Překážky výpovědi na straně zaměstnavatele?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.10.17 20:44
@Lendeš píše:
Když tě tam nebude chtít fyzicky, tak ti bude muset dát 100 % průměrného platu pro překážky na své straně. Může ti ale třeba taky nařídit vyčerpat zbývající dovolenou.

Díky, to jsem chtěla vědět :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.17 20:50
@Hanka1 píše:
Odpovedelo ti tu dost lidi, tak bud blbe ctes nebo nechapes zakladatelko. Kazdopadne nez stavajicimu zamestnavateli hodis ma stul vypoved, tak si hlavne osefuj podepsanou pracovni smlouvu u zamestnavatele noveho.

Odpověděl mi až teď Lendeš, do té doby se tu motaly dohody a podobně, na ty jsem se neptala :kytka:

Vím taky, že výpověď dohodou neexistuje, pokud vím, nic takového jsme nepsala. A vím, jaké kličky můj současný zaměstnavatel může použít, i když se ptám na ZP, zrovna s ním často pracuju. Svou domněnku jsme si chtěla jen ověřit - tedy, že když JÁ jsem původcem výpovědi, tak když me tam nebude chtít musí mi dít překážky na SVÉ straně a k tomu PLNÝ plat.

Jinak ohledně dohody díky za připomínku. Šlo by to i tak, pokud by se v ní dohodla nějaká částka odstupného. To mě nenapadlo. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.10.17 20:51

@Hanka1 Jo a žádný strach, novou smlouvu mám už podepsanou. :palec:

• Citovat
  • Upravit
11560
4.10.17 21:01

Že člověk podal výpověď přeci neznamená, že druhý den po už pro firmu nepracuje. Stále je zaměstnanec. Pokud pro něj firma nemá/ nechce mít práci, tak zaměstnanec s tím nemá nic společného. Kde se vzala konstrukce, že když jsem ve výpovědi a firma mě nechce, tak mi „dá překážky“ a pokrátí mi plat? :roll:
Něco jiného je bonusy a pod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19793
4.10.17 21:13
@Anonymní píše:
Odpověděl mi až teď Lendeš, do té doby se tu motaly dohody a podobně, na ty jsem se neptala :kytka:

Vím taky, že výpověď dohodou neexistuje, pokud vím, nic takového jsme nepsala. A vím, jaké kličky můj současný zaměstnavatel může použít, i když se ptám na ZP, zrovna s ním často pracuju. Svou domněnku jsme si chtěla jen ověřit - tedy, že když JÁ jsem původcem výpovědi, tak když me tam nebude chtít musí mi dít překážky na SVÉ straně a k tomu PLNÝ plat.

Jinak ohledně dohody díky za připomínku. Šlo by to i tak, pokud by se v ní dohodla nějaká částka odstupného. To mě nenapadlo. :)
Když ty dáš výpověď a on tě tam nebude po výpovědní dobu chtít, tak má dvě legální možnosti:
a) buď tě může nechat na překážkách v práci doma za 100 % platu,
b) nebo ti navrhnout nějakou dohodu; a pokud budou obě strany chytré a komunikativní, tak mohou dospět k dohodě, která bude pro obě strany výhodnější, než možnost a).

Pokud tě nechá na překážkách, musí ti dát 100 % platu. Je ale možné, že se s tebou nejdřív pokusí dohodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
5.10.17 12:12
@Ivan PPZ píše: Že člověk podal výpověď přeci neznamená, že druhý den po už pro firmu nepracuje. Stále je zaměstnanec. Pokud pro něj firma nemá/ nechce mít práci, tak zaměstnanec s tím nemá nic společného. Kde se vzala konstrukce, že když jsem ve výpovědi a firma mě nechce, tak mi „dá překážky“ a pokrátí mi plat? :roll:
Něco jiného je bonusy a pod…

Ano, třeba u nas kolegove na určitých pozicich kvůli uniku informaci a firemni strategie po vypovedi zustavaji rovnou doma, i za cenu toho, ze mají prekazky v praci, většinou se s nima zamestnavatel dohodne tak, ze jim vyplati s ukoncenim PP jednorazovy bonus ve vysi dvou následujících vyplat nebo i vic a oni uz nechodi a pracpomer se ukonci třeba pet dni po vypovednim datu.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
5.10.17 12:12
@Anonymní píše:
@Hanka1 Jo a žádný strach, novou smlouvu mám už podepsanou. :palec:

tak at se ti v nove praci libi daleko vic nez v tehle puvodni a muzes třeba napsat, jak se na vypoved tvaril stavajici zamestnavatel a jak si vlastne dopadla po podani vypovedi. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat