Presnidavka PRED 4.mesicem miminka?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Zuzko, jak se můžeš takhle ptát? Samozřejmě jsem se informovala, bohužel ale před jídlem a to my bylo řečeno, že zkusí zeleninku, ovoce, polívečku, ovocnou kaši, zeleninovou kaši, atd. vše bylo pro moje dítě dřív než by měla, ale v podstatě to bylo alespon od těch čtzř měsíců, takže jsem to považovala, že je to v pořádku, po jídle jsem mi řekli, že teda fakt vůbec nic do ní nedostali, tak jsem si počkala až usne a dala jí mlíčko ve spánku (jedině tak jedla). Takže ano o těch blivajzech jsem se dozvěděla až na odchodu, ale toho bobíka máme ve zprávě, že můžu dávat. No jediné pozitivní na tom je, že jim tu dobrou mámu ani oslazený mlíko stejně nechtěla. Nicméně jak tu píše anonymní, hladový nepapající dítě je opravdu zoufalství a bezmoc, ale to nemůže pochopit někdo komu dítě sní cokoliv a když na to přijde tak i ten guláš a nebo čokoládu či bílé pečivo by rozžužlalo!!!!!!!!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní píše:
Promiň, ale nestačím se divit. Buď ráda, že se ti malá rozjedla a neskončila na kapačkách. Naše malá nejdla měla problémy a hrozila i umělá výživa a byla jsem ráda i za to slazené mléko.Nakonec dostávala pytlíky do kapačky. Kdyby bylona mě tak i ten bobík dám, protože neni nic horšího jak pohled na dítě, které je na hadičce s pytlíkem nějaké hmoty… Někdy se zamyslete, že máte zdravé děti a ty co dávají to co dávají, ovoce, přesnídávky někdy i tu krupici, že to může být i proto, že dlouhodobě děti nejí a prostě něco sníst musí.Tak neřešte, jestli dá někdo jablko díř nebo pozděj, přijde mi to malicherné..
No to mas sice pravdu, horsi je, ze takovato „dieta“ muze privodit zdravotni problemy. Takze dite treba bude jist tvaroh, protoze mu chutna a nasledne nastanou problemy s ledvinama. Tohle je extrem pro nazorny priklad ![]()
Bobik a podobne vyrobky jsou z tvarohu, smetany a cukru a doporucujou se davat az po prvnim roce, hlavne kvuli tvarohu. Hodne deti to ji i driv a problemy nema, ale zas je otazka, jestli se pak nekdo pidi po pricinach, kdyz ty problemy nastanou.
Jediny stesti je, ze je to celkem maly mnozstvi, ale ve trech mesicich je to stejne moc brzo.
A fakt nechapu toho anonyma… Tohle proste resis az v okamziku, kdy se sama potykas s nejakym problemem, nebo kdyz kolem sebe mas deti s atopem, alergii, ruznymi travicimi problemy… pak ti prijde jako zbytecny hazard fakt, ze nekdo omoci dudlik v rajsky, to je celkem prirozeny a malichernyho mi na tom nic neprijde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky tak jsem od rána na mléčné dietě, piju jen turka.
To jsem zvědavá jak to vyjde.
Asho asi na tebe, prosím tě jakej rozdíl je v KM a BIO KM? Myslím, že v tom máš docela přehled.
Myslím obecně v mléku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
keyselavi Myslis bio kravsky mliko? Je stejny jako nebio ale do krav necpou chemii a maj tak jakoby hezci zivot, lepsi zradlo a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jakoby jedno a to same to neni. treba antibiotika prechazej do mlika a jiny leky. Davaj jim neco na podporu dojivosti, tim padem bio mliko je drazsi pac maj nizsi vynosnost na kusu. Ja ale taky bio nekupuju, jedine ze se mi neco vic libi, treba ovoce zelenina. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
keyselavi píše:
Aha, takže jedno a to samé, už vím proč bio nekupuju.
