Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Dnes jsem se zase naštvala v Tescu. Máme tady to menší - supermarket. Už pokaždé kontroluji účtenky hned za pokladnou (a vám to doporučuji taky), protože snad každý druhý nákup je někde chyba v cenách. Dnes to bylo dokonce o 100,– Měli uvedeno cenu na regálu v akci za 49,– a přitom to stálo 149,–. Nebo mi spletly druh melounu a byl samozřejmě dražší. Nebo cena nalepená přímo na mase, byla jiná než u pokladny a to o dost a vedoucí to ještě přešla tím, jooo, to je ale stará akce pani… Já už si tam připadám trapně, že si pořád stěžuju, ale přece se nenechám okrádat. Není tady moc jiných možností kde nakupovat a sortiment mi vyhovuje, ale tohle mě fakt vytáčí, třeba v Lidlu se mi to nikdy nestalo. Máte někdo stejnou zkušenost?
Cenu kterou mají na regále ti musí naúčtovat, a jestli akce skončila je to jejich problém,že nepřecenili zboží, pohrozila bych ČOI…
Jinak já do Tesca moc nechodím…přestavěli nám ho a nevyhovuje mi uspořádání zboží…
yweta píše:
Cenu kterou mají na regále ti musí naúčtovat, a jestli akce skončila je to jejich problém,že nepřecenili zboží, pohrozila bych ČOI…
Jinak já do Tesca moc nechodím…přestavěli nám ho a nevyhovuje mi uspořádání zboží…
Zatím mi vždycky vrátili peníze, ale je mi to trapné, zdržuje to, ostační čučí, co si tam vymýšlím…neznám moc lidí, co si kontrolují účtenky hned po nákupu, dneska si na tom „akčním“ zboží tesco asi napakovalo ![]()
Mě se toto stalo v Albertu, ale na informacích mi rozdíl ihned doplatili. Do Teska moc nechodím a v Kaufladnu se mi to stalo asi jednou a taky se ho hned vyřešilo. Účtenky taky kontroluju, občas mi klepnou víc kusů než mám, ale to je překlep ne schválnost.
Tak to já si kontroluji účtenky všude, už mnohokrát se mi stalo, že cena nesouhlasila nebo mi pokladní napočítala něco víckrát. Tak hned za pokladnou to projedu a případně se hned ozvu a reklamuju. ![]()
Podobně v Intersparu. Byla sleva na 10 utěrek za 39,–, bylo to tak natištěno na letáku a i v régálu. U poklady vám bylo naúčtováno 139,–. Nakonec to babička vrátila. Já, kdybych si něco koupila, a byla cená jiná, tak to budu chtít, za tu nižší cenu. Je to jejich problém, že mají špatnou cenu.
Pak jedná stará paní okolo 70ti let. Já platila a ona se vrátila, že jí naúčtovali za jogurt 60,– Kč!! Kterej měl stát 6,–!
Já si nikdy účtenky nekontroluji, ale od tohoto případu ano a hned.
Takže Jeziko, kontroluj dál a nadávej. Není to nic trapného. Oni v tom mají bordel. Jsou to tvoje peníze. ![]()
Bylo to i v TV, že někde v elektronice se sekli i desetinou čárku nebo něco a Televize stála strasně málo, místo normální ceny 13,000,– tak bylo něco kolem 3.000,– ..pamatujete si to? Nakonec mu to dali v té slevě, jen po tom, co tam s ním byla televize.
Jinak já viděla levandulovou svíčku za 30,– Levandulovou vůni miluju. U pokladny mi namarkovala 70,– Tak se jí ptám, co je to za cenu. A ona mi řekla, že se asi spletli, že to prostě stojí těch 70,– Chtěla jsem to za těch 30,– ale nechtěla jsem se s ní hádat, akorát jsem se jí zeptala jestli zná zákon a jestli ví, ža za takovou cenu to musí prodat. No nic, nechtěla jsem se hádat. Mě šlo o princip, a né o podělaných 40,– navíc. Od té doby jsem tam nešla. Bylo to květinářství v Intersparu.
Bohužel Tesco vůbec nemá vymakaný přeceňování ( z akční zpět na normální a podobně), takže toto je na denním pořádku..zákazník má právo dostat to za cenu jaká je na cenovce..
Pracuji v tescu a také mě to štve - já jako zaměstnanec jsem pak za zloděje..Bohužel to dle mě chyba metody a postupu..
