Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já se toho pocitu strachu nemůžu zbavit. Každou chvíli slyším jak někdo přišel o práci, jak nemůžou jet s dětma na dovolenou, protože na to nemají. Když už budu mít dítě, chtěla bych pro něj to nejlepší, chtěla bych abych ho mohla vzít na výlet nebo k moři, aby mohl jet třeba na tábor, když bude chtít a tak. A ne abych mu nemohla koupit třeba jen pitomý kalhoty.Lucienkaaa: Taky by mě moc zajímalo, jaký je tvůj smysl života?? Pověz nám ho
věř že tohle chtějí všechny maminy ![]()
@Anonymní píše:
Já se toho pocitu strachu nemůžu zbavit. Každou chvíli slyším jak někdo přišel o práci, jak nemůžou jet s dětma na dovolenou, protože na to nemají. Když už budu mít dítě, chtěla bych pro něj to nejlepší, chtěla bych abych ho mohla vzít na výlet nebo k moři, aby mohl jet třeba na tábor, když bude chtít a tak. A ne abych mu nemohla koupit třeba jen pitomý kalhoty.Lucienkaaa: Taky by mě moc zajímalo, jaký je tvůj smysl života?? Pověz nám ho
To máš pravdu, taky bych chtěla dopřát dětem dovolenou, tábor, lyžák, školu v přírodě apod. Ale zase je určitě nechci rozmazlit, to teda ne!!!
Rozmazlit taky nechci, ale nechci aby strádali. Ale aby mohli s ostatníma dětma jet a užít si to. Aby se mohli vzdělávat, chodit na krouř´žky apod.
@j.borufka Když je to každého věc, tak proč ty lidi urážíš?
Právě proto, že se zakladatelka rozmýšlí,tak je fajn znát problém z obou stran
Rozhodnutí je stejně vždycky na ní samotné. Nevím o tom, že by někdo nemohl psát do jakého tématu chce. Jen se zeptala a vy jste se na ní hned sesypaly
Prostě každý si o tom rozhoduje sám a nevím proč by měla být povinná mít dítě jen proto, že máma jí dala život
Rozhodně nemám jediný smysl života, mám jich spoustu ![]()
@Lucienkaaa nikoho sem neurazila, psala jsem nazor a za tím si stojím
pokud dotyčna o miminko nestojí nechápu co hledá zde na emiminu a zapojuje se do takové diskuze
@j.borufka píše:
@Lucienkaaa nenapsala si nam ten smyl života
Nechápu, jak to souvisí s tématem
Mimochodem sobec, který má rád jen sebe pro mě urážka je ![]()
@j.borufka píše:
@Lucienkaaa nikoho sem neurazila, psala jsem nazor a za tím si stojím
pokud dotyčna o miminko nestojí nechápu co hledá zde na emiminu a zapojuje se do takové diskuze
Ona taky psala jen svůj názor, bohužel jiný než ty a to se tu asi nenosí. Pokud vím tak nepsala, že o miminko nestojí. Pochopila jsem to jako řečnickou otázku ![]()
Ahoj holky!
S manželem jsme se dnes dohodli na datu vysazení HA, bohužel je to až říjen 2014. Ale tak, co se dá dělat. Já studuji v Praze a manžela mám momentálně ještě na 2 a půl roku pracovně v Bruselu. Do té doby se snad vše kolem školy a bydlení vyřeší ![]()
Laav: To uteče určitě jak voda, neboj se.
Aspoň našetříte nějakou korunu a všechny věci okolo si vyřešíte.
Jinak mně přítel říkal, že by si přál, abych dokonce roku byla těhotná, jemu pak bude 28 a mě bude táhnout na 26.
Ještě se zeptám, myslíte že mám vysadit antinu hned a používat zatím jinou ochranu, aby se tělo trošku vyčistilo, nebo ji mám vysadit až budem opravdu chtít? samozřejmě, že vím, že se to nemusí hned povést ![]()
No já vubec nevím moje zkušenost je ta že 15.října 2011 jsem vysadila antinu
a na 15.října 2012 jsem měla termín (porodila jsem 18.října) takže asi taková měnší náhoda ![]()
víš co muže se to povest hned a taky nemusí. Jinak bych do těla nervala žadnou jinou antinu a šla do toho držím palce
@Anonymní píše:
Ještě se zeptám, myslíte že mám vysadit antinu hned a používat zatím jinou ochranu, aby se tělo trošku vyčistilo, nebo ji mám vysadit až budem opravdu chtít? samozřejmě, že vím, že se to nemusí hned povést
Tak doktoři říkají, že první měsíc po vysazení HA je nejlepší na početí
Takže také přeji moc zdaru ![]()
Ahoj holky. Mela jsem vztah 7 let a misto ocekavani zasnub nebo svatby jsme se rozesli. Ted jsme s pritelem spolu rok a pul. Bydlime spolu, mame pejska, pritel ma super praci, akorat ja dodelavam posledni rocnik VŠ. Pritel by si uz pral miminko, jelikoz mame v rodine malou holcicku a dalsi na ceste a vite jak to je, ty pocity a tak. Ja bych take chtela, ale bojim se, co s tou skolou. Moc bych si prala po novem roce vysadit antikoncepci, aby se mi telo procistilo, akorat jsem slysela, ze to funguje spise jako hnojivo
. Deti miluji, mam s nemi krasny vztah, akorat se porad bojim te zmeny, toho co to vsechno obnasi a zaroven se hrozne tesim. Nemate to taky nektera takhle? Premyslim nad tim kazdym dnem, az uz mi z toho hrabe a nemuzu na to prestat myslet. Chci byt mlada maminka a take kolem me me kamaradky se bud vdavaji nebo cekani dite a vzdycky si rikam, ze bych taky moc chtela a taky co mi brani prece? Ale porad mam v sobe nejaky skryty strach
.Omlouvam se za ten sloh, ale rada bych si s nekym popovidala, zda to neprozivate. ![]()
@Barbora14 tak já jsem měla první v 26, hned po škole, už jsem byla přes 2 roky vdaná, ale dneska bych to neudělala. Tehdy byla krize, práce nebyla, rodinu jsme chtěli, tak jsme do toho šli, ale dneska je jiná situace a rozhodně bych nastoupila po škole do práce. Pokud tedy nepracujes už při škole.
Taky mám zkušenost se školou v těhotenství a s miminkem. Učení hrůza, nevěděla jsem už jak si sednout, lehnout k tomu, špatně se mi učilo a zkoušky jsem si musela o rok odložit, protože moje představa, že k nim půjdu s 3 nebo 6 měsíčním miminkem padla velmi rychle ( vs jsem měla hotovou před tehu, toto jsem měla navíc na dva roky, musela jsem to protáhnout na tři)