Přerušení studia na VŠ

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3
24.3.15 17:05

Ahoj,
prosila bych o radu, třeba někdo z Vás již byl v podobné situaci. :)
Tak tedy studuji navazující studium na VŠ jsem v prvním ročníku a otěhotněla jsem, raději bych si studium přerušila jelikož se bojím (vzhledem k mým nevolnostem a tudíž velké absenci),že bych nezvládla ročník ukončit a vyhodili by mě. Ale mám pár otázek, musím si pak platit zdravotní pojištění, nebo se tomu dá nějak vyhnout? A nárok na nějakou podporu nebo dávky zřejmě nemám když jsem vdaná a manžel pracuje že? Předem děkuji za Vaše odpovědi:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
24.3.15 17:20
@agaa píše:
Ahoj,
prosila bych o radu, třeba někdo z Vás již byl v podobné situaci. :)
Tak tedy studuji navazující studium na VŠ jsem v prvním ročníku a otěhotněla jsem, raději bych si studium přerušila jelikož se bojím (vzhledem k mým nevolnostem a tudíž velké absenci),že bych nezvládla ročník ukončit a vyhodili by mě. Ale mám pár otázek, musím si pak platit zdravotní pojištění, nebo se tomu dá nějak vyhnout? A nárok na nějakou podporu nebo dávky zřejmě nemám když jsem vdaná a manžel pracuje že? Předem děkuji za Vaše odpovědi:)

Dobrý den,
můžu poradit pouze s přerušením studia. Pracuji totiž na studijním oddělení. O dávkách nic nevím. Snad pomůže někdo jiný…
Tedy v době, kdy máte přerušené studium, nejste vedená jako student, a proto si opravdu zdravotní pojištění musíte hradit sama. Vyhnout se tomu nijak nedá.
 T.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.3.15 17:22

Děkuji za odpověď, takže čím déle na VŠ vydržím tím líp jasně:) myslela jsem si to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
24.3.15 18:00

@agaa Já jsem studium přerušovala 2× kvůli těhotenství. Poprvé na konci semestru 6 týdnů před porodem a podruhé měsíc po porodu. Chodila jsem na přednášky, cvičení i praxe a žádná legrace to nebyla. Zkusila bych na škole vydržet co nejdéle a opravdu se škole věnovat.

Jinak vyhnout se placení ZP by se dalo nahlášením na ÚP, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
24.3.15 18:12

Taky jsem byla přesvědčena že tento semestr ještě zvládnu ale zdravotní stav mi to opravdu komplikuje :( studuji dva ateliéry grafiku a ilustraci a je toho na mě opravdu moc plus praxe atd. Takže lepší variantou je pro mě pořád přerušení a klidový režim než vyhazov.:)
No a s tím pracákem právě nevím protože byly případy kdy přerušení studia kvůli těhotenství a tedy nějakých komplikací bylo bráno jako že jste i pracovně neschopná tudíž zase povinnost platit si ZP sama, ale s tím mi asi nejlépe poradí na příslušných úřadech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
24.3.15 18:26

Ja jsem se hlasila na UP v 5.mesici, bricho bylo jasne videt, normalne me zaregistrovali a dali podporu…ja myslim, ze s prihlasenim se na UP zadny problém nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze