Předžalobní výzva na neznámou adresu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.2.14 22:46

Ten katastr není špatnej nápad :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
5.2.14 22:47

Tak pokud budeš žalovat z nějaké smlouvy, pošli to na tu adresu tam uvedenou a plaťák vyhotov na tu stejnou…on si ho pak už soud najde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.14 22:48

@terinka4444 když budou mít na mě čas, tak se ti zítra zeptám v práci našich koncipientů a dala bych ti sem vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.14 22:50
@nezna_margarita píše:
@terinka4444 když budou mít na mě čas, tak se ti zítra zeptám v práci našich koncipientů a dala bych ti sem vědět.

to budeš moc hodná, děkujuuuu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.14 22:50

@Keyllah hmmm,jenže jestliže už má jinej místně příslušnej soud, tak bude papirovat znova…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
5.2.14 22:51
@nezna_margarita píše:
@Keyllah hmmm,jenže jestliže už má jinej místně příslušnej soud, tak bude papirovat znova…

Ale už by tu adresu věděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.14 22:55

@Keyllah občas tam bývají mrchy a jen napíšou, že oni nejsou místně příslušnej soud a ať si to pošleš správně, ale napíšou kam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12868
5.2.14 22:59
@terinka4444 píše:
to já zvládnu sama, vím, že bych si to dala jemu k úhradě, jenže teď nedisponuju penězma na právníka.
Ach jo, ať žije NOZ

Hele, za všechno nemůže NOZ, to je loňská novelizace OSŘ :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41251
5.2.14 22:59
@nezna_margarita píše:
@Keyllah občas tam bývají mrchy a jen napíšou, že oni nejsou místně příslušnej soud a ať si to pošleš správně, ale napíšou kam

Tak to věřím…tak to bych si zašla do spisu - bylo by tam provedené šetření na základě kterého vlastně zjistili, že nejsou příslušní a tam by to mělo být…ale proč by to lidem ulehčovali, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.14 23:00
@mag píše:
Hele, za všechno nemůže NOZ, to je loňská novelizace OSŘ :lol:

ještě ke všemu toto :mrgreen: :mrgreen: škoda, že nedali návod pro lidi, jimž se dlužník odstěhoval neznámo kam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
5.2.14 23:00

Občanský soudní řád přímo říká, že se doručuje na poslední známou adresu. Nevím, o jakou se jedná pohledávku, ale pokud ze smlouvy, o které mluvíš, tak pošli na tuhle adresu ve smlouvě (nevadí, že tam nebydlí) - zároveň bych mu to poslala na mail… u tohoto ustanovení se nezkoumá, jestli mu bylo fakticky doručeno, ale jestli ses o to rozumným způsobem pokusila. Podací lístek si nech.

A nový OZ s tím nemá nic společného :-).

Soud si pak udělá výpis z CEO a adresu bude zjišťovat, případně vysloví místní nepříslušnost. Ale doručování je udělané tak, že i kdyby faktickou adresu nezjistili, budeš mít rozsudek celkem rychle, horší pak ta exekuce. Jeho mail bych napsala i do žaloby, občas soudy zkouší i tuhle možnost kontaktu.

Příspěvek upraven 05.02.14 v 23:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.14 23:02

Jo? To by bylo fajn, už mi hrabe, jak se ho snažím najít. On ví, kde bydlíme, ví, že nedodržel smlouvu, že vypršela splatnost a ticho po pěšině.

Příspěvek upraven 05.02.14 v 23:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.2.14 23:03
@terinka4444 píše:
Jo? To by bylo fajn, už mi hrabe, jak se ho snažím najít. On ví, kde bydlíme, ví, že nedodržel smlouvu, že vypršela platnost a ticho po pěšině.

a nečekáš že přijde a dobrovolně zaplatí že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.14 23:04
@anickadomnik píše:
a nečekáš že přijde a dobrovolně zaplatí že?

trochu jsem čekala no, jsem blbá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.2.14 23:05
@terinka4444 píše:
trochu jsem čekala no, jsem blbá

tak to jsi jedna z mála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit