Přejít od ČEZ k Bohemia Energy?

161
23.9.17 09:55

Přejít od ČEZ k Bohemia Energy?

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na Vaše zkušenosti s přechodem k Bohemia Energy. Vyplatilo se Vám to? Souvisely s přechodem nějaké potíže? Procházela jsem diskusi o této společnosti, je zde dost stížností, ale stejně tak si lidé stěžují i na ČEZ, tak stále váhám. BE mi nabízí smlouvu na dobu neurčitou a nízký tarif po celý den (hodně v rodinném domku využívám noční proud - dva bojlery, myčka, pračka a do budoucna i sušička). Poradíte, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
678
23.9.17 10:08

Hlavně ne k Bohemce, kamkoliv jinam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
23.9.17 10:10

@Poštolka J Mohu znát prosím Vaše důvody?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
23.9.17 13:02

Velmi těžce se od nich odchází, ti - kteří chtějí odejít většinou přijdou o peníze - jde až o tisíce a nevrací přeplatek - jen stručně (v mé blízkosti od nich odešlo několik lidí a každý pak litoval).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
23.9.17 15:31

@Poštolka J A měli smlouvu na dobu neurčitou nebo smlouvu se závazkem? A proč od nich odcházeli? S čím byli u nich nespokojeni? Jednání, komunikace, cena,…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9492
23.9.17 17:28

No, nám se velmi těžko odcházelo od ČEZu, odešli jsme před 5 lety k Bohemii po vyúčtování, kdy nám -ač jsme nedopláceli,,ČEZ navýšil zálohy o 800 kč měsíčně. Prý se bude zdražovat, povídali. Tak jsme přešli k Bohemii, zálohy máme pořád stejné, jako u ČEZ před tím navýšením a každý rok nám vrací, letos třeba skoro 7 tisíc. Nechápu, spotřebu máme pořád stejnou, nic se u nás nezměnilo. Za mě tedy zlatá Bohemia V ČEZu to absolutně nechtěli akceptotvat, že chceme od nich odejít, neustále telefonovali, vyhrožovali, hnus..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
678
23.9.17 22:57

@salen
Smlouvu na neurčitou dobu a dostali výhodnější nabídku. Ono je dost rozdíl i to, že šetříte energie a pak vám přeplatek nikdo nevrátí pouze takovým zvláštním způsobem převede do dalšího období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
24.9.17 11:24

Děkuji za názory. Našel by se, prosím, ještě někdo, kdo přešel a má s tím nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
572
24.9.17 14:08

Za me spokojenost s Bohemkou, jsme u ni cca 7 let, kazdy rok vraci preplatek asi 7 tisic, drive jsme byli u CEZ, zalohy stejne a vetsinou jsme jeste doplaceli, pritom spotreba stejna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
25.9.17 12:55

@Poštolka J tak nevím jak jste přišel na to že nevrací přeplatky, jsme u nich už dlouho a přeplatky vrací, zrovna si jdu na poštu - přeplatek za plyn 20092,– minulý měsíc mi vrátili přeplatek za elektřinu. Nemám s nimi žádný problém, komunikaci na výbornou a jako dlouholetému zákazníkovi mi nabídli tarif lepší než nabízel D-test v aukci. Takže asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
125
25.9.17 13:46

@salen Ahoj, my máme doma zkušenosti s přechodem k Bohemia Energy, přechod nám sami zařídili takže od podepsání smlouvy a plný moci veškerou práci převzali za nás a v podstatě co jsme akorát museli udělat bylo, že jsme změnili příkaz v bance na úhradu záloh. Nevím, jaké by s tím mohly souviset problémy, ale my teda měli přechod v pohodě. Firmy si to vyřídili mezi sebou. Teďka jsme u nich už 4 roky. Pokud ti nabízí smlouvu na neurčito tak o to líp pro tebe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
25.9.17 21:00

Tak zatím převažují pozitivní zkušenosti. Moc děkuji za Vaše odpovědi. Ještě někdo? :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.9.17 10:34
@salen píše:
Tak zatím převažují pozitivní zkušenosti. Moc děkuji za Vaše odpovědi. Ještě někdo? :mavam:

Mám ČEZ a nemůžu si stěžovat.
Navíc bohemia energy bere stejně elektřiku od ČEZ takže jsou jen mezičlánek - přeprodávači.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
26.9.17 20:06

Nechci vás děsit, ale tahle firma je v podstatě taky jen firma ve firmě, koukněte se do vyúčtování a tam to máte.. ten mezičlánek ;) my od nich taky dřív brali, ale pak jsme přišli na to, že u Bohemky je levnější tarif za topení přímotopem, tak jsme si to k nim nechali převést. Přímotopy máme v bytě a jen za první rok se nám na téhle změně podařilo ušetřit 2072korun. Takže Čez jako distribuci ok, ale s Bohemkou jako dodavatelem jsme spokojení zatím víc.  

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
128
2.2.18 14:12

Mám zkušenosti s oběma firmami, u první zmiňované jsem byla dlouholetou zákaznicí, ale pak jsem se na ně vykašlala, když jsem je slušně požádala zda by u mého odběrného místa mohli přehodnotit tarif a dát mi za ty roky nějaký levnější, že by se mi to jako samoživitelce hodilo. Asi to pro ně nebylo dost zajímavé a vykašlali si na mě. Proto asi pochopíte, že když u mě u dveří zazvonil týpek od Bohemia Energy nejen že jsem ho k nám pustila a dala se s ním ohledně energií do řeči, ale ty smlouvy o sdružené dodávce s ním i potvrdila. Když jsem slevu nenašla jinde, tak tady se mi to hned po prvním roce podařilo a nebylo to málo. Za rok 930Kč. Takže moje preference jsou nyní tady u Bohemia Energy, kde mi slovo dodrželi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný