Přeplatek v podnájmu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4341
30.6.14 14:06
@Anonymní píše:
Jo pak mi paní řekla narovinu že z nájmu každý měsíc nevidí ani korunu, že jde vše na poplatky a když přijdou přeplatky tak to si prostě nechává (jako je pojištění bytu, daň z nemovitosti, daň z pronájmu¨) že kdyby z toho nic neměla tak by pak neměla duvod to ani pronajímat, že ten byt i splácí a že se jí to musí z něčeho platit. Já to vše chápu souhlasila jsem stím, ale jen nevím co mám dělat na té sociálce, když jí nezaplatim nájem tak mi dá výpověď a já bohužel nemám kam jít všude chtějí kauci :-(

Z nájmu nevidí ani korunu? Zajímavá majitelka. Prosím Tě, kolik vlastně za ten byt platíte? ( Jsi tu anonymně, takže si to nikdo s Tvou osobou spojovat nebude. ) Máš ve smlouvě vypsané položky jako nájem xy, zálohy elektřina xy, plyn xy, voda xy, teplo xy, atp.?
Byt splácí - tak jasně, že pokud byt má na hypotéku, tak z toho moc neuvidí, protože zaplatí splátku za byt, zálohy za služby a zbude jí tak akorát na kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
30.6.14 14:09

V této situaci se obávám, že Ti nezbývá nic jiného, než se domluvit s majitelkou na nějakém kompromisu. Bohužel sociálka kompromis neudělá, ona musí mít něčím podložené, na co Ti peníze dává. Takže fakt jedině domluvit se s majitelkou, že to vyúčtování potřebuješ, jinak nebude z čeho platit. Nic jiného Ti poradit nedokážu.
Můžeš to zkusit ještě na sociálce, jestli by udělali výjimku. Ale obávám se toho, že tam moc nepochodíš. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.14 14:11

Teď jsem jí ještě volala a ona mi řekla že má vyučtování za celej rok a že to vypočítala od března do konce roku a že přeplatek je necelý 2 tis, že mi to pošle složenkou. Myslíte že mi bude stačit jen ta složenka a nebo po mě budou na sociálce chtít přesné vyučtování služeb?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.6.14 14:13

@ZItu ne ne v nájemní smlouvě mám jen částku 5 tis nic víc tam napsáno neni

• Citovat
  • Upravit
4341
30.6.14 14:13
@Anonymní píše:
Teď jsem jí ještě volala a ona mi řekla že má vyučtování za celej rok a že to vypočítala od března do konce roku a že přeplatek je necelý 2 tis, že mi to pošle složenkou. Myslíte že mi bude stačit jen ta složenka a nebo po mě budou na sociálce chtít přesné vyučtování služeb?

Tak to netuším, jestli budou chtít přesné vyúčtování ( zeptala bych se přímo sociální pracovnice ). Ale jsem ráda, že majitelka dostala rozum a pohnulo se to k lepšímu. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4341
30.6.14 14:14
@Anonymní píše:
@ZItu ne ne v nájemní smlouvě mám jen částku 5 tis nic víc tam napsáno neni

Aha. Tak to se docela divím, že na sociálce nechtěli rozpis, kolik se platí za služby a kolik čistě za nájem. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.6.14 15:35

Co po tobě budou chtít nevím. Ale docela bych se divila, kdyby jim stačil nějaký papír od majitele, že přeplatek/nedoplatek je takový a makový. To by si tam každý mohl napsat co chce a my všichni to pouze platit. Za mě zcela logicky by sociálka měla chtít přesné vyúčtování i s údaji měřáků tak, aby si to mohla zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66844
30.6.14 15:40

To by mě fakt zajímalo, jak by se majitelce líbilo vyúčtování, kdybyste pustili vodu do vany a odjeli na dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
3.7.14 16:04

Me bylo receno na socialce..ze ma majitel rozepsat na papir vyuctovani. Tak je to na nem, co tam napise.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.14 20:30

Ano děkuji. Již jsem si to zjistila. Majitel není povinnen dávat originál. On musí udělat vyučtovíní přímo po mě. A kdyby měli na sociálce nějaké pochybnosti tak vyzvou přímo majitele k předložení vyučtování. Všem moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
2
5.7.14 12:05

Pochybnosti maji porad. Majitel ani neni povinnen jim tam neco ukazovat, pokud jim nejaky vyuctovani zpracoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
1.5.16 10:02

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má městský úřad u městských bytů právo vrátit přeplatek na energiích dle zákona, klidně až v červenci? Takto nám to sdělila paní na MÚ, že se tím řídí. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65424
1.5.16 10:09

@Boudice23 ano, nám to taky tak vracejí. Vloni koncem června, letos jsou nedoplatky do konce srpna, tak čekám, že přeplatky budou podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
1.5.16 10:10

@Boudice23 Do 4 měsíců.
Zákon 67/2013 Sb. § 7 odst. 3 Finanční vyrovnání provedou poskytovatel a příjemce služeb v dohodnuté lhůtě, nejpozději však ve lhůtě 4 měsíců ode dne doručení vyúčtování příjemci služeb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14871
1.5.16 10:16

@vokishka @elpiska už jsme to nšla bohužel to tak je, a jelikož nemám v ruce vyúčtování i s podpisem tak na to mají čas až do července…to by se z toho člověk posr… http://surpanblog.cz/…-v-najmu-kdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný