Přepadává na jednu stranu a točí se

Anonymní
30.3.20 16:05

Přepadává na jednu stranu a točí se

Ahoj maminky.
Mam dotaz. Mam 2,5 měsíční holčičku a zajimaji mě vaše zkušenosti s pasením hribatek a tocenim na bok.

1. když haja na zadech a začne zvedat nozky, tak se skoro pokaždé překulí na bok ( ale má správnou techniku, táhne to přes břicho a hodí nožky). Ale nejsem si jistá, jestli to dělá sama nebo má oslabenou půlku těla a jak zvedne nožky, tak ji to samo táhne na bok.
  1. pasení: špatně drží ručičky, má furt pesticky a má je spíš pod tělíčkem, takže nemá stabilitu. Teď začali tu jednu ručku natahovat, jak když chce na něco sáhnout ( skoro jak když se chce plazit). Je to krok ke správnému postavení rukou nebo špatně?

Vím, že ji ještě nejsou 3 měsíce, tak nehrotim, ale zajímá mě to a abych případně do budoucna řešila
 Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
182
30.3.20 20:25

Malá to tak taky měla. Stejně jako tvoje mimi. Po tom třetím měsíci to přestala dělat. Je to normalní a dělá to skoro každé mimi. Ale rozhodně se neřiď tím, co ti kdo říká, každé mimčo je jiné a každé se učí jinak. To natahování ručičky je první krůček k tomu, aby se takhle opřela o obě ručičky. Malá s jednou začala na konci druhého měsíce a takhle už se opírá o obě 🙂 přeju hodně zdraví tobě i miminku 🙂 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
30.3.20 20:27

A to natahování, dávej mu hračky je to první krok k tomu aby se naučil chytat hračky, ať se naučí cíleně natahovat ručičku za nějakým předmětem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
30.3.20 20:29

A pokud se už sám snaží otáčet na bok, je to dobře :palec: první krok k tomu že se časem mu podaří přetočit na bříško časem 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
30.3.20 20:30

Promin, prehledla jsem ze mas holcicku 😅 😅 psala jsem jak o chlapeckovi 🤷 pokud by jsi jeste neco potrebovala napis mi do zorav, nevim jestli to bude uplne davat smysl, pisu v rychlosti 🤷

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.20 21:02

@Ibibi je to holčička, ale nic se neděje ;) moc ti děkuju za tvé reakce :srdce:

Já nejprve z toho přetáčení na bok měla radost, jak je šikovná, ale když jsem pak na ni koukala, tak mi to přišlo takové nekontrolovatelne. Zvedla nohy a šup šla na bok. Že by asi nejprve měla umět ten horizontální sed.

S tím natahováním, ona mi právě dnes sahala po hračce, já ji ale pak dala pryč, protoze jsem nechtěla, ať po mijde a narušuje si to pasení…pak se totiž začala kynklat. To jsem teda máma co 🙆 🤦 ☺️️

• Citovat
  • Upravit
182
30.3.20 21:09

Prosimte vpohode 🙂 😊 kazda dela co ji prijde spravne 😊 s tim narusovanim paseni..vubec to neres 🙂 chvili ji nech at proste jen pase, a pak ji treba dej hracku ja to tak delam, protoze mala to na brisku nema moc rada, tak abych ji nejak zabavila. Takze klidne delej ze chvili bez hracky a chvili s hrackou. Ohledne toho otaceni na bok, ono to bude ze zacatku vypadat trosku nekontrolovatelne, ale az se to nauci uz to bude vypadat lip. Proste ji nech, at dela co zvladne 🙂 jen hlidat, aby si treba nejak blbe nedala rucicku a to je vse. A i klidne kdyz lezi na zadech, davat hracku, bud se za ni bude otacet na bok ( vetsi motivace, castejsi snazeni, a tim padem rychlejsi posilovani spravnych svalu aby to lepe zvladala) pokud ji do toho nenutis, tak je vsechno vporadku 🙂 a pokud uprednostnuje jednu stranu a zjistis ze ji hodne zaujme nejaka hracka, tak ji davat na tu mene oblibenou stranu, ja to tak delala a po mesici se mi mala sama od sebe otaci na obe strany. Doktorka chvalila 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
182
30.3.20 21:11

A tim co by udajne mela umet jako prvni se vubec nerid, znam mimco co napriklad prvni sedelo a az pak lezlo..nebo nektery ktery nelezly ale soupaly se po zadku, kazdy dite je jiny a kazde se uci jine veci a jinou rychlosti 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.20 21:22

@Ibibi já vím, to čtení vseho a googlovani je hrozný :person_facepalming
Preferuje. Preferuje i co se týče otáčení hlavičky, ale už se to lepsi, více se zajímá, co se kolem ní děje. Ale teda ten bok má na druhý stranu, když teď nad tím tak premyslim ;)
Já ji ještě přidezuji zadeček, protože ho zvedá, tak se to snad brzy hezky nauci. Ona se moc snaží, i když už hlavinkou začne kvokat, tak furt drzi. Na bříšku nepláče.

Je to moje první miminko a už jsem stará krava :lol: :lol: :lol: :potlesk: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
182
30.3.20 21:28

Neboj malá je taky moke prvni mimco ale tim ze je starsi nez tvoje tak uz muzu trochu poradit no :D tak jestli se vic zajima uz a preferuje jednu stranu tak davat hracky na tu druhou a bude se to lepsit rychlejs, kdybys jeste neco potrebovala klidne napis.ja jsem hodne zvidava tak se ptam DR.na kazdou blbustku 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4545
30.3.20 21:30
@Anonymní píše:
Ahoj maminky.
Mam dotaz. Mam 2,5 měsíční holčičku a zajimaji mě vaše zkušenosti s pasením hribatek a tocenim na bok.
  1. když haja na zadech a začne zvedat nozky, tak se skoro pokaždé překulí na bok ( ale má správnou techniku, táhne to přes břicho a hodí nožky). Ale nejsem si jistá, jestli to dělá sama nebo má oslabenou půlku těla a jak zvedne nožky, tak ji to samo táhne na bok.
  1. pasení: špatně drží ručičky, má furt pesticky a má je spíš pod tělíčkem, takže nemá stabilitu. Teď začali tu jednu ručku natahovat, jak když chce na něco sáhnout ( skoro jak když se chce plazit). Je to krok ke správnému postavení rukou nebo špatně?

Vím, že ji ještě nejsou 3 měsíce, tak nehrotim, ale zajímá mě to a abych případně do budoucna řešila
Děkuji

Doporučuji vyhledat na FB Eva Kiedroňová. Teď tam mívá videa o vývoji dítěte od narození. Ukazuje, jak si s ditetem hrát, motivovat a cvičit. Např. na paseni kotníku je nejlepší si pritopit a mít mimčo nahý. Ta plina není dobrá, jednoduše řečeno závazi. Prcka sem na začátku taky nechávala past jen chvíli, ale nahyho. A ty pesticky, hlad ji je třeba hračkou a když ji pootevre, tak ji tam tu hračku vlož.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.20 21:39

@Mochomurka83 přesně tak, začala jsem ji dávat bez plinky. Dnes se mi u toho dvakrát počůrala 😂 😂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.3.20 21:46

@Ibibi kolik je tvé holčičce?
To já se ráda zeptám, když ti to nebude vadit, tak někdy ráda pisnu zprávu, když něco ;)

• Citovat
  • Upravit
182
30.3.20 21:50
@Anonymní píše:
@Ibibi kolik je tvé holčičce?
To já se ráda zeptám, když ti to nebude vadit, tak někdy ráda pisnu zprávu, když něco ;)

Byly ji 4mesice nedavno 🙂 no urcite nebude klidne napis 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky