Přemýšlím o přechodu na UM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13
5.11.12 20:27

problémy s kojením

Ahoj, já mám s kojením také problémy, tak budu ráda za radu. V porodnici jsem měla bradavky až do krve, ale nikdo to tam se mnou neřešil. Teď jsem šťastná, že už mám „jen“ ragady, i když se to hojí strašně pomalu a občas se ptám, jestli to vůbec někdy bude uplně ok.. Můj synek (1.10. teď narozen) málo otvírá pusu a to i když mu dráždim ret. Pusou klape jak kapr a já bojuju s časem, abych ve správný moment jeho hlavu přitiskla na prso. K tomu držím dvorec zmáčknutý, abych mu toho do pusy narvala víc.. No potřebovala bych mít ideálně alespoň tolik rukou co Ganéša. Další drama nastává, když ho po 15-20 minutách zkouším pomocí malíčku z prsa dostat. Jednak skoro není možné mu prst do pusy vložit a i když se to trochu povede, prcek hned stiskne ještě víc a já se bojim cokoliv udělat, abych si jeětě víc nezranila bradavku. Sám se prsa nikdy nepustí. Nevím co dělat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
5.11.12 20:31

@Dannae a proč mu prs bereš, když ještě chce sát? Já bych mu prs nechala dokud saje. Malíček ale jinak je správný. Dudlík nedáváš? On by zkazil techniku a ragády by se hůře hojily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
5.11.12 20:40

On už pak dělá velké pauzy v sání a usíná, intenzivně pije max prvních 5 minut. Těch max 20 krmíme po debatě s dětskou lékařkou. I mi docela ublinkne po krmení, tak nevím, jestli naopak není přejedenej. V plínkách toho taky bývá hodně. Párkrát jsem ho u prsa nechala 30 min, ale bylo to stejné, nepustil se, dělal velké pauzy a usínal. Dudlík jsme v zoufalství začali dávat od včerejška, Jinak nám skoro pořád pláče. Když s ním člověk chodí, tak se třeba i uklidní. Tak tak chodíme půl hodky - hodinku a jak ho dáme do postýlky tak do 10 minut zase řev :( Zkoušela jsem mu masírovat bříško, ale pláče mi u toho taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8664
5.11.12 22:09

@Dannae zkus mu dát ještě pak druhý prs místo dudlíku, aby jste si nezkazili kojení. A jestli potom poplakává zkus šátek a nosit v šátku. Možná nemá svou jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová