Překotný porod a následné porody

261
24.3.14 11:35

Překotný porod a následné porody

Ahoj, mám takový dotaz k maminkám, které rodily velmi rychle. Máme 2 děti. První bylo venku za 5 hodin od začátku kontrakcí. Druhé za necelé 3 hodiny od doby, kdy mi praskla voda. Kontrakce přišly až o něco později. Ve zprávě mám napsáno překotný porod a je fakt, že do porodnice jsem dorazila otevřená na 4 cm a do půl hodiny byl malej venku. Teď s manželem uvažujeme o třetím dítěti, ale já mám strach, jak rychle to půjde. V porodnici mi rovnou řekli, že by třetí dítě mohlo být klidně venku do hodiny. Moje gynekoložka mi řekla, že se nemusím bát, protože děti, které se kvůli překotnému porodu narodí doma, bývají opravdu v pořádku. Jenže to je moje noční můra. Chci se zeptat maminek, které rodily překotně, jaký byl další porod? Bylo to opravdu o tolik rychlejší? Je to vlastně jediná věc, která mě odrazuje od třetího dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
24.3.14 11:39

@JustRun řeknu Ti v srpnu, jo? první dítě do 2 hodin venku. Očekávám, co se bude dít. Mmchdm, jedna věc je pravda - při překotném porodu se jen extrémně vzácně stane, že dítko není ok :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.3.14 11:41
@martina.se píše:
@JustRun řeknu Ti v srpnu, jo? první dítě do 2 hodin venku. Očekávám, co se bude dít. Mmchdm, jedna věc je pravda - při překotném porodu se jen extrémně vzácně stane, že dítko není ok :think:

2h?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.3.14 11:43
@Krkael píše:
2h?? 8o
:mrgreen: njn.. takové to pošimrávání, kdy jsem netušila, co by to mohlo být, tak nepovažuju za nic :think: mi nic nebylo, do porodky jsem dorazila s úsměvem jen tak - pro sichr (sem tam malinkaté píchnutí, po 5ti minutách), na sále ejchuchu, těžká pohoda, kdybych posledních 20 minut nemusela ležet na pásech, tak o bolestech ani nevim :think: a jsem sama zvědavá, zda je to náhoda nebo ne. V papírech mám překotný psaný taky :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
24.3.14 11:43
@Krkael píše:
2h?? 8o

To víš, to je provokace těm, co rodily dva dny :lol:

Jinak bych neřekla, že zákonitě další a další porody jsou rychlejší a rychlejší, já taky druhou holku rodila mnohem déle. A tolik jsem se těšila, že to bude něco ve stylu 2h a konec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44208
24.3.14 11:44

Já jsem měla taky všechny porody relativně krátké, dva spontánní začaly odtokem plodové vody(před tím žádné kontrakce nebo známky porodu) a ten poslední byla taky malá za necelé 3 hodiny venku od prasknutí plodové vody..Ale jako překotný porod to lékaři nehodnotili, jsou ještě větší „rekordmanky“..První dítě jsem rodila necelých 6 hodin od prasknutí plodové vody, což je taky na prvorodičku dobré..
Prostřední porod byl vyvolaný, tam nehodnotím, ale taky trval jen kolem 4 hodin..

No ale nemusí platit, že zákonitě další porod bude rychlý nebo překotný.
Moje mamka rodila 4krát, třetí dítě se narodilo málem v převozové sanitce a 4. porod byl těžký - přestože poloha byla normální a nic nenaznačovalo tomu, že by mohly přijít v tomto směru nějaké komplikace..Myslela si, že poslední už půjde nějak hladce samo, taky se bála, ale nakonec jí dal nejvíc zabrat co se týče času i „fyzické stránky“.

POkud je to jediná věc, která Tě odrazuje od třetího dítěte, tak bych to klidně hodila za hlavu, protože dopředu nejde naplánovat nic..Nikdo nikdy neví, co se kdy a kde přihodí..Pokud nebydlíš na nějaké samotce nebo máte auto, tak bych se fakt nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.3.14 11:46
@martina.se píše: :mrgreen: njn.. takové to pošimrávání, kdy jsem netušila, co by to mohlo být, tak nepovažuju za nic :think: mi nic nebylo, do porodky jsem dorazila s úsměvem jen tak - pro sichr (sem tam malinkaté píchnutí, po 5ti minutách), na sále ejchuchu, těžká pohoda, kdybych posledních 20 minut nemusela ležet na pásech, tak o bolestech ani nevim :think: a jsem sama zvědavá, zda je to náhoda nebo ne. V papírech mám překotný psaný taky :think:

Ty jo, tak to jsi drsná :D A to jsem si myslela, že jsem měla porod (vyvolávanej) ryhlej - od tablety 6,5 hodiny :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101939

@JustRun Ještě rychlejší, ale děti mám tedy jen 2. Na druhou stranu mi ty tvoje nepřijdou zas tak extra rychlé, jako rychlé jsou, to jo, ale mě u prvního odchytli v porodnici na kontrole, že už budu rodit (já ještě nic netušila, pouze monitor ukazoval kontrakce - já je zatím necítila), šla jsem na přípravu a kontakce začaly až po ní a malý byl venku do 3 hodin, od toho monitoru, tedy necelé 2 od kontrakcí. U druhého mě v noci vzbudily kontrakce a pozkušenost s prvním jsem vzbudila partnera a hned jme jeli, dojeli jsme jen tak tak… od toho probuzení hodina a kousíček. A nevím jestli by druhá byla doma v pořádku, měla šňůru 2× kolem krku :think:
Takže po mých zkušenost bych řekla, že bys to s třetím stihnout měla, ale chce to na nic nečekat a vyrazit okamžitě, jak budeš mít pocit, že se něco děje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142

@JustRun
Prvni porod od prvni kontrakce asi 5 hodin, 3 dalsi porody do dvou hodin sakumprdum. Kazdy dalsi porod kratsi. Do porodnice jsme to stihli, ale vyrazeli jsme hned a porodnici mame kousek od baraku.
Dalsi porod uz nastesti neplanuju :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261

No, voda mi praskla 3 hodiny před samotným porodem, ale až cestou do porodnice začaly kontrakce. Ty ani nebolely, pořád jsem manželovi říkala, že pohoda, že to nebolí. Ale pak to začalo a na porodní jsem došla, ale na sál už jsem to nestihla. Doktorka mi říkala, že to byl porod, jako z filmu.
První dítě je srpen a druhé červenec. Já si ho ještě nepřidala do profilu, chudáčka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
@zuzouš píše:
To víš, to je provokace těm, co rodily dva dny :lol:Jinak bych neřekla, že zákonitě další a další porody jsou rychlejší a rychlejší, já taky druhou holku rodila mnohem déle. A tolik jsem se těšila, že to bude něco ve stylu 2h a konec :)

Asi tak, provokatérka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.3.14 11:47
@zuzouš píše:
To víš, to je provokace těm, co rodily dva dny :lol:Jinak bych neřekla, že zákonitě další a další porody jsou rychlejší a rychlejší, já taky druhou holku rodila mnohem déle. A tolik jsem se těšila, že to bude něco ve stylu 2h a konec :)

holky, nestrašte :think: :mrgreen: jako má to něco do sebe, ale ani extra dlouhý, ani extra krátký porod nejsou výhrou :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
24.3.14 11:48
@Baba píše:
@JustRun
Prvni porod od prvni kontrakce asi 5 hodin, 3 dalsi porody do dvou hodin sakumprdum. Kazdy dalsi porod kratsi. Do porodnice jsme to stihli, ale vyrazeli jsme hned a porodnici mame kousek od baraku.
Dalsi porod uz nastesti neplanuju :jazyk:

Koukám - ty máš ty děti vražedně od sebe :palec: Jinak já teda nic kloudnýho nepřidám, jen vím, že jsem si psala s už. @fragola kdesi ve veřejné a té se to taky zkracovalo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
24.3.14 11:48
@Krkael píše:
Ty jo, tak to jsi drsná :D A to jsem si myslela, že jsem měla porod (vyvolávanej) ryhlej - od tablety 6,5 hodiny :cert:
:think: no, jsem zvědavá… :think: teď na porodku koukám z okna, ale po přestěhování možná tak veselo nebude :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
261
24.3.14 11:49

Porodnici mám 20 minut autem. Já si představuji, jak jsem doma s dětma. Manžel v práci. Začínám rodit, tak stěhuju děti do auta. A pak od parkoviště cestou k porodnici se s nimi hádám, ať se necourají, protože maminka nechce rodit na chodníku. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí