Předražené poštovné - Česká pošta

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3950
20.9.13 22:04
@Anael píše:
@nemolka
Nechápu, jak můžou říct, že tam dáš balík a oni ho nedoručí. To je jako by jsi šla na operaci a doktor ti řekl, že se už neprobudíš, tohle mě vytáčí. Je to snad jejich práce balíky doručovat a ne je krást :cert:

ano přesně to jsem jí taky řekla jestli je to jejich normální praxe :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
20.9.13 22:15
@AnastazieB píše:
@nemolka prostě tam už musíš přijít s vyplněným podacím lístkem. Menší věc do 500 (třeba to oblečení v obálce) jako doporučené psaní a větší věc (monitor dechu) jako cenný balík. Oboje s podacím lístkem a číslem. Nenech se odbýt, popř. se zeptej, proč to nejde a kdyžtak běž k jiné přepážce.

no to je ono já ho vplněný měla dala jsem to a ona řekla že to nepotřebuju to je to a tak mě do toho šikovně zamotala že se právě tady informuju moc děkuji příště se nedám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
20.9.13 22:22
@Regina Hero píše:
určitě, karta je zadarmo, při splnění určitých podmínek jsou tam i slevy, ale hlavně nemusíš vyplňovat podací lístky…

karta? o tom že má pošta nějakou kartu nic nevím když nabízí tblbosti typu plyšák los obálky atd proč nenabídli kartu? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
20.9.13 22:31

@nemolka najdi si stránky pošty, zákaznické karty a zaregistruj se na netu… karta ti přijde poštou domů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
20.9.13 22:33
@Regina Hero píše:
@nemolka najdi si stránky pošty, zákaznické karty a zaregistruj se na netu… karta ti přijde poštou domů…

hotovoo děkuji :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
21.9.13 08:36
@nemolka píše:
a u toho je ten podací lístek s číslem? ptám se páč mi řekli že když to nedám tzv. do ruky tak podací číslo nedostanu :!

ano u všeho je podací lístek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.4.14 10:31

Ahoj, pročetla jsem diskuzi, ale nejsem z toho moudrá, z ceníku pošty taky ne.
Potřebuji prodat oblečení po malé, už se mi to tu kupí, ale cany poštovného je snad dražší, než chci za věci. Když posílám dvě trička třeba, jak to poslat? Jaké je tedy nejlevnější poslání?
Dvě trička velikost 74, takže troška látky, to mohu poslat v obyč obálce? Musí být bublinková? To tak není nejlevnější.
Jmenuje se to tedy konkrétně doporučené psaní? A větší věci, jako myslím třeba kombinéza, je doporučený balíček? Ty ceny jsou šílené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101525
6.4.14 10:35

@terinka4444 2 trička 100% jako doporučené psaní a stačí normální obálka, mě se nejvíce osvědčily obálky typu pytlík, jsou z takového silného žlutého papíru. A třeba ta kombinéza by se maslím dala taky poslat jako doporučené psaní, protože pouze tloušťka nesmí být nad 5cm, ty další dva rozměry jsou celkem velké (z hlavy nevím kolik) takže velkou obálku a balit naplacato - dávám 2 kartony a stáhnu lepící páskou.

Příspěvek upraven 06.04.14 v 10:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
6.4.14 10:35

Lehoučké věci jako triko apod. bych posílala v obálce, té bublinkové někdy ani ta není třeba. Těžší věci jako obyčejný balík, což dělá do dvou kil myslím 50,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
6.4.14 10:36

@terinka4444 Pokud mensi balicek-coz by odpovidalo tem 2 trickum, doporucena posta vyjde na 39,–kc, vetsi balik jako ta kombineza pocitej pres 60,–kc, tezsi baliky asi 80kc. Rozmery balicku ma posta na strankach, nejvic pouzivam ten doporuceny balicek, tam je to do 50×35×5 cm…
Muzes poslat zabalene v obalce, igelitce, omotane folii nebo si koupit takove plastove obalky( ty mam nejradsi)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101525
6.4.14 10:36

@Nikeyla Nojo, ale u obyčejného balíku se nijak nepotvrzuje doručení, takže když se ztratí, tam má člověk smolíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13739
6.4.14 10:38

Nejlevněji, ale tak, abys měla podací lístek (tj. doklad o poslání), je doporučené psaní, musí to být tlusté do 5 cm, na oblečení je lepší nějaká plastová obálka (papírová se protrhne), stojí to 39-45 (podle váhy), je to pojištěné do 500. Pokud toho oblečení máš víc, pořiď si plastové obálky, jedna stojí 1Kč a pohodlně to zabalíš jen zalepením obálky.
Pokud je věcí víc, tlustší než 5 cm, tak se to posílá jako doporučený balík, od cca 60 Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
6.4.14 10:38

@terinka4444 Urcite bublinkova nemusi byt, nechavam si zaslat zbozi. Vetsinou to maminy, treba co se tyce tricek, zabli do igelitky a oblepej paskou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.4.14 10:47

Obyč balík ne, protože tam není doklad o poslání.

Doporučený balík posílám normálně zabalený v igelitce třeba, ta bublinková obálka právě stojí 7,– což je dost, jdu najít nějaké ty šedé pytlíky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
6.4.14 10:48

Jinak všem moc děkuji za vyčerpávající odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie