Předporodní masáž hráze

1325
19.10.12 12:01

Předporodní masáž hráze

Ahojky,

máte někdo zkušenosti s masáží hráze před porodem? Jak se provádí? Je to k něčemu? Bojím se nástřihu…Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
196
19.10.12 12:07

Ahoj:)
ja teda zadny zkusenosti s masazi nemam, takze nemuzu posoudit, jeslti to k necemu je, ale za sebe muzu rict, ze ve chvili kdy jsem rodila, jsem nastrih vubec nepostrehla a to me potom doktor sil docela dlouho.Ono pritom tlaceni to opravdu citit nejde-neboj:)
drzim pesti
 Lucie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15103
19.10.12 12:08
@marky9 píše:
Ahojky,máte někdo zkušenosti s masáží hráze před porodem? Jak se provádí? Je to k něčemu? Bojím se nástřihu…Děkuji :kytka:
á dělala, a měla jsem jen dva malé stehy. Nicméně, rodila jsem po třetí. NO, jak jí dělat, vemeš olej, a masíruješ, zezačátku, je to nepříjemné, pak se to uvolní. ;) ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.10.12 12:09

Ahoj, sestřička mi ukazovala jak se to dělá, ale sama řekla, že to je každýho věc jestli to bude dělat nebo ne. Stoprocentně to nemusí pomoct a nástřih stejně budou muset udělat. Takže si hráz nemasíruji, ani mi to nejde, protože si tam pořádně nedošáhnu a přítele to nenechám dělat..jeho by to akorát dráždilo k nemravnostem.. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
19.10.12 12:13

V hradecký porodnici, kde jsem rodila, dělaj nástřih téměř všem, takže já se na masírování vyprdla. A vyplatilo se - měla jsem dva pidi stehy, ani jsem o tom nevěděla a hned se to zahojilo :dance: takže za mě masáž zbytečnost ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
19.10.12 12:15

No já jsem před prvním porodem prováděla masáž hráze jak mi to ukázala porodní asistentka… Při porodu mě stejně museli nastřihnout, protože prý mám moc vysokou hráz a masáže mi nijak nepomohly… Nástřih vůbec nebolel, jen to sezení bylo takový divný, ale dalo se to… Měla jsem 3 řady šití… Do měsíce jsem o tom nevěděla a po 6-ti nedělí jsem to necítila ani při sexu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
19.10.12 12:19

Ahoj,
zatím zkušenosti nemám, ale když jsem si byla prohlédnout porodnici, ptala jsem se na to sestřičky a ta mi řekla, že je to jen moderní trend a že to v podstatě k ničemu není.. :nevim: a navíc mi řekla, že u prvnorodiček se dělá nástřih téměř preventivně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
19.10.12 12:25

Já to chtěla dělat, ale bylo mi to hrozně nepříjemné, takže za 2 večery jsem se na to vyprdla. Rodila jsem bez nástřihu. Ale záleží na pružnosti kůže, zkušenosti personálu při porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
19.10.12 12:27

Děkuji za názory…já to asi zkusím-za to nic nedám  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2017
19.10.12 12:31

Já se na masáž vykašlala. Nakonec stejně malý šel ven ručičkou napřed, takže vevnitř potrhal co mohl a nastřižená jsem díky tomu být musela… Nástřih jsem absolutně necítila a šití taky ne… teda jen to tahalo, ale po celém tlačení malého to byla brnkačka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
19.10.12 12:47

Ja masaz delala, nevim, zda to bylo tim, ale nenastrihovali me. A to jsem byla prvorodicka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1325
19.10.12 12:52

EPI-NO

A používal někdo epi-no balónek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9030
19.10.12 12:59

@marky9 promiň, ale to (epino) mi přijde jako totální kravina!!! a nebezpečná! akorát si tam něco natrhneš nebo si tam zavedeš infekci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9354
19.10.12 13:00

Ahoj :mavam: zakladatelko doporučuju pročíst tuhle diskuzi https://www.emimino.cz/…ankovani/78/?… a jestli se ti nechce dávat za to peníze tak za mne masáž určitě ano. Překvapuje mě, že je to tolika holkám jedno jestli je nastřihnou nebo ne. Mě říct na prohlídce porodnice že je dělají prvorodičkám preventivně tak už mě tam nikdo neuvidí :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9354
19.10.12 13:01

@poosleda Proč by sis měla něco trhat a zavádět infekci? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie