Předžalobní výzva na neznámou adresu

69235
5.2.14 22:18

předžalobní výzva

Ahoj, nevíte někdo, jak mám poslat předžalobní výzvu člověku, u kterého absolutně netuším adresu? Vím jeho email, když mu to pošlu mailem, tak mi to samozřejmě nepotvrdí, vím telefon, ten mi nezvedá, takže SMS poslat můžu, na adrese uvedené na smlouvě se nezdržuje, nemovitost prodal a nebydlí tam. Potřebuju dát návrh na platební rozkaz, před tím předžalobní výzvu, abych mohla chtít náklady, jenže netuším, kam to mám poslat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8151
5.2.14 22:24

@terinka4444 a poslat to na adresu kterou uvedl ve smlouvě s tím, že pokud si poštu nepřevezme tak se po 10 dnech považuje za doručenou? Nevím jak se to přesně jmenuje ale takhle posílá doklady soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.14 22:28

Jenže na té adrese už 5 let nebydlí, byl to dům, ten prodal. Ach jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.2.14 22:31

@terinka4444 no a není to jeho problém? Je snad jeho povinnost si zařídit doručování pošty ne tvoje ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
5.2.14 22:33

Hele a co kontaktovat obecní-městský úřad při jeho posl. bydlišti? U nás na obci každou chvíli visí,,nedoručitelné" zásilky jako výzvy k vyzvednutí. Nějakou dobu to tam pak visí a následně je tuším považováno za doručené. :roll: Snad se tahle pravidla nějak neměnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.14 22:33

Ale on někde jinde bydlí, koupil byt, ale vím jen město. To mi štve, proč s tím já mám mít starosti, on dluží a já přemýšlím, jak mu doručím náhradní termín, který mu ani dávat nechci :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
5.2.14 22:35

@anickadomnik Fikce doručení.
@terinka4444 Zkus ten městský úřad, když víš město. Nedoručitelné zásilky se vyvěšují. Snad tam narazíš na někoho ochotného, kdo ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
5.2.14 22:37

Tak pak bych zkusila ten městský úřad, kde bydlí, buď budeš mít štěstí na nějakou dobrou-ukecanou duši, nebo Ti to tam vyvěsí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.14 22:37

@terinka4444 ahojky.A máš právního zastupce? Ten by to měl lehce zjistit a navíc si to můžeš dát do plaťáku jako výdaje na práv. zástupce. Stejně to pak půjde na exekuci, ne? A rovnou ti potom napíše i exekuční návrh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
5.2.14 22:39

@radkka děkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.14 22:40
@nezna_margarita píše:
@terinka4444 ahojky.A máš právního zastupce? Ten by to měl lehce zjistit a navíc si to můžeš dát do plaťáku jako výdaje na práv. zástupce. Stejně to pak půjde na exekuci, ne? A rovnou ti potom napíše i exekuční návrh.

to já zvládnu sama, vím, že bych si to dala jemu k úhradě, jenže teď nedisponuju penězma na právníka.
Ach jo, ať žije NOZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.14 22:44

@terinka4444 A nemá třeba firmu? Pak by to šlo přes datovou schránku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41185
5.2.14 22:45

Zkus ho projet Katastrem nemovitostí nebo obchodním rejstříkem :-) třeba ti to něco užitečného vyplivne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235

Ne nemá, už jsem vyzkoušela všechno, co mě napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Keyllah píše:
Zkus ho projet Katastrem nemovitostí nebo obchodním rejstříkem :-) třeba ti to něco užitečného vyplivne :-)

projela jsem a nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel