Preference jedne strany..je to normalni?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1277
3.10.10 21:26
Prtka píše:
Proc na plicni???

kalmetizace, tam se kontrolují ockovani TBC

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
3.10.10 21:27
mikky píše:
já myslím že každé mimi preferuje jednu stranu některé víc a některé míň

to sice ano, ale takovy to, kdy lezi s hlavicku jen na pravou stranu a na druhou ji neotocí ani boha, to uz problem muze byt a za me si myslim i je.
Melo by polohy stridat, aspon na chvili tu hlavicku otocit i druhym smerem a chvili tak vydrzet a zapojovt oboje svaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.10.10 21:29
Kapsarecek píše:
verenika píše:
Jak píše Kakika,stimuluj mu druhou stranu.My taky měli predilekcii.Museli jsme cvičit a dodnes má trošku placatou hlavičku :-?
tak ono se to treba behem roka srovna i samo,ale ponese si pak problemy do dospelosti

Tak nám už se ta hlava asi nesrovná :-?

Prtka-to očkování spadá pod por TRN pracoviště(plicní)

Tu predilekcii by vám měla vyloučit vaše dětská,řekni jí co máš za problém a ona tě určitě vyslechne a malýho prohlídne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
3.10.10 21:30
Kapsarecek píše:
mikky píše:
já myslím že každé mimi preferuje jednu stranu některé víc a některé míň
to sice ano, ale takovy to, kdy lezi s hlavicku jen na pravou stranu a na druhou ji neotocí ani boha, to uz problem muze byt a za me si myslim i je.
Melo by polohy stridat, aspon na chvili tu hlavicku otocit i druhym smerem a chvili tak vydrzet a zapojovt oboje svaly.

Jj,přesně jak píšeš.adámek ležel jen na jednu stranu.Museli jsme cvičit a posilovat ty svalíky.Stačila 3× návštěva na rehabilitaci a domácí svičení a spravilo se to :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
3.10.10 21:38

Ahoj, já stěhovala postýlku, protože se díval na okno (na pravé straně) a zavěsila jsem hračky na postýlku (na tu nepopulární stranu :-D ) a asi po týdnu otáčel hlavičku na obě :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2892
3.10.10 21:41

Tak malej taky otaci hlavu na obe strany,ale kdyz je v klidu nebo spi,tak ji ma polozenou na pravou stranu..takze v postylce kouka do zdi..a jak rikam,hracky ho nezajimaji..tak nevim,jam ho nalakat na tu levou stranu :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
356
3.10.10 21:45

Ještě mi doktorka říkala, že mu mám hlavičku otáčet, když spí, to jsem ale moc nedělala. A co zkusit dát postýlku k tomu oknu? Třeba ho světlo zláká..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
3.10.10 21:56

Náš malej taky preferoval jednu stranu a také jsme cvičili vojtovku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
3.10.10 22:17

Ahoj,
nevím, jak moc je to normální, ale v pořádku to úplně není.
Jesltiže ti při spaní chce neustále koukat do zdi, tak střídej strany, když ho dáváš spát. Tak, aby jednou koukal do zdi na levou stranu a podruhé na pravou stranu. V případě, že by to trvalo i v jeho 2-3 měsících, tak si řekni pediatrovi, ať tě pošle k rehabilitační Dr. nebo na neurologii. Čím dřív začnete cvičit vojtovku, tím líp.

Když ho zkusíš dát nahatého na bříško, má rovně páteř nebo si okamžitě položí hlavu na oblíbenou stranu a páteř prohne do oblouku?
Pokud je na křivo, tak se klidně nechte poslat hned. Ono nějakou dobu trvá, než se k dr. (rehab., neuro.) dostaneš, někdy i více jak měcsíc a každý týden je pak znát.
Malá s tím měla taky problém a protože měla ještě i jiné koplikace, tak i při poctivým cvičení to trvalo 4 měsíce, než se se nám to podařilo pořádně rozhýbat …

Jo a mimimálně do roka (ale spíš ještě déle) by se děti měly na obě strany vyvíjet stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
3.10.10 22:20

Souhlasím s Brontik.
Malej na bříšku skoro přepadával na jednu stranu a prohýbal se du luku… nechala bych si dát raději doporučení k rehabilitační, tam jsou větší odborníci a posoudí to lépe než obyč. pediatři

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
4.10.10 07:32

Malý jako miminko taky preferoval jednu stranu. Spal jedině s hlavičkou otočenou doprava. Doktor to poznal hned na první pohled, hlavičku měl sleželou - neposlal nás tedy na rehabilitaci ale doporučil toto, co si tak vzpomínám.

