Přepis RP kvuli tříleté variantě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Přepis RP kvuli tříleté variantě
DObrý den vsem se předem omlouvám prošla jsem spoustu dizkuzí ale bohuzel jsem nedokazala najit radu v mem pripade mozna je to moje chyba a odpoved jsem prehledla..ale potrebovala bych se zeptat zda je tu nekdo ve stejne nebo aspon podobné situaci a ma uz nejake zkusenosti..jsem studentkou tudiz jsem nemela narok na materkou ale od porodu jsem automaticky sla na rodicak na ctyri roky..dcerku jsem porodila v prosinci 2013…rodicak jsem chtela prepsat na otce ditete abychom si mohli urcit delku ze ctyrlete varianty na triletou..problem je v tom ze on mel odpracovanych 270 dni az ted breznu 2014 a ne kdyz jsem v prosinci rodila…na uradech jsem uz byla nekolikrat jak na MSSZ tak i na UP..rekli mi ze ano muzeme zmenu udelat.
Postup nam byl recen takovy ze musíme na MSSZ, kde předam dceru do pece druheho rodice na minimalne 7dni(coz ma byt jako materska) a na zaklade vyrizeni techto papírů memu partnerovi MSSZ vymeri zaklad a pak si budeme moct zazadat o RP na tri roky…
Dnes kdyz jsme se do toho pustili a pritel je od zitra na materské, tak jsme jeli jeste na urad prace..abych si ja zrusila RP jelikoz zaroven na jedno dite nesmime pobirat RP a materskou coz by tech nasledujicich sedmi dnech vzniklo..tak me zde ale uvedli v omyl ze tohle absolutne nema vliv na vyrizeni trilete varianty..je tu prosím nekdo takovy kdo by mel alespon podobnou zkusenost jelikoz uz jsme zoufali a fakt nevim jak uz si to zjistit nebo kde..vsude se chovaji zmatene..a v podstate sami neví…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No v první řadě na 3: letou nemáte nárok, jelikož podmínka 27é opracovaných dní musí být ke dni porodu, že to má teď v březnu, to je vám houby platný..tohle martyrium absolvujete zbytečně. navíc dneska už se to takhle vůbec nedělá, stačí potvrdit partnerův příjem, žádný předávání do péče. Ale vy nárok na 100procent nemáte.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monako123 nemáš nárok volit ani přes chlapa - splňovat nárok musíš v době narození ídtěte, nikoliv čtvrt roku poté. Bere se den narození a k tomuto datu. Takže neřeš nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To samé mateřská - jak jí můžete jakože žádat teď?
u chlapa to lze v 6ti týdnech dítěte, né v jeho půl roce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha dobře tak to nám teda řekli špatně na té sociálce i UP v lednu i breznu a až dneska po půl roce nám to rekli konečně pravdive a presne tak jak to je…sice pro nas docela pozde…ale prece…tak vam mooc dekuji za rady a jeste jednou se omlouvam ze jsem zakladala nove tema…pekny den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo tak ta materska ta fakt jde to jsme dnes vyridili a neni v tom problem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monako123 fakt nevěřím tomu, že Ti někdo na úřadě řekl, že máte na něco takového nárok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby pry chtel muze jit i na delsi dobu nez jen tech sedm dní..ale financne pro nas by to bylo bezpredmetne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nárok na PPM má i pojištěnec, který je otcem dítěte nebo manželem ženy, která dítě porodila, pokud s matkou dítěte uzavřel písemnou dohodu, že bude pečovat o dítě. Dohoda musí obsahovat zákonem stanovené údaje a lze ji uzavřít s účinkem na dobu nejdříve od počátku 7. týdne po porodu dítěte a to na dobu nejméně 7 kalendářních dnů po sobě jdoucích.
Zda je stanovena horní hranice, kdy žádat o PPM, nevím. Každopádně týden PPM bude asi finanční terno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jak nam puvodne rekli ten postup ze musim predat dite do pece otce…aby nam mohli vymerit ten vymerovaci zaklad pro UP a pak zvolit variantu..tak musí jit na materskou na minimalne tech sedm dní…tak proto na tech sedm dní…proste jsme zrovna narazili na spatne osoby, ktere asi byli nejak mylne informovaní a tudiz i nas spatne informovali…tak ted uz vim ze to fakt nejde tak holt to budem muset nejak zvladnout…
ale vam dekuju damy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monako123 píše:
No jak nam puvodne rekli ten postup ze musim predat dite do pece otce…aby nam mohli vymerit ten vymerovaci zaklad pro UP a pak zvolit variantu..tak musí jit na materskou na minimalne tech sedm dní…tak proto na tech sedm dní…proste jsme zrovna narazili na spatne osoby, ktere asi byli nejak mylne informovaní a tudiz i nas spatne informovali…tak ted uz vim ze to fakt nejde tak holt to budem muset nejak zvladnout…ale vam dekuju damy
no to je teda dobrý, že si někde na pracáku ještě tohle myslí, to šlo před 2,5 lety naposled ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@slavuska1 píše:
no to je teda dobrý, že si někde na pracáku ještě tohle myslí, to šlo před 2,5 lety naposled
To si určitě mysleli na OSSZ, ne na ÚP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No puvodne mi to rekli na UP a odtud me pak poslali MSSZ kde mi to potvrdili prave jsem psala ze jsem byla na obojim..je teda pravda ze na tom UP se takova mladsi ptala starsi tak si to mozna popletla ta starsi a jeste pocitala s tou starou variantou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit