Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj syn od 2 měsíců spal od 8 večera do 6 do rána. Až v 6 ráno se vzbudil na kojení. Nakojila sem a zase usnul do 10 dopoledne a po obědě šel spinkat na 4 hodiny, takže buď v klidu
![]()
@Malinkydablik Syn spal podobně, sice přes den jenom 2× ale zase po 2-4 hodinách, teď mu budou tři a po obědě si schrupne tak na 3-4 hodiny a v noci spí od 9 do 6. Užívejte spací mimčo. Já teď jen doufám, že to druhé bude mít taky podobné spánkové manýry. Ale má to i nevýhody, člověk se nikam nedostane a je více - méně přikovaný doma, protože kluk se nejlíp vyspí ve vlastní posteli. Nezvládáme ani dětské divadlo, protože je buď v čase kdy už musím dávat oběd aby mohl jít spát nebo v dobé kdy spí po obědě.
Obě moje holčičky byly stejně úžasné
Neboj, to přejde
.. byť tedy úžasné jsou pořád
, ale jinak ![]()
Ty jo, to teda závidím. Já si nestěžuju, malá 11m mi spí od 21.30 do cca 8h a pak asi hodinu přes den, zato se teď v noci neustále budí a cestuje. Kdyby mi dítě spalo jako tobě, tak nevím, co s volným časem ![]()
Nesnasim Te. Nas satan nespi ve dne od roku a pul. Ma skoro tri, porad nespi celou noc a vecer ho uspat je o nervy. Uzivej ![]()
Tezce zavidim
uzivej si to
mala prestala v 5 mesicich v noci spat, za chvili ji budou dva a porad v noci spatne spi. Pres den je to boj, nekdy nejde spat vubec, nekdy konecne usne a spi treba 20minut ![]()
Moje mala spi od 19-20 cca do 6 rana, pak je hodinku vzhuru, jde se na hodinku dospat a behem dne si pak jeste 2-3× schrupne ![]()
Starší syn se budil v 6 ráno na mlíko, definitivně v 8. Ve 12 už chrnel a spal 5 hodin. Stěží jsem pak stihla ho nakrmit, vykoupat, po sedmé opět spal a bez probuzení do rána, to mu bylo 9 měsíců. Spal výhradně v postýlce doma, respektive v kočárku usnul tak na 2 hodiny a budil se rozmrzelý, ubreceny, doma v postýlce v pohodě. Na to, abych stihla nakoupit, udělat něco jako procházku jsem tedy měla cca 3h dopoledne. Od 11h už hrozilo, že usne v kočáru a nastane po probuzení inferno.
Ještě v 5 letech spal každý den po obědě, doma 3h, ve školce min, museli ho budit, kolem něj se uklízela lehátka, děti se oblékaly a on spal, dokud ho nezačali intenzivně budit.
Kolem 6 let začala ta potřeba spánku opadat, přestal spát ve školce, začal mít trochu problém usnout, tak jsme posunuli večerku na půl 9 až 9, často ve školním roce vstane v 6 a je vyspany. Syn je zdravý, inteligentní, jestli to na něm nechalo stopy, tak jen v pozitivním slova smyslu ![]()
Ahoj. Doufám, že tímhle dotazem nenaseru maminky, které mají opačný problém, ale zajímá mě, zda to me miminko nespí až moc. V 8 měsících se obvykle uloží kolem 5-6 večer do postele a spí do 6, s tím že se cca 3× vzbudi ale jen na kojení. V 6 vstane, ale jen tak na půl hodinky si pohrát, pak zase hodinu spí. Pak je cca hodinu vzhůru a zase spí tak hoďku. Pak jde znova kolem oběda tak na hoďku a pak ještě jednou půlhodinka odpoledne. No a uběhne hodinka dvě a už jde zase spát úplně. Když je vzhůru tak je aktivní, hraje si. Ale četla jsem že miminkům v tomto věku by měli stačit dva denní spánky, tak myslíte že je to v pořádku?