Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, nevíte někdo, jak mám poslat předžalobní výzvu člověku, u kterého absolutně netuším adresu? Vím jeho email, když mu to pošlu mailem, tak mi to samozřejmě nepotvrdí, vím telefon, ten mi nezvedá, takže SMS poslat můžu, na adrese uvedené na smlouvě se nezdržuje, nemovitost prodal a nebydlí tam. Potřebuju dát návrh na platební rozkaz, před tím předžalobní výzvu, abych mohla chtít náklady, jenže netuším, kam to mám poslat.
@terinka4444 a poslat to na adresu kterou uvedl ve smlouvě s tím, že pokud si poštu nepřevezme tak se po 10 dnech považuje za doručenou? Nevím jak se to přesně jmenuje ale takhle posílá doklady soud
Jenže na té adrese už 5 let nebydlí, byl to dům, ten prodal. Ach jo.
@terinka4444 no a není to jeho problém? Je snad jeho povinnost si zařídit doručování pošty ne tvoje ne?
Hele a co kontaktovat obecní-městský úřad při jeho posl. bydlišti? U nás na obci každou chvíli visí,,nedoručitelné" zásilky jako výzvy k vyzvednutí. Nějakou dobu to tam pak visí a následně je tuším považováno za doručené.
Snad se tahle pravidla nějak neměnila.
Ale on někde jinde bydlí, koupil byt, ale vím jen město. To mi štve, proč s tím já mám mít starosti, on dluží a já přemýšlím, jak mu doručím náhradní termín, který mu ani dávat nechci
![]()
@anickadomnik Fikce doručení.
@terinka4444 Zkus ten městský úřad, když víš město. Nedoručitelné zásilky se vyvěšují. Snad tam narazíš na někoho ochotného, kdo ti poradí.
Tak pak bych zkusila ten městský úřad, kde bydlí, buď budeš mít štěstí na nějakou dobrou-ukecanou duši, nebo Ti to tam vyvěsí. ![]()
@terinka4444 ahojky.A máš právního zastupce? Ten by to měl lehce zjistit a navíc si to můžeš dát do plaťáku jako výdaje na práv. zástupce. Stejně to pak půjde na exekuci, ne? A rovnou ti potom napíše i exekuční návrh.
@nezna_margarita píše:
@terinka4444 ahojky.A máš právního zastupce? Ten by to měl lehce zjistit a navíc si to můžeš dát do plaťáku jako výdaje na práv. zástupce. Stejně to pak půjde na exekuci, ne? A rovnou ti potom napíše i exekuční návrh.
to já zvládnu sama, vím, že bych si to dala jemu k úhradě, jenže teď nedisponuju penězma na právníka.
Ach jo, ať žije NOZ
@terinka4444 A nemá třeba firmu? Pak by to šlo přes datovou schránku.
Zkus ho projet Katastrem nemovitostí nebo obchodním rejstříkem
třeba ti to něco užitečného vyplivne ![]()
@Keyllah píše:
Zkus ho projet Katastrem nemovitostí nebo obchodním rejstříkemtřeba ti to něco užitečného vyplivne
projela jsem a nic.