Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Šarlota4 píše:
My se nedivimemy to rikame jako argument k tomu mit vlastni bydleni.
Tak to jo:). No vlastní, jednoznačně. Za jakoukoliv cenu.
@jkra píše:
Souhlasim ![]()
@tzipora píše:![]()
Jde o to, že majitel chce peníze a byt tedy prodá a nájemník se musí odstěhovat…Edit-o takových případech jsem slyšela.Příspěvek upraven 30.09.21 v 09:22
Prodej neni zakonny duvod pro výpověď…
@jkra píše:
A to je to, co ženě ty ceny tak rychle vzhůru - za každou cenu. Nesmysl. Když vidím jaké pastoušky lidé nabízejí a za kolik.
@tzipora píše:
Ano, souhlasím. Máš ale manžela. Myslím to v dobrém. Pokud je člověk sám na vše, má to horší.
A on někdo brání v párování lidí?
@inkakřivák píše:
A to je to, co ženě ty ceny tak rychle vzhůru - za každou cenu. Nesmysl. Když vidím jaké pastoušky lidé nabízejí a za kolik.
No to se pekne pise, kdyz jsi uz starsi zena s vlastni nemovitosti/stmi. Ti mladsi 10 let vyhlizeji lepsi ceny a ona stale nic
a za tu dobu prohodi kominem statisice za najmy.
@Šarlota4 píše:
No to se pekne pise, kdyz jsi uz starsi zena s vlastni nemovitosti/stmi. Ti mladsi 10 let vyhlizeji lepsi ceny a ona stale nica za tu dobu prohodi kominem statisice za najmy.
To je taky pravda.
@tzipora píše:
Trápí mě předražené nemovitosti, byty, domy. Jsem asi jediná v mém okolí, která tohle řeší. Děti sice nemám, ale nedovedu si představit mít dvacetiletou dceru nebo syna. A už vůbec nemluvím o tom, že by chtěli založit rodinu.
Ano, jsou lidé, kteří zdědí byt například po prarodičích, ale je jich minimum.
Njn, ty tablety nesmrtelnosti s tou realitní krizí pořádně zahýbaly…
@Anonymní píše:
Já naopak neznám moc lidí v mě generaci, co by něco zdědili. Já jsem teď ve 40 letech zdědila 1/6 bytu 2+1 v okresním městě 200 km daleko.To vážně vytrhne trn z paty
Takže naopak si myslím, že spousta lidí se musí zařídit bez spoléhání se na dědictví.
Pokud to všichni prodáte, tak je to furt půl mega, ne?
@Šarlota4 píše:
Hlavne u nas nefunguje kolem najemniho bydleni zadny servis. Ja ten servis zazila 1× - pravda bylo to v drazsim bydleni, ale bylo to uplne skvele.
Já servisuju jak blázen. Rozbité opravíme, problémy řešíme s SVJ hned…
Ale uklízet nájemníkům teda nebudu. ![]()
@Šarlota4 Jo? Ale nikdy bych nešla do vlastního za každou cenu. To je prostě hloupost. Teď si řekneš dobrý, tu hypo zvládnem, a pak se cokoliv zvrtne a jsi v háji. Splacené tak akorát úroky, a zbydou ti v lepším případě oči pro pláč, v horším navíc dluhy. Takže fakt ne za každou cenu. A ano, máme domek. Z poloviny zaplacený hotově z mnohaletého stavebka, zbytek úvěr. Muset brát úvěr na celý, nejdeme do koupě.
@inkakřivák píše:
@Šarlota4 Jo? Ale nikdy bych nešla do vlastního za každou cenu. To je prostě hloupost. Teď si řekneš dobrý, tu hypo zvládnem, a pak se cokoliv zvrtne a jsi v háji. Splacené tak akorát úroky, a zbydou ti v lepším případě oči pro pláč, v horším navíc dluhy. Takže fakt ne za každou cenu. A ano, máme domek. Z poloviny zaplacený hotově z mnohaletého stavebka, zbytek úvěr. Muset brát úvěr na celý, nejdeme do koupě.
Za každou cenu myslím, že si odpustit dovču pár let, vezmu dvě práce.
@Bábrdl píše:
Já servisuju jak blázen. Rozbité opravíme, problémy řešíme s SVJ hned…
Ale uklízet nájemníkům teda nebudu.
Tak to jsi jedna z mala. Nam u jednoho bytu na Vinohradech pravidelne chodili cistit okapy, omest listi z garaze. Tak 1× za pul roku hovor jestli neni potreba neco opravit, utahnout apod. Nove matrace dle vlastniho vyberu byly samozrejmosti. Se slzou v oku jsem ten byt opoustela.
@inkakřivák rozumim tvemu nazoru. Stale si myslim, ze poridit neco vlastniho je lepsi pozice nez v ceskem najmu.
Tady se stala v posledních deseti letech móda vlastnit nějakou nemovitost, nejlépe vlastní byt. Kdo bydlel v nájmu, jakoby nebyl. Teď ceny nemovitostí vystřelily tak, že si je již běžně vydělávající člověk bez úspor či pomoci rodičů, nebude moci dovolit. V cizině rodiče spoří dětem kvůli školnému na vzdělání, u nás budou spořit dětem od kolébky na vlastní byt.