Přerušovaný spánek, časné probuzení

Anonymní
25.5.23 11:35

Přerušovaný spánek, časné probuzení

Prosím nemáte někdo typ, co volně prodejného v lékárně zakoupit na špatné spaní. Večer usnu okamžitě, ale za hodinu spánku se většinou probudím a budím se každou chvíli až do rána. Většinou jsem plně vzhůru od 5,00 hodin, dnes od 3,00 hodin. Už na mě to nevyspání značně doléhá, dnes už se bojím sednout za volant:-(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22885
25.5.23 11:39

Co meduňkový čaj, třezalka?
Máš starosti?
Já to mám když mám starosti a mozek mě nedonutí prostě vypnout, budím se a už nedokážu usnout..
Taky nekoukat do mobilu před spaním, je spousta rad..zkus něco pogooglit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4385
25.5.23 11:42

Mně na spánek pomáhá kvalitní hořčík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.5.23 11:45

Já takhle špatně spím, pokud mám přes den málo pohybu. Co zkusit rychlou svižnou procházku (alespoň 30 minut) v podvečer? Jinak předpokládám, že tradiční bylinky jako meduňka, kozlík, chmel atd. jsi zkoušela, v těch doplňcích stravy není nic moc navíc, maximálně ještě nějaké béčko. Nebo zkus melatonin, ale v ČR je zakázáno prodávat ho v síle, která funguje, tak si o tom něco načti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
25.5.23 11:56

Melatonin, nevím jestli to je jen v hlavě, nebo fakt funguje, ale co ho beru, tak spím mnohem líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24812
25.5.23 12:52

Unavit se fyzicky.. zabírá mi i Persen… ;) drž se a na mikrospánek fakt bacha, taky jsem měla co dělat na dálnici 3 hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7347
25.5.23 12:59

Manžel taky bere melatonin, prý je to lepší. Jsou různé síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26860
25.5.23 13:07
@Anonymní píše:
Prosím nemáte někdo typ, co volně prodejného v lékárně zakoupit na špatné spaní. Večer usnu okamžitě, ale za hodinu spánku se většinou probudím a budím se každou chvíli až do rána. Většinou jsem plně vzhůru od 5,00 hodin, dnes od 3,00 hodin. Už na mě to nevyspání značně doléhá, dnes už se bojím sednout za volant:-(

Mela jsem to podobne, k tomu hodne vysoky tep a bez namahy jsem hubla. Byly to problemy se stitnou zlazou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
25.5.23 17:19

Beru na noc silný b komplex a silnou dávku hořčíku, abych aspoň trochu spala. Spím špatně dlouhé roky. Hodně mi pomáhá lehnout si na hodinku dvě brzy odpoledne. Když se nespí v noci, musí se to někde dohnat. Zásady, které se doporučují, na mě absolutně nefungují. Na spokojené usnutí potřebuji být najedená, mít potichu puštěnou televizi a nebo svítit lampičkou. Abych spala celou noc, to by mi museli dát narkózu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11759
25.5.23 19:00

Také se nepamatuji spánek celou noc od školní docházky (ale jo asi 5× za tu dobu, to si fakt počitám :-) ).
Chápu je to únavné. Pokud je možnost (málokdy) zadřímnu přes den, jinak chodit zavčasu spát.
Ono je někdy otravnější se budit třeba 8× za 6 hodin, či mít sny po celou noc - kolikrát se budím 5 minut po usnutí a po prvním snu.
U mne platí lehké poslední sousto před spaním, když mám hlad neusnu vůbec, při přesycení je to také horší.
Musím být přikrytá až po krk, svoji polohu, teplé nohy,… no prostě spousty a i tak se budím minimálně 3×.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24654
26.5.23 18:04

Třeba Sleepnox, Hypnox, Melatonin. Ale jestli zaberou, to těžko říct. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
26.5.23 18:35

Zkusit dodržovat pravidla pro lepší spánek: 10h před spánkem nepít kofein, 3h před spánkem nejíst a nepít alkohol, 2h před spánkem přestat pracovat (řešit jakékoliv povinnost) a jen relaxovat - jóga, meditace, čtení knihy, vana. 1h před spánkem omezit modré světlo - vypnout TV, monitory, telefon (nechávat telefon v jiné místnosti), i světla, používat pouze lampičky/LED pásky s oranžovým světlem ideálně typu Amber (okolo 1600K, které nevyzařují modrou složku světla a nenaruší cirkadiánní systém a tvorbu spánkového hormonu melatoninu)
Pokud se pravidelně probouzíš už kolem 5h ráno, zkusit postupně začít chodit spát v 9-10h večer, abys i tak měla 7-8h spánku.

Já mám obvykle nedostatek spánku a budím se i uprostřed noci, nedokážu znovu usnout, pokud jsem ve velkém stresu a mám před schůzkou či mě tlačí termíny projektů a musím na to myslet i těsně před usnutím. Pomáhá usínat u meditace Jóga nindra (vědomá hluboká relaxace), čaj LEROS spánek & nervy (meduňka, heřmánek, chmel, kozlík) popíjet asi hodinu před spaním, no a jak radili i ostatní hořčík, persen (dobře pomáhá na nervy, pracovní úzkost a stres) a melatonin. Jinak doporučuji si přečíst knížku Proč spíme.

Přes den na doplnění energie můžeš zkusit i meditaci NSDR (non-sleep deep rest).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí