Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Jo pak mi paní řekla narovinu že z nájmu každý měsíc nevidí ani korunu, že jde vše na poplatky a když přijdou přeplatky tak to si prostě nechává (jako je pojištění bytu, daň z nemovitosti, daň z pronájmu¨) že kdyby z toho nic neměla tak by pak neměla duvod to ani pronajímat, že ten byt i splácí a že se jí to musí z něčeho platit. Já to vše chápu souhlasila jsem stím, ale jen nevím co mám dělat na té sociálce, když jí nezaplatim nájem tak mi dá výpověď a já bohužel nemám kam jít všude chtějí kauci
Z nájmu nevidí ani korunu? Zajímavá majitelka. Prosím Tě, kolik vlastně za ten byt platíte? ( Jsi tu anonymně, takže si to nikdo s Tvou osobou spojovat nebude. ) Máš ve smlouvě vypsané položky jako nájem xy, zálohy elektřina xy, plyn xy, voda xy, teplo xy, atp.?
Byt splácí - tak jasně, že pokud byt má na hypotéku, tak z toho moc neuvidí, protože zaplatí splátku za byt, zálohy za služby a zbude jí tak akorát na kafe.
V této situaci se obávám, že Ti nezbývá nic jiného, než se domluvit s majitelkou na nějakém kompromisu. Bohužel sociálka kompromis neudělá, ona musí mít něčím podložené, na co Ti peníze dává. Takže fakt jedině domluvit se s majitelkou, že to vyúčtování potřebuješ, jinak nebude z čeho platit. Nic jiného Ti poradit nedokážu.
Můžeš to zkusit ještě na sociálce, jestli by udělali výjimku. Ale obávám se toho, že tam moc nepochodíš. ![]()
Teď jsem jí ještě volala a ona mi řekla že má vyučtování za celej rok a že to vypočítala od března do konce roku a že přeplatek je necelý 2 tis, že mi to pošle složenkou. Myslíte že mi bude stačit jen ta složenka a nebo po mě budou na sociálce chtít přesné vyučtování služeb?
@ZItu ne ne v nájemní smlouvě mám jen částku 5 tis nic víc tam napsáno neni
@Anonymní píše:
Teď jsem jí ještě volala a ona mi řekla že má vyučtování za celej rok a že to vypočítala od března do konce roku a že přeplatek je necelý 2 tis, že mi to pošle složenkou. Myslíte že mi bude stačit jen ta složenka a nebo po mě budou na sociálce chtít přesné vyučtování služeb?
Tak to netuším, jestli budou chtít přesné vyúčtování ( zeptala bych se přímo sociální pracovnice ). Ale jsem ráda, že majitelka dostala rozum a pohnulo se to k lepšímu. ![]()
@Anonymní píše:
@ZItu ne ne v nájemní smlouvě mám jen částku 5 tis nic víc tam napsáno neni
Aha. Tak to se docela divím, že na sociálce nechtěli rozpis, kolik se platí za služby a kolik čistě za nájem. ![]()
Co po tobě budou chtít nevím. Ale docela bych se divila, kdyby jim stačil nějaký papír od majitele, že přeplatek/nedoplatek je takový a makový. To by si tam každý mohl napsat co chce a my všichni to pouze platit. Za mě zcela logicky by sociálka měla chtít přesné vyúčtování i s údaji měřáků tak, aby si to mohla zkontrolovat.
To by mě fakt zajímalo, jak by se majitelce líbilo vyúčtování, kdybyste pustili vodu do vany a odjeli na dovolenou.
Me bylo receno na socialce..ze ma majitel rozepsat na papir vyuctovani. Tak je to na nem, co tam napise.
Ano děkuji. Již jsem si to zjistila. Majitel není povinnen dávat originál. On musí udělat vyučtovíní přímo po mě. A kdyby měli na sociálce nějaké pochybnosti tak vyzvou přímo majitele k předložení vyučtování. Všem moc děkuji
Pochybnosti maji porad. Majitel ani neni povinnen jim tam neco ukazovat, pokud jim nejaky vyuctovani zpracoval.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má městský úřad u městských bytů právo vrátit přeplatek na energiích dle zákona, klidně až v červenci? Takto nám to sdělila paní na MÚ, že se tím řídí. Díky za rady.
@Boudice23 ano, nám to taky tak vracejí. Vloni koncem června, letos jsou nedoplatky do konce srpna, tak čekám, že přeplatky budou podobně.
@Boudice23 Do 4 měsíců.
Zákon 67/2013 Sb. § 7 odst. 3 Finanční vyrovnání provedou poskytovatel a příjemce služeb v dohodnuté lhůtě, nejpozději však ve lhůtě 4 měsíců ode dne doručení vyúčtování příjemci služeb.
@vokishka @elpiska už jsme to nšla bohužel to tak je, a jelikož nemám v ruce vyúčtování i s podpisem tak na to mají čas až do července…to by se z toho člověk posr… http://surpanblog.cz/…-v-najmu-kdy