Prednison a otěhotnění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14112
6.9.13 10:31

@Mazlucha no tak uvidíme co mi řeknou v caru, díky za info! Budu držet palce aby to konečně už vyšlo!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.16 19:33

začátek těhotenství?

Ahoj děvčata, jsem tu nová a ráda bych se zeptala, zda nemáte podobnou zkušennost. Cykly mám dlouhé cca 30 dní - neberu HA od listopadu 2015 a nyní se již s přítelem snažíme.

2.4.2016 jsem lehla s angínou a od obvodního lékaře jsem 5.4.2016 dostala předepsaná antibiotika, ale zkomplikovala mi to obrna lícního nervu (zřejmě z nastydnutí a od té angíny). Na neurologii mi byl předepsán Prednison 20mg na 9 dní užívání. Začala jsem ho brát 9.4.2016 (15 DC). Nyní již jsem 37 DC a MS stále nikde, trochu mě pobolívají prsa a na testu úplný pidi-mikro duch. Chtěla jsem se zeptat, zda je možnost abych i otěhotněla při braní prednisonu? Tulení probíhalo, ale nevím zda jsme se trefili do ovulace. V příbalovém letáku Prednisonu jsem se dočetla, že má za nežádoucí účinek spoždění mentruace. Máte s tím někdo zkušennost?

Moc děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
5178
1.5.16 19:46

Ahoj, ano, prednison v davkach nad 10mg/d muze ovlivnit cyklus a zpozdit ovulaci a tim padem i ms. Jinak se pri nem otehotnet samozrejme da. Takze jedine zbyva vyckat - bud orijde ms nebo pozitivita testu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
447
1.5.16 20:15

Ja brala prednison pred opu a pak pred ketem vzdy od ms do zakroku a po otehu cca do 10 tydne…mela jsem hematom, tak asi proto…o spozdeni ms netusim kazdopadne budu drzet palecky skrz pozitivni tehu test ;) at sili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.16 20:36

Moc děkuji za reakce :) budu čekat co se bude dít :) a ten duch byl opravdu minimini..a druhý den nic..no spíše s tím nepočítám a myslím, že MS dorazí, jen nevím kdy :(

• Citovat
  • Upravit
3030
1.5.16 22:47

Přečti si o Prednisonu další podobná témata.(pod diskusí) Je to tam dost vysvětlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.5.16 22:52

Prednison se užívá při IVF, aby zvýšil šanci na zahnízdění embrya. Já ho užívala měsíc před a pak další 3 měsíce. Takže otěhotnění je určitě možné a pravděpodobnější než bez prednisonu :D.

• Citovat
  • Upravit
145
14.2.18 15:13

Holky, z jakého důvodu berete prednison? Mě zjistili zvýšenou buněčnou imunitu… měl jste to taky někdo tak a po léčbě se vám podařilo otěhotnět?…ani jsem po dvou letech snažení nenašla dvě čárky na TT :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.18 04:29

Ahoj.
Jsem čerstvě těhotná, za sebou 3× nezdar, podezření na antifosfolipidový syndrom na hematologii smetli ze stolu (podezření vzešlo z reprodukční imunologii)
Je možno vyžádat u gynekologa předepsání prednisonu když čtu jaké dobré zkušenosti ženy mají? Co jsemčetla často se píše jen tak pro jistotu po ivf ale nám se zadařilo přirozeně.

• Citovat
  • Upravit
5178
11.3.18 08:01

Ale Prednison se nedava na antifosfolipidovy syndrom. Pri nem je treba redit krev, takze kys. acetylsalicylova v davkovani 100 mg. Sezenes volne v lekarne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.3.18 09:36

@histep no jo jenze hematolog to smetl ze stolu ze slabe pozitivni jsem mela nevyznamne latky (ne ty bezne co byvaji a je to pak stopro).

• Citovat
  • Upravit
5178
11.3.18 09:41

Proč teda mermomocí chceš brát Prednison, jestliže k tomu nemáš důvod? To by poznali na té reprodukční imunologii. Rozhodně bych v těhotenství nebrali nic, co není třeba a už vůbec ne kortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9299
13.3.18 09:34

Anonymní. A jaké látky jsi měla lehce pozitivní? Nám se nepovedly 2 ivf. U druhého ivf jsem brala předními a bez úspěchu stejne. Taky jsem měla potvrzenou nějakou alergií na manželovi spermie. A prý přirozeně neotehotnim a ejhle, když jsme měli rozbehle třetí ivf, měla jsem napsané i jiné léky místo prednisonu, tak jsem otěhotněla po třech letech přirozeně. No a teď s malým, ktery měl rok jsem brala místo prednisonu Metypred a podařilo se nám čtvrté ivf. Do 8.tt jsem brala tabletku a pak až do 14.tt půlku. Jde tím o to udržení. Ale pokud ti někdo řekl, že ho brát nemusíš, tak ho neber. Kolikátý týden těhotenství jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
29.3.18 13:23

Holky, bral jste někdo prednison a nikdy jste nebyly těhotné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
3.9.21 15:30

Prednison je desny svinstvo,3×na KET a nezabral-buseni srdce, bolest hlavy no desne mi po nem vzdy bylo 😔kvuli nemu to vzdavam.. 😒

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí