Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prtka píše:
Proc na plicni???
kalmetizace, tam se kontrolují ockovani TBC
mikky píše:
já myslím že každé mimi preferuje jednu stranu některé víc a některé míň
to sice ano, ale takovy to, kdy lezi s hlavicku jen na pravou stranu a na druhou ji neotocí ani boha, to uz problem muze byt a za me si myslim i je.
Melo by polohy stridat, aspon na chvili tu hlavicku otocit i druhym smerem a chvili tak vydrzet a zapojovt oboje svaly.
Kapsarecek píše:verenika píše:tak ono se to treba behem roka srovna i samo,ale ponese si pak problemy do dospelosti
Jak píše Kakika,stimuluj mu druhou stranu.My taky měli predilekcii.Museli jsme cvičit a dodnes má trošku placatou hlavičku
Tak nám už se ta hlava asi nesrovná ![]()
Prtka-to očkování spadá pod por TRN pracoviště(plicní)
Tu predilekcii by vám měla vyloučit vaše dětská,řekni jí co máš za problém a ona tě určitě vyslechne a malýho prohlídne ![]()
Kapsarecek píše:mikky píše:to sice ano, ale takovy to, kdy lezi s hlavicku jen na pravou stranu a na druhou ji neotocí ani boha, to uz problem muze byt a za me si myslim i je.
já myslím že každé mimi preferuje jednu stranu některé víc a některé míň
Melo by polohy stridat, aspon na chvili tu hlavicku otocit i druhym smerem a chvili tak vydrzet a zapojovt oboje svaly.
Jj,přesně jak píšeš.adámek ležel jen na jednu stranu.Museli jsme cvičit a posilovat ty svalíky.Stačila 3× návštěva na rehabilitaci a domácí svičení a spravilo se to ![]()
Ahoj, já stěhovala postýlku, protože se díval na okno (na pravé straně) a zavěsila jsem hračky na postýlku (na tu nepopulární stranu
) a asi po týdnu otáčel hlavičku na obě
.
Tak malej taky otaci hlavu na obe strany,ale kdyz je v klidu nebo spi,tak ji ma polozenou na pravou stranu..takze v postylce kouka do zdi..a jak rikam,hracky ho nezajimaji..tak nevim,jam ho nalakat na tu levou stranu ![]()
Ještě mi doktorka říkala, že mu mám hlavičku otáčet, když spí, to jsem ale moc nedělala. A co zkusit dát postýlku k tomu oknu? Třeba ho světlo zláká..
Náš malej taky preferoval jednu stranu a také jsme cvičili vojtovku…
Ahoj,
nevím, jak moc je to normální, ale v pořádku to úplně není.
Jesltiže ti při spaní chce neustále koukat do zdi, tak střídej strany, když ho dáváš spát. Tak, aby jednou koukal do zdi na levou stranu a podruhé na pravou stranu. V případě, že by to trvalo i v jeho 2-3 měsících, tak si řekni pediatrovi, ať tě pošle k rehabilitační Dr. nebo na neurologii. Čím dřív začnete cvičit vojtovku, tím líp.
Když ho zkusíš dát nahatého na bříško, má rovně páteř nebo si okamžitě položí hlavu na oblíbenou stranu a páteř prohne do oblouku?
Pokud je na křivo, tak se klidně nechte poslat hned. Ono nějakou dobu trvá, než se k dr. (rehab., neuro.) dostaneš, někdy i více jak měcsíc a každý týden je pak znát.
Malá s tím měla taky problém a protože měla ještě i jiné koplikace, tak i při poctivým cvičení to trvalo 4 měsíce, než se se nám to podařilo pořádně rozhýbat …
Jo a mimimálně do roka (ale spíš ještě déle) by se děti měly na obě strany vyvíjet stejně.
Souhlasím s Brontik.
Malej na bříšku skoro přepadával na jednu stranu a prohýbal se du luku… nechala bych si dát raději doporučení k rehabilitační, tam jsou větší odborníci a posoudí to lépe než obyč. pediatři
Malý jako miminko taky preferoval jednu stranu. Spal jedině s hlavičkou otočenou doprava. Doktor to poznal hned na první pohled, hlavičku měl sleželou - neposlal nás tedy na rehabilitaci ale doporučil toto, co si tak vzpomínám.
Nám to pomohlo a je v pořádku, ani hlavičku nemá nijak sleželou
verenika píše:Kapsarecek píše:verenika píše:tak ono se to treba behem roka srovna i samo,ale ponese si pak problemy do dospelosti
Jak píše Kakika,stimuluj mu druhou stranu.My taky měli predilekcii.Museli jsme cvičit a dodnes má trošku placatou hlavičkuTak nám už se ta hlava asi nesrovná
Prtka-to očkování spadá pod por TRN pracoviště(plicní)
Tu predilekcii by vám měla vyloučit vaše dětská,řekni jí co máš za problém a ona tě určitě vyslechne a malýho prohlídne
Tobik to mel strasne,hlava slezela, dneska to neni vubec poznat.
jak zacal vic sedet,pak chodit,tak se to upravovalo.
madi píše:
Malý jako miminko taky preferoval jednu stranu. Spal jedině s hlavičkou otočenou doprava. Doktor to poznal hned na první pohled, hlavičku měl sleželou - neposlal nás tedy na rehabilitaci ale doporučil toto, co si tak vzpomínám.
- upravit ho v postýlce tak, aby když chce koukat na mě, tak aby otočil hlavu na druhou slabší stranu
- když nespí, tak ho motivovat na slabší stranu - dávat mu tam hračky atd..
- nějaký dobrá duše mi poradila podložit mu při spánku hlavu kilem cukru - prý se to tak dělávalo - je to blbost, kilo cukru letělo obloukem
- provádět cvičení - položit dítě na záda a jemně mu zatlačit hlavičku na slabší stranu a pustit - několikrát za sebou několikrát denně.
Nám to pomohlo a je v pořádku, ani hlavičku nemá nijak sleželou
tohle je základní a mrvní doporučení…
jen bohužel někdy nepomuže.
Prtka píše:
Vrobco myslis,ze i u takhle malych deti uz poznas zda to bude pravak ci levak?Kakiko a delali jste neco s tim raminkem? My to mame trosku cervene a uprostred takovy tvrdy belavy mistecko,co vypada jako stroupek..tak nevim.
Prtko u holky jsem dlouho netušila, točila se na obě strany, používala obě ruce
, ale kluk se mi točil na pravou, musela jsem ho dávat nalevo, aby se to vyrovnalo, na kyčlích jsem musela procvičovat levou nohu, protože jí měl ztuhlejší a bral věci pravačkou, takže pravák jak poleno ![]()
vrobca píše:Prtka píše:
Vrobco myslis,ze i u takhle malych deti uz poznas zda to bude pravak ci levak?Kakiko a delali jste neco s tim raminkem? My to mame trosku cervene a uprostred takovy tvrdy belavy mistecko,co vypada jako stroupek..tak nevim.
to jakou ruku bude pouzivat se da poznat az po roce a dyl.
Prtko u holky jsem dlouho netušila, točila se na obě strany, používala obě ruce
Tohle s tim nema asi moc spolecneho, ale kluk se mi točil na pravou, musela jsem ho dávat nalevo, aby se to vyrovnalo, na kyčlích jsem musela procvičovat levou nohu, protože jí měl ztuhlejší a bral věci pravačkou, takže pravák jak poleno