Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, mám 3,5 měsíčního kojence.
Uspávání už z porodnice byl boj, jedině v náručí v zavinovačce a nejlépe u digestoře.
Nojo jenže teď už má skoro 7kg, zavinovačka je mu malá a leze mu půl těla
. Jakmile ho dám do postýlky, tak řev, řev, řev…ležím tam sním, hladím ho, držím za ruku, mluvím k němu klidným hlasem, a jsem v pohodě na to jak mi řve do obličeje. Po chvíli to vzdám bo už má hysterák a ukapne i slzička.
Jsem hrozně nešťastná že neumí jen tak usnout, ikdyž tam jsem s ním. ![]()
Zlepší se to někdy? Myslíte že jednou přestane ječet a usne?
Takhle jsem pořád zavřená doma a jsem na psychinu…
Děkuji za reakce, ráda si počtu ![]()
Ještě dodám…
Když leží v postýlce a dám mu tam šum z applikace či myhummy méďu, tak to nezabírá. Prostě musí být v té zavinovačce a nosit se u toho kravalu ![]()
A nepomohol by šátek, keď sa mu páči zavinutie a kontakt s tebou? Zároveň by si sa dostala aj z bytu a nemusela by si ho vláčiť v rukách…
Jo vyrostr z toho.
A co kocar a sum v mobilu?
Satek/nosicka?!?
@neria55 píše:
Ahoj, mám 3,5 měsíčního kojence.
Uspávání už z porodnice byl boj, jedině v náručí v zavinovačce a nejlépe u digestoře.
Nojo jenže teď už má skoro 7kg, zavinovačka je mu malá a leze mu půl těla. Jakmile ho dám do postýlky, tak řev, řev, řev…ležím tam sním, hladím ho, držím za ruku, mluvím k němu klidným hlasem, a jsem v pohodě na to jak mi řve do obličeje. Po chvíli to vzdám bo už má hysterák a ukapne i slzička.
Jsem hrozně nešťastná že neumí jen tak usnout, ikdyž tam jsem s ním.
Zlepší se to někdy? Myslíte že jednou přestane ječet a usne?
Děkuji za reakce, ráda si počtuTakhle jsem pořád zavřená doma a jsem na psychinu…
Nezkoušela jsi " normální hudbu " ? Náš syn na šum vůbec nereagoval. Ale normální hudbu prostě poslouchal a usl ![]()
Zavinovacku jsem používala u obou ještě dlouho po půl roce - nahoře prevazat látkovou plenou kolem rukou a nohy dole couhat. Jinak je ještě malý, takže bych klidně uspavala v manduce nebo šátku
vyroste z toho
Buď v klidu, časem to přejde, jen ti neslíbím kdy. Já svou desetiměsíční dcerku uspávám tak, že si v posteli podložím záda polštářema tak, abych napůl seděla, vezmu ji do náručí nebo položím na sebe a kolíbám. Vedle postele mám postýlku bez bočnice, takže když usne, jen ji tam šoupnu, ani si toho nevšimne a chrní dál. Mám ji zabalenou do deka, kterou ji přikrývám.
Uplne jsi mi pripomnela moji beznadej v tomhle obdobi, vzdy jsme breceli spolu
neboj zlepsi se to ![]()
Ja denni usinani resila uvozenim v kocarku na zahrade a do postylky davala pres den asi az na 10 mesicich. A vecerni usinani jsme praktikovali pokud mozno usnutim u mlicka (dcera byla na UM) a kdyz nepomohlo, tak uzpivanim, pokud mozno bez chovani. Nad postylkou mela taky doma vyrobeny papirovy kolotoc na niti, takze s tim pohyboval vzduch, a tak lezela, koukala a poslouchala. Cca 14 dni trvalo nez se srovnala, museli jsme se stridat s tatinkem, jinak bych to nedavala.
Vydrz a zkousej neco, co vam bude vyhovovat i treba za pul roku, at mate co nejmene zmen ![]()
Taky jsem si naučila syna na uspávání v náruči, na míči, při hudbě… Bylo to peklo. Jediné co ti mohu poradit je zavinovačka Swadlle me. Dělá se i pro starší mimča. A nám moc pomohla. Hodně štěstí a pevné nervy.
Vše co jste poradili už jsem zkoušela, šátek mám, ale než usne tak rve, venku v něm neusne vůbec. A každou hodinu co řve že se mu chce spát tak v tehle vedrech odpadam
. Mám i Manducu, tu nenávidí.
V kočáru řve, ten vůbec neuznává, byl v něm párkrát a mužů houpat, houpat prostě řve do posr…
Na míči jsem uspávala snad měsíc,pak už to nezabiralo.
Holky jde mi o to jak ho naučit spát v postýlce, aby přestal řvát jakmile ho tam položím. ![]()
Šátek, mi zachránil nervy. Usinala jen a pouze v šátku do 13 měsíců, pak do 2 let u prsa a ted uz stačí, at jsem s ni
zlepší se to
ted mam pulrocni miminko a tomu staci na usnuti prso nebo šátek - i toto je super, ze je těch možností vic
a nemusim tahat satek co 2 hodiny v noci.
@neria55 možná nevyzadana rada, ale nedavat do postylky, ale k sobe do postele. ![]()
@neria55 píše:
Vše co jste poradili už jsem zkoušela, šátek mám, ale než usne tak rve, venku v něm neusne vůbec. A každou hodinu co řve že se mu chce spát tak v tehle vedrech odpadam. Mám i Manducu, tu nenávidí.
V kočáru řve, ten vůbec neuznává, byl v něm párkrát a mužů houpat, houpat prostě řve do posr…
Na míči jsem uspávala snad měsíc,pak už to nezabiralo.
Holky jde mi o to jak ho naučit spát v postýlce, aby přestal řvát jakmile ho tam položím.
Má dudlík?
@neria55 měla jsem to tak do roku a pak z ničeho nic ho to přešlo.ale byl to zahul, mel přes 10 kg
@neria55 do toho ti musí dorůst. Některé děti jsou proste urvane.