Právěže to není to samé.
To máš jako s bio masem.
Odebírám hovězí, které sice nemá „nálepku“ bio, ale pochází z kraviček, které se celoročně pasou na louce, nejsou dokrmovány žádnými granulemi, prostě jen tráva a seno.
Zabíjeno je to sice na jatkách, ale co jsem slyšela, takové velké zvíře se zřejmě nesmí nějak „šetrně“ zabít jen tak doma na dvorku ![]()
Takové maso, samozřejmě to hodně libové, nemám strach dát svého dítěti, protože vím, že není vyhnané bůhví jakýma sra*kama.
A pokud jde o mléko, piji kokosové, ovesné nebo právě BIO.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aha, no dobrá tedy zase jsem o něco chytřejší. Já teda osobně třeba nedám dopustit na jablíčka ze zahrádky, ty jsou prostě nejlepší a nic se jim nevyrovná, ale bohužel jiné ovoce a zeleninu musím koupit v krámě a zatím mě to BIO ani moc nenapadlo, ale možná že se na to mrknu také.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Cappy píše:keyselavi píše:Pr
Aha, takže jedno a to samé, už vím proč bio nekupuju.
no jo nidky jsem to neřešela, až tady na to narážím, asi jsem se tady měla zapojit dřív, možná by bylo doma pár věcí jinak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja prave mliko kupuju vetsinou jen BIO, jen kdyz neni tak to selske od Olmy. A kurata treba beru z farmy a na tom mase je to sakra znat.
keyselavi, myslim, ze jsi na to prisla v pravy cas, protoze ted se hodne rozjizdi zelenina, ovoce a maso z farem, dela se tzv. bedynkovani, nekde si to muzes vybrat na netu a pak vyzvednout, driv to v takovy mire nebylo a kdyz jo, bylo to celkem drahy.
A jablicka ze zahradky
, tem se nic nevyrovna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No možná i pravý čas pro malého, ještě je to přece jen mimino. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, se máte, že máte možnost si koupit nějaký to ovoce a zeleninu z farmy, já jsem ještě na nic takovýho nenarazila. Ale ono všechno z vlastní zahrádky uzrálý na normálním sluníčku je úúúúúplně jiný než třeba v zimě dovezený krásný rajčátka, ale ta chuť, ble.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Asho, čím bys krmila dítě kdyby ti nechtělo vůvec nic jíst? Bys ho nechala v nemocnici napojený na sondě do tý doby než by se mu dalo vysvětlit, že jíst se musí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mám zatím jen ty jablíčka, ale pronajala jsem si zahrádku kousek od baráku, tak asi začnu pěstovat něco dalšího.
Ale na to z tý farmy se na netu mrknu, přece jen u nás v okolí by se najít něco mohlo.
A s tou sondou, já naštěstí vím co to je, takže bych to chvíli asi vydržela, ale dlouho ne, rozhodně bych se snažila najít nějaký jiný řešení. Měla jsem s malým problém po narkóze, to měl průjem a pak mi nechtěl vůbec nic pít, ale dostat jsem to do něj prostě musela, byl to boj. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promiň, ale nestačím se divit. Buď ráda, že se ti malá rozjedla a neskončila na kapačkách. Naše malá nejdla měla problémy a hrozila i umělá výživa a byla jsem ráda i za to slazené mléko.Nakonec dostávala pytlíky do kapačky. Kdyby bylona mě tak i ten bobík dám, protože neni nic horšího jak pohled na dítě, které je na hadičce s pytlíkem nějaké hmoty… Někdy se zamyslete, že máte zdravé děti a ty co dávají to co dávají, ovoce, přesnídávky někdy i tu krupici, že to může být i proto, že dlouhodobě děti nejí a prostě něco sníst musí.Tak neřešte, jestli dá někdo jablko díř nebo pozděj, přijde mi to malicherné..