Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím já to mám podobné i věkově akorát s tím rozdílem že o práci jsem přišla určitě (nemá cenu se na to moc ohlížet když jsem neměla na dobu neurčitou a vím že bych ji několit let určo nedostala pokud vůbec…) jsme už skoro rok manželé, hypošku máme na domeček a v dubnu máme termín na narození našeho plánovaného miminka
takže bych z toho neměla až takovej strach za mě teda ![]()
Verunečka: Jéé tak to moc gratuluju. Jenže mě hlodá i myšlenka co když pak práci neseženu vůbec? Co budu dělat? Školky jsou přeplněné. Uff ![]()
Zase se nechci probudit ve 40 a zjistit, že vlastně nic nemám..
No jo že jsou přeplněný školky, není práce atd to se bude řešit furt a tohle budeš řešit i když budeš chtít otěhotnět ve 30-ti letech. Musíš si furt říkat že jste na tom o hodně líp než jiný. Vem si já mě je 20 let mám pul roční holčičku v červnu jsem dělala závěrečky když jsem měla termín porodu takže jsem se ještě do práce nedostala taky na mě jdou občas deprese jestli najdu práci atd ale tím že nad tím budu pořád přemejšlet nic nevyřešim prostě v dnešní době musím doufat že mě někde vemou (bez praxe) budu ráda když mě vemou někde v kaufuši ke kase
ale pořád mě uklidnuje když si sem zalezu na diskuze a ted čtu jak lidi nemaj na poplatky, na jídlo, maj plno dluhů a tímhle se vždy uklidním protože vím že my si taky nemužem vyskakovat ale na ty poplatky máme
a nemáme žadný dluhy? takže pak jsem klidná a říkám si že jsme na tom ještě dobře. do takového kolečka jako jsou dluhy atd. se muže každej dostat kdykoliv i bez dětí. ![]()
No to riziko tu je vždycky a ne že by jsme to brali nějak lehkomyslně to ne ale opravdu si z toho teď těžkou hlavu neděláme stejně to nejde nijak ovlivnit bohužel
a než pak litovat to sme do toho radši skočili rovnýma nohama
no a ještě k té práci když jsem nastupovala dostala jsem smlouvu na rok tak mi slibovali že po roce dostanu na dobu neurčitou no a ve výsledku to dopadlo tak že ani lidi kteří tam byli už několik let ji neměli takže každej rok strach jestli ji prodlouží - neprodlouží… to že teď člověk práci má relativně jistou nic moc neznamená za půl roku už jí mít nemusí ![]()
Já být na tvém místě skočím do toho rovnýma nohama. Co když to za rok už nepujde? a ty si budeš vyčítat že jste čekaly. Až budeš mít svého prcka v náručích tak budeš mít sílu vše řešit a práci si taky najdeš protože budeš vědět že si jí musíš najít i kdyby na pozici uklízečky ale pro prcka uděláš vše ![]()
Otázku peněz, práce a budoucnosti budeš řešit stále… máte kde bydlet, nic víc bych neřešila… Přeji hodně štěstí při snažení. A snažit se můžete hned po vysazení HA. Dokonce se říká, že hned po vysazení je větší pravděpodobnost ![]()
Holky a vy si všechny myslíte, že život bez dítěte je špatný? Nemusíte se na nikoho ohlížet, můžete si koupit co chcete a tak
@Anonymní píše:
Holky a vy si všechny myslíte, že život bez dítěte je špatný? Nemusíte se na nikoho ohlížet, můžete si koupit co chcete a tak
tak takovejhle názor na emiminu
mě trochu zaráží teda… ![]()
@Verunecka289 píše:
tak takovejhle názor na emiminumě trochu zaráží teda…
taky mě to trošku dostalo. Zrovna takovejhle názor tady ![]()
@Anonymní píše:
Tak já si nemyslím, že je špatnej, je to otázka volby a priorit, ale já si takovej život nedokážu představit teda
Nahradit dítě věcma
![]()
Přesně tak, já si myslím, že život bez dítěte je o ničem. Představa, že bych v 50 seděla doma sama jen proto, abych si mohla kupovat prto sebe, je hrozná ![]()
@Anonymní píše:
Ano pro mě by byl život bez dítěte špatnej. Jsem mladá mamina, v životě bych s nikým neměnila. Dítě do života patří a je to něco nádhernýho. Když jsem já oznamovala ve svých 18-ti letech že jsem těhotná každej si klepal na hlavu že sem si měla užívat jezdit na dovolený, kupovat si co chci atd ale na dovolenou můžeme jet i s malou a budete to krásná dovolená!!!
a že já si ted nenakupuju jako dřív to mi teda vubec nevadí spíš naopak jsem ráda že než sobě můžu koupit něco našemu zlatíčku.
Taky si život bez dětí nedokážu představit, ale je to každého volba… ![]()
Ahoj holky, zatím ještě musím anonymně, kdyby náhodou
Nedávno jsme s přítelem začali řešit, jestli bychom nezaložili rodinu. Mně je 24 a příteli 27. Nechceme mít dítě až pozdě, chtěli bysme být maldí rodiče. Domluvili jsme se, že bych už teď vysadila antinu a začali bychom používat jinou ochranu než bychom se tedy rozhodli úplně. Bydlení máme, 3+1, sice na hypo, ale kdo dnes ne, že?
Jenže já mám malinký strach, mám dobrou práci, dobře placenou a co když by mě pak už nevzali zpět? Smlouvu na neurčito nemám. Pak mám samozřejmě strach, jestli zvládneme všechno finančně. Přítel vydělává kolem 18 000, někdy míň. Ale co když se všechno zkazí, co když si pak najde jinou partnerku a já zůstanu sama s dítětem a bez peněz.
Vím, že tohle řeší asi každá žena, ale nemůžu se toho zbavit