Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To záleží na tom, kde parkuješ - já jsem většinou mimino nakládala v garáži, nejezdila jsem do míst, kde se muselo parkovat venku a stačilo mi běžné oblečení (body, punčocháče, dupačky, svetřík nebo kabátek, čepice + rukavice) a používala jsem letní zavinovačku Emitex. Ale stejně dobře by posloužila menší tenká deka, třeba já jsem si zamilovala takové zářivě barevné deky z Ikey s výšivkou asi za 39,– Kč, jsou super. Ta zavinovačka Emitex je nemotorná a strašně drahá, na to, jak malou službu poskytuje. Podle mého je to zbytečný krám.
Kombinézu jsem měla taky, skoro jsem ji nevyužila, dítě se v ní nevejde do sedačky, do kočáru…
Jestli ten Emitex chceš, budu prodávat bílou s kočkou po jednom děcku, má vytržený cvok (stejně je k ničemu, ale můžeš si to vyreklamovat, ještě je v záruce) za nějakou symbolickou cenu nebo se domluvíme třeba za plechovku UM.
Já už ho právě mám a bylo mi v prodejně řečeno, že homaminky používají místo fusaku? ![]()
To je ta deka, je teplá, lehoučká, měkká a docela tenká, děcko v sedačce s ní hezky „utěsníš“, zasteleš. Dá se prát na 40 a vytáhneš ji skoro suchou, klidně se dá dát do sušky, dá se složit na malý balíček do kapsy kočárku. Já tu Ikeu nemám moc ráda, ale občas se jim něco fakt povede.
http://www.ikea.com/…cts/80164766
Ahoj, jjá bych se bez fusaku nehla
Máme obojí, zimní zavinovačku i fusak, obojí hojně používáme
Když byly velké zimy, dávala jsem děti do fusaku ještě v kombinézce
Mně ta zavinovačka do kočárku a ještě bez kombinézky přijde děsně málo…
Anonymní píše:
Já už ho právě mám a bylo mi v prodejně řečeno, že homaminky používají místo fusaku?
Jako do kočáru? To jo, ale tak od dubna do května a pak v září.:D Ale když už ji máš, tak ji klidně používej, do auta ti bude stačit, do kočáru ale budeš potřebovat větší vrstvu. Určitě ještě i v březnu - máš blbý termín, no…klidně si kup pořádný fusak, využiješ ho stejně ještě příští zimu. Třeba Dita Tábor dělá dobré fusaky, co jdou i do sporťáků a do golfek z materiálu Outlast (doufám, že to píšu dobře) - jsou fakt teploučké a díky tomu Outlastu tam můžeš dítě mít i v teplém počasí, dokáže to regulovat teplotu.
Kombinézky se mi líbí, ale přijdou mi hrozně nepraktický, zvlášt kdyžmiminko usne. No tak asi ještě koupím fusak. ![]()
Já jsem tu zimní zavinovačku právě využila celkem dost. Měla jsem ji stabilně v autosedačce, abych nemusela přehazovat fusak pořád.
Když se oteplilo, tak jsem tu zavinku dala místo fusaku (taky Emitex Combi) do kočárku a super. Dokonce i do sporťáku jsem ji dala na začátku května, protože ještě nebylo moc teplo.
V zimě jsem syna do fusaku nenavlíkala, měl jen mikiny, ve větší zimě bundičku. Kombinézu jsem vůbec nevyužila. Takže si myslím, že pokud bys dávala třeba teplejší oblečení do té zavinovačky, klidně jí můžeš používat místo fusaku. Přinejhorším přihodíš deku.
Však některé maminky fusaky nemají a mají jen deky
.
Jde spíš o to, jak často budete cestovat s autosedačkou, abys to nemusela 2× denně přehazovat. To by mě vadilo.
Ale i to se dá nějaké ty tři měsíce přežít ![]()
Jak píše Fragola.
koukni tady na ty fusaky - jestli jsi z Prahy, tak ti doporučuju se zítra vydat na veletrh For Babies v Letňanech, mají tam stánek a určitě budou mít akční ceny. http://www.littleangel.cz/fusaky
Jinak je prodávají na Černém Mostě v Babystaru (to je ten obchod u KFC).
Malá od sestřenky se narodila v září a dost zimní verzi zavinovyčky od EMITEXu používala, jak do autosedajdy, tak do kočárku. Malá ji tam vlezla ještě na jaře. Je pravda, že neměla na autosedajdě nánožník. Nemusela Bětku tolik navlíkat ani do kočárku, nevím ani jestli použivala fusák či ne. Jeden bude zavinovačku chválit, druhý ne, asi je to, člověk od člověka.
Ahoj,
moje dvojčátka jsou taky v únoru, desátého, a měla jsem obojí, jak fusaky, tak zimní zavinovačky. Kombinézky jsem na takhle malý taky nepoužívala, místo toho jsem měla ty zavinky a doporučuju, jsou fakt perfektní, do sedačky naprosto bezvadný, když jsme je přendavaly jen na krátko, tak jsem je do fusaku nedávala ( byly v těch zavinkách ), když jsme šly na procházku, tak pochopitelně šly do fusáčků ( i s těma zavinkama, ty mi prostě fungovali místo kombinéz ). Na jaro a léto, podzim jsem pak měla ty letní.
Příspěvek upraven 02.10.10 v 20:17
Amynka píše:Amynko nááádherná fotečka mam zavinky stejné akorát modré čekám dvojčátka dva chlapečky tak asi bude obdobné foto
takhle jeli z porodnice, 15.2.2009
Amynka píše:
Ahoj,moje dvojčátka jsou taky v únoru, desátého, a měla jsem obojí, jak fusaky, tak zimní zavinovačky. Kombinézky jsem na takhle malý taky nepoužívala, místo toho jsem měla ty zavinky a doporučuju, jsou fakt perfektní, do sedačky naprosto bezvadný, když jsme je přendavaly jen na krátko, tak jsem je do fusaku nedávala ( byly v těch zavinkách ), když jsme šly na procházku, tak pochopitelně šly do fusáčků ( i s těma zavinkama, ty mi prostě fungovali místo kombinéz ). Na jaro a léto, podzim jsem pak měla ty letní.
Příspěvek upraven 02.10.10 v 20:17
přesně takhle jsem ji používala i já a nedám na ni dopustit,byla skvělá a s velkým úspěchem jsem ji prodala dál
A jak jste to měli další zimu? Pořád jste používali fusak nebo raději zimní bundu? Či kombinézku? Přece jenom už malému bude 9 měsíců?
Ahoj, tak jsem pročítala starší diskuze a chci se zeptat, jestli jste někdo používali zimní zavinovačku od emitexu místo fusaku. Miminko se narodí v únoru. Kombinézku kupovat nebudem. Tak přemýšlím jak v zimě miminko oblékat dokočárku či autosedačky. Stačilo by bodýčko, dupačky, kabátek, ruakvičky, čepička, ponožky či capačky, zavinovačka a například flísová deka?