Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prosím, mám dotaz na předplatitelky Betynky. Předplatila jsem si před 3 měsíci Betynku, poprvé mi přišel dárek jako byl na stánku, časopis byl celý zabalený. Další číslo mi přišlo už rozbalené, jen tužkou na časopise bylo napsáno číslo domu. A teď v pátek mi přišla opět rozbalá (nikde není ani adresa, nic) a dnes jsme byli na nákupu a vidím Betynku na stánku společně s IN-Style + náramkem. Tak by mě zajímalo, jak to přišlo vám. Manžel to hledal na internetu a údajně každý na Mediaservis nadává, že se liší číslo ve volném prodeji s tím v předplatném. Tak mi pak řekněte, co je to za bordel, že mám číslo o 5 kč levnější než na stánku a tam k je přibalený časák za 70kč ještě s dárkem. To se předplatné fakt vyplatí! Ne že bych byla na dárečky, ale mohli by to aspoň balit do sáčku, ať mi ten časopis nechodí jak od prasat ![]()
já jsem si taky chtěla Betynku předplatit, ale hodně lidí mi říkalo, že s tím nemají dobrou zkušenost tak jí kupuju dál u stánku
Taky mě přišla samotná Betynka bez ničeho, nedávno mi přišel jen nějaký vzorek od Johnson pro děti, jinak nic.Taky mě to štve, ale nevím jestli to kradou v Mediaservisu nebo je předplatné bez dárku.Ale asi 2× jsem reklamovala, že mi Betynka nepřišla vůbec, tak mi ji po týdnu poslali, tak lepší asi příště kupovat rovnou ve stánku.
Mně to přijde spíš, že ty dárky z toho někdo cestou krade, protože by mi přišlo moc divné, aby časák posílali jen tak bez obalu ![]()
Už mám Betynku předplacenou 2 roky a také mi chodí nezabalená, bez dárečků, pouze v pravém rohu je ručně napsané příjmení. Za celou dobu jsem dostala pouze bryndáček a vzorky Johnsons.
já se přifařím - nejedná se teda o Betynku, ale Maminku. Na stánkách je s dárkem, mě s dárkama nechodí - je zabalená, takže prostě předplatitelkám neposílají ![]()
ty jo…tak to jste mě teda dostali
Mě ani nenapadlo koukat na stánku jestli tam něco není, taky mi chodí většinou rozbalenej, max. tam byl předminule ten vzorek od Jonsons nebo nějaký pásek na měření UV!
To jim snad napíšu mail jak je to možný ![]()
Jsem na tom stejně. Stěžovala jsem si u nich na to, že mi chodí Betynka nezabalená a oni mi na to odpověděli, že ji balý do igelitu jen když je v ní nějaký příbal - dárek. Což bylo snad jen 1× nebo 2×.
Předplatné jsem dostala jako dárek a mám ho od 1/2011. Už teď vím, že si ji neprodloužím a raději si ji budu kupovat.
Mediaservis jsou lumpové ![]()
Mám předplacený i Apetit a ten mi od začátku chodí zabalený v černé folii a vždycky byl se všemi dárky.
Ahoj, přidávám se, mám ten samý problém. Betynka chodí beze jména, bez obalu, bez dárečků. Včera jsem zkoušela poslat mediaservis reklamační mail, tak jsem zvědavá, jestli a co mi odepíší. V takovémto případě si můžu časopis rovnou koupit a aspoň tam budu mít vše, co k němu dávají.
Holky, tak vás asi nepotěším…manžel ještě brouzdal na facebooku Betynky a stěžuje si takto více maminek…ale prý Mediaservis není povinen poskytovat dárky předplatitelkám, že je to jen na stáncích. A všem chodí nezabalená. Což považuji za hrubé jednání vůči spotřebitelům, protože my jim tam vysypeme prachy dopředu a za to máme jen to, že s námi s prominutím „vyjebou“. Naštěstí jsem si předplatila jen 1/2 roku a už vím, že si budu vše kupovat na stánku, tam si i vyberu dárek (kolikrát je varianta chlapeček x holčička). Máme předplatné více časopisů a všechny chodí zabalené se štítkem jména, nikdy jsem neměla ušpiněný časopis, ani znehodnocený. Myslím, že je to nespravedlivé, ale asi s tím nic neuděláme. Dala bych to do TV, jen tak, udělat reportáž…řeší kde jakou békovinu, tak tohle by mě zajímalo, jak by to odůvodnili na kameru ![]()
Mame to to same - bez obalu, bez darku. Kdyz jsem si objednavala predplatne maminky (odebiram i ji), tak jsem se na to vyslovene ptala, zda podilaji i darky, a bylo mi odpovezeno, ze darky uz neposilaji, protoze spolus predplatnym jsem ziskala darek v hodnote 600,– (parfem). Takze proto je to pak uz bez darku. Ale u betynky jsem nedostala ani predplatitelsky darek, ani darecky k casopisu. Priste taky uz nic predplacet nebudu a radeji se projedu s kocarkem do trafiky..
Máte pravdu,u předplatného většinou dárky nebývají.
Moje maminka nějaký čas pro Mediaservis pracovala,tak vím jak to tam chodí.Nikdy by ji nenapadlo časopis nedoručit nebo nějakým způsobem poničit(nemyslím pár kapek od deště,kterým se ne vždy v lijácíh dá zabránit).Pokud máte negativní zkušenosti,tak nezbývá než si stěžovat a stěžovat.Kdyby vydavetelé časopisů věděli,že je tento problém,tak by možná distribuci předplatného svěřili jiné firmě,ale oni o těchto problémech málokdy ví.
Já mám od nich předplacený časopis Svět ženy a od Nového Roku jsem tam musel volat 3× kvůli nedoručení,a to máme schránku ozančenou a na venkovních dveřích,tak doručovateli nic nebrání v tom mi časopis dodat…
Taky jsem měla kdysi dávno Betynku předplacenou.Přišla bez dárků,nezabalená a jen s číslem baráku. Stěžovala jsem si u vydavatele,ale nebylo mi ani odpovězano. Proto,když mi poslali další složenku,šla do koše.
ahoj,
ja dneska zrusila predplatne na Maminku, volala jsem do mlade fronty a tam mi pani vysvetlila ze predplatitelum nikdy nedodavaji darky na obalce - tentokrat je to kousatko - protoze nejsou schopni zajistit ze by bylo mozne pribaly dorucit do vsech schranek. Kdyz jsem se ji zeptala proc alespon nepribaluji ty extra male knizecky tak mi rekla ze je to ze stejneho duvodu, kvuli doruceni do schranky. To mi prijde vymluva, protoze nikdy se nestalo ze by to bylo vetsi nez casopis. Navic jsem ji rikala ze to nevidim jako darek ale jako soucast casopisu. Obzvlast kdyz v jednom vydani napisou reklamu jak blazen ze v pristim cisle priloha o cestovani, clovek se tesi, pac se mu to hodi a pak cumi a nic. Stejne jsem nepochodila, nabidla mi jen vraceni penez za zrusene predplatne.
takze zruseno a radej si to budu kupovat na stanku.
Ovsem co se tyce tech starsich vydani jinych casopisu tak s tim nema vydavatel nic spolecneho, to tam pribaluje distributor jednak aby se jich zbavil a taky aby prodal vic tech novych.