Přemýšlíme o miminku :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.1.13 07:58

zakladatelka

No jenže dneska ty holky žijou tak, že bydlí u rodičů, přijde jim výplata a oni jedou a utratí třeba 5000 za hadry.
Já nemám strach z toho, že si nebudu moct kupovat pro sebe, ale třeba z toho, že nebudou peníze na domácnost a tak no. :think:

• Citovat
  • Upravit
3451
14.1.13 07:58

To je fakt, je to otázka priorit ale silně pochybuju že jakákoli věc nahradí dítě a tím víc mě to zarazilo na těchhle stránkách, já sama jsem ještě před nějakým rokem nebyla přesvědčená jestli dítě budu mít nebo ne, ale nikdy by mě nenapadlo chodit na takovéhle stránky a ventilovat to a ještě ke všemu na diskuzi přemýšlíme o miminku 8o to mi příjde minimálně absurdní :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 08:00

zakladatelka

Verunecka: To s tebou souhlasím :-)

• Citovat
  • Upravit
177
14.1.13 08:02
@Anonymní píše:
No jenže dneska ty holky žijou tak, že bydlí u rodičů, přijde jim výplata a oni jedou a utratí třeba 5000 za hadry.
Já nemám strach z toho, že si nebudu moct kupovat pro sebe, ale třeba z toho, že nebudou peníze na domácnost a tak no. :think:

Takhle přemýšlí každej, ale nikdy nevíš může tě to potkat a taky nemusí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.1.13 08:03
@Anonymní píše:
Holky a vy si všechny myslíte, že život bez dítěte je špatný? Nemusíte se na nikoho ohlížet, můžete si koupit co chcete a tak
Život bez dětí je prázdný. Pokud tobě vadí se na někoho ohlížet, tak je mi tě líto.
Mě těší, že máme ty naše malé termity :lol: bez nich byla nuda ;).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 08:04

zakladatelka

Majdulí: Asi to zbytečně řeším :-) Zase mám i rodiče, kteří by mi pomohli kdyby bylo nejhůř. Z přítelovi strany to říct bohužel nemůžu, jeho rosiče o nás zájem nemají.

• Citovat
  • Upravit
177
14.1.13 08:08
@Anonymní píše:
Majdulí: Asi to zbytečně řeším :-) Zase mám i rodiče, kteří by mi pomohli kdyby bylo nejhůř. Z přítelovi strany to říct bohužel nemůžu, jeho rosiče o nás zájem nemají.

Jestli máš rodiče, kteří by ti přinejhoršim pomohli tak by jsem nad tím vůbec nepřemýšlela. ;) Zbytečně se nestresuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
14.1.13 08:09

@IvkaH souhlasím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
14.1.13 08:10
@Anonymní píše:
Já nemám strach z toho, že si nebudu moct kupovat pro sebe, ale třeba z toho, že nebudou peníze na domácnost a tak no. :think:

tohle asi řeší asi každej ale stejně nevyřeší :P to co se stane stejně nejde ovlivnit, jde ovlivnit třeba to že budu mít našetřenou rezervu kdyby se něco stalo ale to je podle mě asi ta všechno :) a navíc když se podívám na moji malou neteřinku :srdce: tak vím že nebudu nikdy litovat i kdybych měla jíst suchý chleba :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
14.1.13 08:26

Život bez dětí je prázdnej a smutnej, byt bez dítěte muže říct tak akorát sobec, kerej ma rad jen sebe a sve pohodlí, svuj klid, ale je to každeho věc, ve vyšším věku zjistí že vlastne nemá nic, jen spoustu penez spoustu hader, přepich ale co z toho muže dělat radost. Dítě si za penize člověk nekoupi
zakladatelko jy bych na tom nepřemyšlela pokud chceš dítě jdi do toho, nepřemyšlej nad tím jak to bude stejne nic nevymyslíš, naše finanční situace neni nejlepší, mame jedno a chceme druhé, nesmím přemýšlet co bude protože takhle bych se neodhodlala, nikdy nevíš co stane pak, ted je všechno fajn a jeden okamžik se muže vše změnit, ale nemá se myselt do předu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 08:44

Ahoj, to nesmíš o tom tak přemýšlet :) já neplánovaně otěhotněla na VŠ ve 22 letech, po dvou jsme si plánovaně s manželem pořídili druhé miminko (já pořád na VŠ)…bydlíme v dvougarsonce, bydlení máte o dost lepší :mrgreen: a teď si budeme brát hypo na domek, finančně to bude teď trochu horší ale kvůli tomu bydlení to zvládnem..k práci- od půli roka staršího chodím na 6 - 8 h týdně pracovat, obor co jsem vystudovala, takže super aspoň nějaká praxe, takže se třeba můžeš zkusit v práci domluvit, že by jsi tam brigádně na RD pak taky pracovala. A hlavně s dítětěm je to pak o něčem jiném, pro mě lepší, už neřeším kraviny ale důležité věci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3162
14.1.13 09:22

@j.borufka Dítě si za peníze nekoupíš - s tím bych si dovolila nesouhlasit (viz IVF, dárcovská vajíčka a spermie, náhradní matka, urychlená adopce atd.) Prostě peníze hýbou světem :roll: Označit někoho, kdo nemůže nebo nechce mít dítě za sobce, který má rád jen sebe mi přijde jako hodně troufalé :cert: Kdo si, že o tom rozhoduješ? Je to přeci každého věc :roll: Ono mít dítě jako jediný smysl života taky není zrovna zdravý přístup :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
14.1.13 11:35

@Lucienkaaa neni to troufalost, je to sobectví, matka dala život tež dotýčne, a že oan nechce mit děti nemusí psat semhle do tehle diskuze kde zakladatelka píše že se romýšlejí o díteti, a ja napsal že je to každeho věc, pořádne si to přečti, napsala sem svuj nazor. A nemusíš mě obvinovat z toho kdo jsem že to takhle píšu každej ma svuj nazor.Je to každého věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
14.1.13 11:36

@Lucienkaaa ješt by mě zajimalo co je pro tebe smysl života

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.13 13:13

zakladatelka

Já se toho pocitu strachu nemůžu zbavit. Každou chvíli slyším jak někdo přišel o práci, jak nemůžou jet s dětma na dovolenou, protože na to nemají. Když už budu mít dítě, chtěla bych pro něj to nejlepší, chtěla bych abych ho mohla vzít na výlet nebo k moři, aby mohl jet třeba na tábor, když bude chtít a tak. A ne abych mu nemohla koupit třeba jen pitomý kalhoty.

Lucienkaaa: Taky by mě moc zajímalo, jaký je tvůj smysl života?? Pověz nám ho :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex