo přirozeně.
Ale Prednison se nedava na antifosfolipidovy syndrom. Pri nem je treba redit krev, takze kys. acetylsalicylova v davkovani 100 mg. Sezenes volne v lekarne.
@histep no jo jenze hematolog to smetl ze stolu ze slabe pozitivni jsem mela nevyznamne latky (ne ty bezne co byvaji a je to pak stopro).
Proč teda mermomocí chceš brát Prednison, jestliže k tomu nemáš důvod? To by poznali na té reprodukční imunologii. Rozhodně bych v těhotenství nebrali nic, co není třeba a už vůbec ne kortikoidy.
Anonymní. A jaké látky jsi měla lehce pozitivní? Nám se nepovedly 2 ivf. U druhého ivf jsem brala předními a bez úspěchu stejne. Taky jsem měla potvrzenou nějakou alergií na manželovi spermie. A prý přirozeně neotehotnim a ejhle, když jsme měli rozbehle třetí ivf, měla jsem napsané i jiné léky místo prednisonu, tak jsem otěhotněla po třech letech přirozeně. No a teď s malým, ktery měl rok jsem brala místo prednisonu Metypred a podařilo se nám čtvrté ivf. Do 8.tt jsem brala tabletku a pak až do 14.tt půlku. Jde tím o to udržení. Ale pokud ti někdo řekl, že ho brát nemusíš, tak ho neber. Kolikátý týden těhotenství jsi?
Holky, bral jste někdo prednison a nikdy jste nebyly těhotné?
Prednison je desny svinstvo,3×na KET a nezabral-buseni srdce, bolest hlavy no desne mi po nem vzdy bylo 😔kvuli nemu to vzdavam.. 😒