Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Tak pokud budeš žalovat z nějaké smlouvy, pošli to na tu adresu tam uvedenou a plaťák vyhotov na tu stejnou…on si ho pak už soud najde ![]()
@terinka4444 když budou mít na mě čas, tak se ti zítra zeptám v práci našich koncipientů a dala bych ti sem vědět.
@nezna_margarita píše:
@terinka4444 když budou mít na mě čas, tak se ti zítra zeptám v práci našich koncipientů a dala bych ti sem vědět.
to budeš moc hodná, děkujuuuu
@Keyllah hmmm,jenže jestliže už má jinej místně příslušnej soud, tak bude papirovat znova…
@nezna_margarita píše:
@Keyllah hmmm,jenže jestliže už má jinej místně příslušnej soud, tak bude papirovat znova…
Ale už by tu adresu věděla…
@Keyllah občas tam bývají mrchy a jen napíšou, že oni nejsou místně příslušnej soud a ať si to pošleš správně, ale napíšou kam
@terinka4444 píše:
to já zvládnu sama, vím, že bych si to dala jemu k úhradě, jenže teď nedisponuju penězma na právníka.
Ach jo, ať žije NOZ
Hele, za všechno nemůže NOZ, to je loňská novelizace OSŘ ![]()
@nezna_margarita píše:
@Keyllah občas tam bývají mrchy a jen napíšou, že oni nejsou místně příslušnej soud a ať si to pošleš správně, ale napíšou kam
Tak to věřím…tak to bych si zašla do spisu - bylo by tam provedené šetření na základě kterého vlastně zjistili, že nejsou příslušní a tam by to mělo být…ale proč by to lidem ulehčovali, že?
@mag píše:
Hele, za všechno nemůže NOZ, to je loňská novelizace OSŘ
ještě ke všemu toto
škoda, že nedali návod pro lidi, jimž se dlužník odstěhoval neznámo kam
Občanský soudní řád přímo říká, že se doručuje na poslední známou adresu. Nevím, o jakou se jedná pohledávku, ale pokud ze smlouvy, o které mluvíš, tak pošli na tuhle adresu ve smlouvě (nevadí, že tam nebydlí) - zároveň bych mu to poslala na mail… u tohoto ustanovení se nezkoumá, jestli mu bylo fakticky doručeno, ale jestli ses o to rozumným způsobem pokusila. Podací lístek si nech.
A nový OZ s tím nemá nic společného
.
Soud si pak udělá výpis z CEO a adresu bude zjišťovat, případně vysloví místní nepříslušnost. Ale doručování je udělané tak, že i kdyby faktickou adresu nezjistili, budeš mít rozsudek celkem rychle, horší pak ta exekuce. Jeho mail bych napsala i do žaloby, občas soudy zkouší i tuhle možnost kontaktu.
Příspěvek upraven 05.02.14 v 23:04
Jo? To by bylo fajn, už mi hrabe, jak se ho snažím najít. On ví, kde bydlíme, ví, že nedodržel smlouvu, že vypršela splatnost a ticho po pěšině.
Příspěvek upraven 05.02.14 v 23:04
@terinka4444 píše:
Jo? To by bylo fajn, už mi hrabe, jak se ho snažím najít. On ví, kde bydlíme, ví, že nedodržel smlouvu, že vypršela platnost a ticho po pěšině.
a nečekáš že přijde a dobrovolně zaplatí že?
@anickadomnik píše:
a nečekáš že přijde a dobrovolně zaplatí že?
trochu jsem čekala no, jsem blbá
@terinka4444 píše:
trochu jsem čekala no, jsem blbá
tak to jsi jedna z mála