Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@terinka4444 doporučený dopis má rozměry 50×35×5 cm, váha do 2 kg klidně to všechno zabal do igelitky a přelep izolepou
doporučený balíček má rozměry jedna stana max 60 cm a součet tří stan 90 cm, váha taky do 2 kg. Jako pošťák ti radím posílat vše takto doporučeně s podacím lístkem.
@nemolka Kupuju na MMB, od nejake pani Renaty, odkaz pres mobil mi nejde. Kdyz zadas obalky na MMB, najde ti to hodne vysledku…
Tričenko nebo bodyčko posílám i obyčejně za 20, pokud si to kupující přeje na jeho zodpovědnost. Ostatní balíčky se snažím naskládat do rozměru 5 cm šířky, pak to lze poslat jako doporučený dopis kolem 40 Kč, nad 5 cm už je to za 60-70 Kč podle váhy. Dražší věci (nad 500) s váhou do 2 kg posílám za 80. Někdy mi na poštovném nějaká koruna zůstane, jindy doplácím. Balím do obálek z voleb
, igelitek, krabic od různého zboží…
Prodávám hlavně na mmb.
@terinka4444 Do 1kg můžeš poslat jako dopis, obyčejný nebo doporučený a to máš i s potvrzenkou. Koupíš si na netu plastové obálky /když zadáš do googlu, vyjede ti spoustu odkazů a porovnáš si ceny a rozměry/.
Rozměr na dopis může být
Minimální rozměry 14×9 cm
Maximální rozměry 35,3×25×2 cm
(23,1 × 16,4 × 0,5 cm pro Obyčejné psaní – standard)
Tak jsem našla i ten odkaz
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
Můžeš si říct, kolik kusů které velikosti a navíc si paní účtuje za poštovné kolem 50-ti kč, což v eshopech bývá minimálně 100,–kč a musíš vzít většinou celé balíky obálek…
Já vždy vyřadím nějakou velikost, objednám obálky, pokud doma dojdou, s tím co má cenu, se jeden den otravuju s focením, měřením a popisováním…Co se neprodá, udělám balík a nabídnu bud za pár korun nebo zavezu k mamce na OSPOD a oni to vozí do azylového domu…
Když prodávám nějaká stará trika, body, a prodávám je hodně levně, tak v inzerátu nabízím, že na riziko kupujícího pošlu klidně i v obálce obyčejně. Jedno body mi vleze do obálky za 17 Kč poštovného, dvě bodyčka jsem schopná nacpat do obálky za 21 Kč poštovného (musí to být tlusté max 2 cm). Zatím se mi nic neztratilo, ale je to risk, proto to nabízím jen u těch fakt levných věcí. Maminky to ale takhle rády kupují, každá kačka dobrá. Jinak balím většinou do igelitek zalepených izolepou, taky se snažím snížit náklady, kde se dá
.
@Nikeyla píše:
Lehoučké věci jako triko apod. bych posílala v obálce, té bublinkové někdy ani ta není třeba. Těžší věci jako obyčejný balík, což dělá do dvou kil myslím 50,–
jo??? 68.-Kč posílala jsem v pátek, málem mě jeblo, jako dopis už to nešlo, prý o cm větší.
@opinka píše:
Když prodávám nějaká stará trika, body, a prodávám je hodně levně, tak v inzerátu nabízím, že na riziko kupujícího pošlu klidně i v obálce obyčejně. Jedno body mi vleze do obálky za 17 Kč poštovného, dvě bodyčka jsem schopná nacpat do obálky za 21 Kč poštovného (musí to být tlusté max 2 cm). Zatím se mi nic neztratilo, ale je to risk, proto to nabízím jen u těch fakt levných věcí. Maminky to ale takhle rády kupují, každá kačka dobrá. Jinak balím většinou do igelitek zalepených izolepou, taky se snažím snížit náklady, kde se dá.
No právě že risk, mě se stalo že nedorazilo a musela jsem poslat náhradu, paní ječela že jsem jí chtěla okrást,
@terinka4444 Já na obálky podobné kašlu. Vezmu igelitku, pokud je s potiskem, obrátím na ruby, věci dám do ní, zalepím izolepou a buď popíšu fixou nebo adresu vytisknu a opět přelepím izolepou. Za balné ani kačku navíc ![]()
@jessikka píše:
@terinka4444 Já na obálky podobné kašlu. Vezmu igelitku, pokud je s potiskem, obrátím na ruby, věci dám do ní, zalepím izolepou a buď popíšu fixou nebo adresu vytisknu a opět přelepím izolepou. Za balné ani kačku navíc
chodím pro igelitky do Kiku za 2 kačky ![]()
@S.Ivanka píše:
No právě že risk, mě se stalo že nedorazilo a musela jsem poslat náhradu, paní ječela že jsem jí chtěla okrást,
Tak to je celkem sprosťárna. Když píšu, že je to na riziko kupujícího a on to přesto takto chce, tak už je to potom jeho knedlík.
@opinka píše:
Tak to je celkem sprosťárna. Když píšu, že je to na riziko kupujícího a on to přesto takto chce, tak už je to potom jeho knedlík.
Napsala mi, v cca 10ti e-mailech, že to je ode mě účelové a že jsem nic neodeslala, že podvádím a kradu, jednalo se asi o 50.-Kč včetně toho poštovného
@S.Ivanka píše:
Napsala mi, v cca 10ti e-mailech, že to je ode mě účelové a že jsem nic neodeslala, že podvádím a kradu, jednalo se asi o 50.-Kč včetně toho poštovného
Vyžadovala poslat obyčejně na vlastní riziko?
@blecha72 píše:
Vyžadovala poslat obyčejně na vlastní riziko?
aaaano, nabízela jsem za 20.-Kč na vlastní riziko jako dopis, nebo 40.-doporučeně.