Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@zulitvi Ježiš, ty kontroly si pamatuju taky!
A co kdyby jen na balíky, ale oni poslouchali a kontrolovali, jestli jsme nabízeli různé produkty jako třeba kontokorenty, pojištění, spoření apod.
Pak to všichni u přepážek hustí do lidí pořád dokola, až jsem se cítila kolikrát trapně
. A taky se mi pak snadno stalo, že jsem nabízela produkt, protože jsem musela, ale věděla jsem o něm jen to, co bylo napsáno v letáku!
A odkazovat lidi k jiné přepážce jsme nesměli…
@vlker Já tam byla jen půl roku jako záskok, nikdo mi nic nevysvětlil a měla jsem nabízet třeba takové spoření.. když jsem o tom nic nevěděla.
Navíc mi tam dopoledne chodili většinou ti samí lidé a odpoledne dost často podnikoví podavatelé, takže se to tam furt střídalo a já jim každýmu měla každý den nabídnout produkt, že třeba si to jednou rozmyslí a nechá se chytit
Ta práce mě strašně bavila, ale tyhle produkty a tak, to bylo na palici, zase jsem ráda, že si mě tam nenechali dýl.
@nemolka prostě tam už musíš přijít s vyplněným podacím lístkem. Menší věc do 500 (třeba to oblečení v obálce) jako doporučené psaní a větší věc (monitor dechu) jako cenný balík. Oboje s podacím lístkem a číslem. Nenech se odbýt, popř. se zeptej, proč to nejde a kdyžtak běž k jiné přepážce.
@zulitvi Přesně, mě to taky bavilo. Byla jsem právě na přepážce, kde se podávali balíky, ale ty produkty mě ničili.
Ale je fakt, že nás dřív nenutili, abychom se snažili podat balík či dopis co nejdráž. Také ani nebyly balíky do ruky apod. vymoženosti. To jsou pro mě novinky
. Takže to bylo na ochotě každé z nás, tak to někdy trochu drhlo.
@nemolka píše:
Dobrá takže příště abych měla nějaký lístek o balíku musím chtít doporučený balík a měla bych se vlézt pod 100 kč??
JO, když to pošleš doporučeně, pojištění Ti stačí do 500,–,tak se do stovky vejdeš. Oni teď hodně vnucují právě ty zmiňované balíky do ruky, ty jsou hrozně drahý. Manžel šel takhle poslat zimní fusak, co jsem prodala, samozřejmě mu to dali takhle a platil 150,–
Když jsem posílala krosnu Deuter (takže váhově úplně někde jinde než fusak) tak jsem to posílala doporučeně, pojištěný na 3000,– a platila jsem 85,–
@AnastazieB píše:
@nemolka prostě tam už musíš přijít s vyplněným podacím lístkem. Menší věc do 500 (třeba to oblečení v obálce) jako doporučené psaní a větší věc (monitor dechu) jako cenný balík. Oboje s podacím lístkem a číslem. Nenech se odbýt, popř. se zeptej, proč to nejde a kdyžtak běž k jiné přepážce.
ale blbost, stačí přijít a říct, že to chceš poslat jen doporučeně (nebo tak, jak to poslat chceš a nenechat se přesvědčit, že to pošleš jinak - pokud by ti tedy nenabízeli výhodnější variantu se stejným ručením)… ale spousta lidí podací lístky nevyplňuje - proč taky dělat něco, co nemusím… jen musím vědět, co chci a říct to té paní za přepážkou…
@Regina Hero a když nemáš podací lístek tak kdo ho vyplní? Nebo jaký pak máš potvrzení, žes to poslala?
@AnastazieB se zákaznickou kartou nevypisuješ podací lístek, vytisknou ti ho sami na papír…
@Regina Hero Tak to jo, ale každý jí ai nemá
Jinak prosím tě, vyplatila by se mi ta karta? Já posílám často, ale jen 1-2 kusy najednou, víc jen hodně málo. Posílám po ČR to doporučené psaní nebo cenný balík.
Karta je zdarma, takže se vyplatí určitě, velká sleva tam není, u nečeho vůbec, ale odpadá vyplňování podacích lístků, to mě nebavilo:-)
A jen tak pro zajímavost, jak velikej je ten papír který na poště vytisknou jako doklad?
@AnastazieB píše:
A jen tak pro zajímavost, jak velikej je ten papír který na poště vytisknou jako doklad?
Většinou to tisknou na A4, jednou mi to paní dala na poloviční…
Podle toho, kolik tam máš položek:-)já mám většinou klasickou A4, při jedné položce by byla třetina A4:-)
@AnastazieB píše:
@Regina Hero Tak to jo, ale každý jí ai nemáJinak prosím tě, vyplatila by se mi ta karta? Já posílám často, ale jen 1-2 kusy najednou, víc jen hodně málo. Posílám po ČR to doporučené psaní nebo cenný balík.
určitě, karta je zadarmo, při splnění určitých podmínek jsou tam i slevy, ale hlavně nemusíš vyplňovat podací lístky…
@dzarunka píše:
já posílám buď doporučený balíček do 2kg a to je cca 64-68kč nebo cenný balík a to je podle váhy cca 80-90kč
a u toho je ten podací lístek s číslem? ptám se páč mi řekli že když to nedám tzv. do ruky tak podací číslo nedostanu ![]()