Oml. za inko
Jinak pokud pokladní markuje přes skener, tak ona vůbec nemůže za to, co jí vyjíždí za ceny na pokladně..( ala jogurt za 60.-)..do pc zadává ceny cetrála kdesi..Jenže zákazník si vybije zlost na ní, bohužel..
Pokud je to někde v sámošce , kde pokladní vyťukává ceny, tak pak je to zlodějina nebo její chyba..
ale přes čárové kody je bohužel chyba na straně někoho, kdo tam vůbec nepracuje..
Účtenky si kontroluji všude, v tescu se mi to ještě nestalo, kdežto v albertu skoro pokaždé. Vždy jdu zpět ke kase a vrátí mi celou částku a zboží jim nechám nebo vyplatí rozdíl v ceně, Vždy se ještě omlouvají a já se trapně rozhodně necítím, jejich problém, že v tom mají nepořádek… ![]()
chápu, že jsi rozčilená, ale vůbec nechápu, jak si můžeš pamatovat veškeré ceny zboží. Kdybych měla kontrolovat nákup z velkého marketu, tak bych vždy potřebovala druhý košík a ještě si během nákupu poznamenávat ceny. Ceny si prostě nepamatuji.
v tescu ne, v intersparu a jednou v bille, jiná cena na regále a pak namarkovaná… V intersparu tam zapomněli starou akci (měli dvě ceny jednoho zboží) a rozdíl nám vrátili… V bille to tehdy byly vlhčený ubrousky, to tam teda nebyl manžel a já se asi 10 minut rozhodovala, jestli to říct/neříct… Nebo tam pak poslat chlapa
Nakonec jsem řekla (jsem si představila, jak by byl chlap „nadšenej“, že tam musí…) šlo asi o 150 korun… A taky po zkontrolován ceny na regále vrátili ten rozdíl ![]()
MY chodíme nakupovat do Tesca hodně a jen jednou se mi stalo že cena neodpovídala,ale to bylo tím že to měli nějaké pomíchané.Ale ještě pozor na Albert tam je to šílenost,pořád jiná cena než na kase
, snad každý nákup něco najdu ![]()
Jinak taky kontrolujem po nákupu ceny, většinou plus mínus víme, kolik bychom měli za ten nákup platit a pak projíždíme účtenku, jestli aspoň počet kusů souhlasí a jestli nějaká cena není moc „podezřelá“… Ještě se mi jednou stalo, že místo jednoho kousku Kinder Bueno, mi naúčtovali celou krabičku
Místo 17 korun přes dvě stovky nebo kolik to tehdy bylo… Taky dobrý
![]()
Anonymní píše:
Jinak pokud pokladní markuje přes skener, tak ona vůbec nemůže za to, co jí vyjíždí za ceny na pokladně..( ala jogurt za 60.-)..do pc zadává ceny cetrála kdesi..Jenže zákazník si vybije zlost na ní, bohužel..
Pokud je to někde v sámošce , kde pokladní vyťukává ceny, tak pak je to zlodějina nebo její chyba..ale přes čárové kody je bohužel chyba na straně někoho, kdo tam vůbec nepracuje..
To mě právě říkala kamarádka, co pracovala v kaufu, že když se toto stalo, tak lidi nadávali jí na pokladně. Ona za to nemůže, ale ten, kdo tyceny do toho skenneru zadával, to je logický, takže se jí stalo i to, že děda se naštval a začal po ní na pokladně házet jablka. ![]()
Když jsem někdy měla problém s cenou, se zkaženým jídlem (co mělo trvanlivost je hóódně dlouhou), tak jsem to řešila na okýnku, kde sedí hlavní vedoucí pokladen a ta to řeší. Nenapadlo by mě nadávat na pokladní, která za to nemůže, ale bohužel hlavně důchodci nadávají pokladním..
ynax píše:
chápu, že jsi rozčilená, ale vůbec nechápu, jak si můžeš pamatovat veškeré ceny zboží. Kdybych měla kontrolovat nákup z velkého marketu, tak bych vždy potřebovala druhý košík a ještě si během nákupu poznamenávat ceny. Ceny si prostě nepamatuji.
To já si pamatuju, nekupuju toho zase tolik, chodím spíš časteji. A taky beru věci z akcí a říkám si, jéé, to je za super cenu a pak u pokladny zírám ![]()