Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Predem se omlouvam, nevedela jsem kam zaradit tema
prestala jsem brat HA, jsem bez partnera, sexu a hlavne uz do sebe nechci cpat hormony. pripadne se chci chranit nehormonalne.
cekam na 1. MS po dobrani a ta nikde. je to sice „teprve“ 30. den, ale stejne. jake jsou prirodni moznosti o pokus srovnani MS bez chemie a pripadne kdy bych se mela objednat na gynekologii na vyvolavacku?
tehotna byt nemuzu, styk jsem nemela a vaginalni utz pred 14 dny pri preventivce byl taky v poradku.
dekuji za rady, nikdy jsem takovy problem nemela a i bez antikoncepce mi driv MS chodila pravidelne ![]()
@blueberryx Já po vysazení HA po 6ti letech zobání nemenstruovala půl roku… ![]()
@blueberryx Klid. Já vysadila po 10 letech a první MS dorazila po 45 dnech. Dle mé dr. to může taky klidně trvat 3 měsíce. Tělo to prý prostě chvilku trvá, než mu docvakne, že už žádné pilulky nejsou a má začít fungovat normálně. ![]()
Ahoj, do půl roku je běžné, že se s tím tělo vyrovnává. 30 dní fakt ještě nic neznamená. K doktorce bych zašla tak za dva tři měsíce, pokud nebudeš mít žádné jiné problémy. Pokud jsi ani před nasazením antikoncepce neměla s cykly problém, tak to bude určitě v pořádku. Já měla cykly vždy hodně nepravidelné a po 8 letech s antikoncepcí jsem to 3 roky neměla vůbec.
Na podporu srovnání cyklu ti můžu doporučit kontryhelový čaj, kapičky Gynex a na co nedám dopustit je cvičení podle Ludmily Mojžíšové (cviky jsou i různě na internetu, ale lepší je se poradit někde na rehabilitaci).
Jak dlouho jsi ji brala v kuse?
kamarádka řešila to samé - po možná 10 letech braní, když už chtěli dítě. Ms nikde, těhotná taky nebyla, takže kolotoč doktorů, problémy nastartovat cyklus
No pokud dalších 14 dní nic nebude, zašla bych na gyndu…
Drž se!!! Snad to nebude tak horké.
@blueberryx
Ahojky, nikdy jsem po vysazení Ha problém neměla, až jednou, což mě tenkrát dost zarazilo. Těhotná jsem nebyla a myslím že hned po 3 dnech, kdy MS nedorazila jsem volala na gyndu a jela na vyvolávačku.. Takže určitě ji zavolej
Tvoje tělo je hormonálně rozhozené a užívání antikoncepce, zcela očividně to bude chtít několik měsíců než se dá znovu dohromady
No brala jsem ji od porodu a to je 4,5 roku :-/. proto jsem se rozhodla ze uz chci telo ocistit a neco pro sebe delat.
ja vim, ze 30 dni neni jeste moc. ale nechci to nechat zajit nejak do extremu.
zajimavy ze jsem posledni mesice citila ze mam potrebu ji prestat brat, chtela jsem jen dobrat platicka co jsem mela doma a to mam beztak za to ![]()
dekuji moc vsem za rady ![]()
zkusim zatim ten kontryhel, zitra koupim
Ahoj, ja taky po vysazeni HA (brala jsem ji 7 let) nemenstruovala rok a dva mesice. 8. ledna jsem to poprve sama od sebe dostala a podruhe uz jsem to nestihla, 27.11. mam TP
a to mi rikali, ze mam PCO a budu se muset pro otehotneni hormonalne stimulovat..takze no stress, telo se samo „nakopne“
@blueberryx hele ale jak holky radí tu vyvolávačku tak na to bych se vykašlala, tělo není stroj a tlačit ho do toho aby přesně každých 30 dní krvácel je na hlavu, cyklus může mít mnohem delší trvání ![]()
navíc vyvolávačka je další pecka hormonů, takže vyčkej a užívej si že nemenstruuješ ![]()
@Aletheia píše:
@blueberryx hele ale jak holky radí tu vyvolávačku tak na to bych se vykašlala, tělo není stroj a tlačit ho do toho aby přesně každých 30 dní krvácel je na hlavu, cyklus může mít mnohem delší trvání
navíc vyvolávačka je další pecka hormonů, takže vyčkej a užívej si že nemenstruuješ
tak myslis ze nevadi kdyz to treba nekolik mesicu nedostanu? aby mi pak zas doktorka neutrhla hlavu ![]()
pri svem stesti to dostanu v nejmin vhodnou chvili ![]()
@blueberryx píše:
tak myslis ze nevadi kdyz to treba nekolik mesicu nedostanu? aby mi pak zas doktorka neutrhla hlavupri svem stesti to dostanu v nejmin vhodnou chvili
neutrhne, počkala bych klidně 3 měsíce a pak to začala řešit, nemá ti za co utrhnou hlavu, teď teprve tvoje tělo funguje normálně ![]()
já mám menstruaci jednou za dva měsíce, někdy každý měsíc a jsem naprosto zdravá a dokonce superplodná
. Jak už jsem psala, tělo není stroj ![]()
@blueberryx Pokud se nechystáš v brzké době otěhotnět, klidně bych počkala ty tři měsíce a pak to s doktorkou konzultovala. Jinak kamarádka vysadila taky po x letech. První MS sice dostala asi po 35 dnech, ale víc jak rok trvalo, než začala mít nějaký pravidelný cyklus.
@Svistice dekuju za odpoved. tehotnet se nechystam. jaksi nemam s kym a podruhe uz chybu opakovat nechci ![]()