• upravit ho v postýlce tak, aby když chce koukat na mě, tak aby otočil hlavu na druhou slabší stranu
  • když nespí, tak ho motivovat na slabší stranu - dávat mu tam hračky atd..
  • nějaký dobrá duše mi poradila podložit mu při spánku hlavu kilem cukru - prý se to tak dělávalo - je to blbost, kilo cukru letělo obloukem :mrgreen:
  • provádět cvičení - položit dítě na záda a jemně mu zatlačit hlavičku na slabší stranu a pustit - několikrát za sebou několikrát denně.

Nám to pomohlo a je v pořádku, ani hlavičku nemá nijak sleželou

• Citovat
  • Upravit
1277
4.10.10 07:42
verenika píše:
Kapsarecek píše:
verenika píše:
Jak píše Kakika,stimuluj mu druhou stranu.My taky měli predilekcii.Museli jsme cvičit a dodnes má trošku placatou hlavičku :-?
tak ono se to treba behem roka srovna i samo,ale ponese si pak problemy do dospelosti

Tak nám už se ta hlava asi nesrovná :-?

Prtka-to očkování spadá pod por TRN pracoviště(plicní)

Tu predilekcii by vám měla vyloučit vaše dětská,řekni jí co máš za problém a ona tě určitě vyslechne a malýho prohlídne :wink:

Tobik to mel strasne,hlava slezela, dneska to neni vubec poznat.
jak zacal vic sedet,pak chodit,tak se to upravovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
4.10.10 07:43
madi píše:
Malý jako miminko taky preferoval jednu stranu. Spal jedině s hlavičkou otočenou doprava. Doktor to poznal hned na první pohled, hlavičku měl sleželou - neposlal nás tedy na rehabilitaci ale doporučil toto, co si tak vzpomínám.
  • upravit ho v postýlce tak, aby když chce koukat na mě, tak aby otočil hlavu na druhou slabší stranu
  • když nespí, tak ho motivovat na slabší stranu - dávat mu tam hračky atd..
  • nějaký dobrá duše mi poradila podložit mu při spánku hlavu kilem cukru - prý se to tak dělávalo - je to blbost, kilo cukru letělo obloukem :mrgreen:
  • provádět cvičení - položit dítě na záda a jemně mu zatlačit hlavičku na slabší stranu a pustit - několikrát za sebou několikrát denně.

Nám to pomohlo a je v pořádku, ani hlavičku nemá nijak sleželou

tohle je základní a mrvní doporučení…
jen bohužel někdy nepomuže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56772
4.10.10 07:57
Prtka píše:
Vrobco myslis,ze i u takhle malych deti uz poznas zda to bude pravak ci levak? :-DKakiko a delali jste neco s tim raminkem? My to mame trosku cervene a uprostred takovy tvrdy belavy mistecko,co vypada jako stroupek..tak nevim.

Prtko u holky jsem dlouho netušila, točila se na obě strany, používala obě ruce :palec:, ale kluk se mi točil na pravou, musela jsem ho dávat nalevo, aby se to vyrovnalo, na kyčlích jsem musela procvičovat levou nohu, protože jí měl ztuhlejší a bral věci pravačkou, takže pravák jak poleno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1277
4.10.10 08:05
vrobca píše:
Prtka píše:
Vrobco myslis,ze i u takhle malych deti uz poznas zda to bude pravak ci levak? :-DKakiko a delali jste neco s tim raminkem? My to mame trosku cervene a uprostred takovy tvrdy belavy mistecko,co vypada jako stroupek..tak nevim.

to jakou ruku bude pouzivat se da poznat az po roce a dyl.
Tohle s tim nema asi moc spolecneho

Prtko u holky jsem dlouho netušila, točila se na obě strany, používala obě ruce :palec:, ale kluk se mi točil na pravou, musela jsem ho dávat nalevo, aby se to vyrovnalo, na kyčlích jsem musela procvičovat levou nohu, protože jí měl ztuhlejší a bral věci pravačkou, takže pravák jak poleno :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí