Předražené poštovné - Česká pošta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3950
6.4.14 10:48

A kde kupujete ty plastové obálky??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
6.4.14 10:53

@terinka4444 doporučený dopis má rozměry 50×35×5 cm, váha do 2 kg klidně to všechno zabal do igelitky a přelep izolepou
doporučený balíček má rozměry jedna stana max 60 cm a součet tří stan 90 cm, váha taky do 2 kg. Jako pošťák ti radím posílat vše takto doporučeně s podacím lístkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
6.4.14 10:54

@nemolka Kupuju na MMB, od nejake pani Renaty, odkaz pres mobil mi nejde. Kdyz zadas obalky na MMB, najde ti to hodne vysledku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
6.4.14 11:04

Tričenko nebo bodyčko posílám i obyčejně za 20, pokud si to kupující přeje na jeho zodpovědnost. Ostatní balíčky se snažím naskládat do rozměru 5 cm šířky, pak to lze poslat jako doporučený dopis kolem 40 Kč, nad 5 cm už je to za 60-70 Kč podle váhy. Dražší věci (nad 500) s váhou do 2 kg posílám za 80. Někdy mi na poštovném nějaká koruna zůstane, jindy doplácím. Balím do obálek z voleb :mrgreen:, igelitek, krabic od různého zboží…

Prodávám hlavně na mmb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
6.4.14 11:04

@terinka4444 Do 1kg můžeš poslat jako dopis, obyčejný nebo doporučený a to máš i s potvrzenkou. Koupíš si na netu plastové obálky /když zadáš do googlu, vyjede ti spoustu odkazů a porovnáš si ceny a rozměry/.
Rozměr na dopis může být
Minimální rozměry 14×9 cm
Maximální rozměry 35,3×25×2 cm
(23,1 × 16,4 × 0,5 cm pro Obyčejné psaní – standard)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
6.4.14 11:07

Tak jsem našla i ten odkaz
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
Můžeš si říct, kolik kusů které velikosti a navíc si paní účtuje za poštovné kolem 50-ti kč, což v eshopech bývá minimálně 100,–kč a musíš vzít většinou celé balíky obálek…
Já vždy vyřadím nějakou velikost, objednám obálky, pokud doma dojdou, s tím co má cenu, se jeden den otravuju s focením, měřením a popisováním…Co se neprodá, udělám balík a nabídnu bud za pár korun nebo zavezu k mamce na OSPOD a oni to vozí do azylového domu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
6.4.14 12:06

Když prodávám nějaká stará trika, body, a prodávám je hodně levně, tak v inzerátu nabízím, že na riziko kupujícího pošlu klidně i v obálce obyčejně. Jedno body mi vleze do obálky za 17 Kč poštovného, dvě bodyčka jsem schopná nacpat do obálky za 21 Kč poštovného (musí to být tlusté max 2 cm). Zatím se mi nic neztratilo, ale je to risk, proto to nabízím jen u těch fakt levných věcí. Maminky to ale takhle rády kupují, každá kačka dobrá. Jinak balím většinou do igelitek zalepených izolepou, taky se snažím snížit náklady, kde se dá :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
6.4.14 12:18
@Nikeyla píše:
Lehoučké věci jako triko apod. bych posílala v obálce, té bublinkové někdy ani ta není třeba. Těžší věci jako obyčejný balík, což dělá do dvou kil myslím 50,–

jo??? 68.-Kč posílala jsem v pátek, málem mě jeblo, jako dopis už to nešlo, prý o cm větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
6.4.14 12:19
@opinka píše:
Když prodávám nějaká stará trika, body, a prodávám je hodně levně, tak v inzerátu nabízím, že na riziko kupujícího pošlu klidně i v obálce obyčejně. Jedno body mi vleze do obálky za 17 Kč poštovného, dvě bodyčka jsem schopná nacpat do obálky za 21 Kč poštovného (musí to být tlusté max 2 cm). Zatím se mi nic neztratilo, ale je to risk, proto to nabízím jen u těch fakt levných věcí. Maminky to ale takhle rády kupují, každá kačka dobrá. Jinak balím většinou do igelitek zalepených izolepou, taky se snažím snížit náklady, kde se dá :lol:.

No právě že risk, mě se stalo že nedorazilo a musela jsem poslat náhradu, paní ječela že jsem jí chtěla okrást,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
6.4.14 12:22

@terinka4444 Já na obálky podobné kašlu. Vezmu igelitku, pokud je s potiskem, obrátím na ruby, věci dám do ní, zalepím izolepou a buď popíšu fixou nebo adresu vytisknu a opět přelepím izolepou. Za balné ani kačku navíc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
6.4.14 12:25
@jessikka píše:
@terinka4444 Já na obálky podobné kašlu. Vezmu igelitku, pokud je s potiskem, obrátím na ruby, věci dám do ní, zalepím izolepou a buď popíšu fixou nebo adresu vytisknu a opět přelepím izolepou. Za balné ani kačku navíc :-)

chodím pro igelitky do Kiku za 2 kačky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
6.4.14 13:02
@S.Ivanka píše:
No právě že risk, mě se stalo že nedorazilo a musela jsem poslat náhradu, paní ječela že jsem jí chtěla okrást,

Tak to je celkem sprosťárna. Když píšu, že je to na riziko kupujícího a on to přesto takto chce, tak už je to potom jeho knedlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
6.4.14 13:17
@opinka píše:
Tak to je celkem sprosťárna. Když píšu, že je to na riziko kupujícího a on to přesto takto chce, tak už je to potom jeho knedlík.

Napsala mi, v cca 10ti e-mailech, že to je ode mě účelové a že jsem nic neodeslala, že podvádím a kradu, jednalo se asi o 50.-Kč včetně toho poštovného

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
6.4.14 15:47
@S.Ivanka píše:
Napsala mi, v cca 10ti e-mailech, že to je ode mě účelové a že jsem nic neodeslala, že podvádím a kradu, jednalo se asi o 50.-Kč včetně toho poštovného

Vyžadovala poslat obyčejně na vlastní riziko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3065
6.4.14 16:54
@blecha72 píše:
Vyžadovala poslat obyčejně na vlastní riziko?

aaaano, nabízela jsem za 20.-Kč na vlastní riziko jako dopis, nebo 40.-doporučeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák