Přestávam to zvládat

Anonymní
21.6.19 10:01

Přestávam to zvládat

Maminky, prosím asi potrebuju radu nebo jen to prostě napsat mám holčičku 6 měsíců sou max přes den 2 hodiny a to ne v celku. Pokud nepláče tak kňoura jak si odbehnu na záchod už je řev, pokud polozim do postýlky je řev, v houpatku je řev, chování chvíli dobrý pak si sednu a mem ji stále na ruce začne řvát v kočárku být nechce pláče a hystericky se snaží otočit na bříško pokud ji otočím následuje pláč. Poradně nikam nemůžu protože pláče na sebe nemám čas, a to nemluva o tom že bych chtěla doma něco udělat. Nic proste neudělám pomalu nemůžu uvařit nic. Hračky ji baví Ccanna 3 min. Hrací položka to samé. Hraju si sní dělame blbosti to je tak nějak v pohodě ale i tak obcas je protivna. Jsem zoufalá večer jsem úplně na odpis. Prosím maminky chcete to třeba měli podobně jak jste to zvládli? A nějaké rada? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4071
21.6.19 10:05

Pustila bych jí na 15 minut TuTiTu na televizi. Jidlo bych si objednala. Hodila bych si jí na sebe a pustila si film a vegetila klidne cely den na gauči. Pak bych si pořídila šátek a nosila ji v tom. Dcera se potřebuje nasytit maminky a pak bude zase spokojená sama. Taky bych ji hodne davala tatinkovi, aby si zvykala i na nekoho dalsiho a byla u nej spokojená, abys treba mohla jít casem večer nekam s kamoškou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
21.6.19 10:11

Zvládla jsem to, protože co jiného mi zbylo.
V kořáru jsem vozila v polosedu, aby viděla ven, měla jsem polohovací sporták. I tak ale musel kočár být v pohybu, tzakže nějaké sedánky na kafi nepadaly v úvahu, brala jsem si kafe s sebou - jediná chvíle dne, kdy jsem si kafe vypuila v klidu.
pokud jsem něco udělat musela, tak prostě chvíli řvala no. :nevim: myslím tím třeba toaletu, hygienu a pod.. prostě pár minut.
Když jsem nechtěla nebio neměla náladu vařit - tak jsem nevařila a něco si vzala nebo koiupila. V tomhle bylo jedno mimino výhoda oproti miminu a 3 letymu dítěti doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
21.6.19 10:12

Nakojit, dát jí odrihnout, zkontrolovat plinku, dát dudlík, dát do kočárku a vyrazit ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
21.6.19 10:14

Já nosila všechny tři deti dost na rukou, nejvíc to vyžadovala první, ta ani neusnula jinak než na rukou. Nosila jsem ji cele dny někdy i noci do roku a kousek…dnes ji je 7 a už na to jen vzpominame ;) neboj uteče to. Jídlo Objednej - dnes jsou všude a nebo si zajděte / zajedte pro jídlo a klidně nic nedělej, ono se to nezblazni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
21.6.19 10:14
@Lynette píše:
Nakojit, dát jí odrihnout, zkontrolovat plinku, dát dudlík, dát do kočárku a vyrazit ven.

U nás kočárek neprošel - s první vůbec - ta by rvala hodinu klidně celou vkuse, kočárek nesnasela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6735
21.6.19 10:22

Já si nosila oblíbené jídlo z restaurace za rohem. Dítě taky 5min na hrací dečce a řev, v lehátku ani omylem. Pořád ječel a ječel, někdy jsem se dívala na tv a chovala ho, 2× denně na dlouhé procházky kočárkem, od 6. měsíce byl ve sporťáku a docela spokojenej. Když jsem zastavila na kafe - tak na klíně, do všeho na stolku chmatal, občas nosítko, když to daly má záda. Měl rád čas po koupání, napapal se a krásně si tak hodinku před spaním vyhrál. Teď je mu 9, pořád je to uječenej citlivka a mamánek, ale smíšek a skvělej parťák. Vždy potřeboval pozornost, ale postupem času, když jsem začala dělat příkrmy, tak jsem mu vyhradil poličku v kuchyni, kterou si mohl vyhrabávat, „pomáhal s prádlem“ apod. Lezl po čtyrech za vysavačem :lol: Náročné miminko, bude líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.6.19 10:37

Mozna blba rada, ale proste to vydrzet. U nas se to zlomilo cca v 8mesicich tusim, je to nejhodnejsi dite na svete :srdce:,ma sedum let uz. Zkousela jsem kde co jako ty.Je pravda ze hodne udelalo to, ze ja se vyklidnila.Byly chvile kdy jsme jak pavianky rvaly obe, byla jsem vazne vyrizena.Ale na druhou stranu lepsi toto, nez starsi dcerka ktera od roku neposedela a neustale vyzadovalala pozornost, ani sednout jsem si nemohla, ustekana, umrcena-opravdu dite na reklamaci :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
21.6.19 10:41

Zpetne, kdyz ty zkusenosti uz ale mam (a muzu teda machrovat :mrgreen: ),at slo o jakykoliv problem, je potreba OPRAVDU zacit u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5913
21.6.19 10:44

Mám 8mi měsíční a už se to uklidňuje, hodně nosím v nosítku když je potřeba něco udělat nakoupit atd. Kocarek teda zvládá, ale už chce sedět koukat ven. Sama si nepohraje ani náhodou, že bych jí někam položila a já vařila, ona na mě koukala je úplný scifi… Takže za posledních 8 měsíců jsem vařila minimálně. Přes den nespí, večer usíná kolem 10te a pak spí do 8 mi. To jeste něco podelam, ale jsem vystavena takže se snažím jít brzy spát. Určitě je to teď lepší než před dvěma měsíci, ale pořád bych si to představovala trošku jinak. Čas na sebe nemám žádný, vrchol je když si vytrham obočí, abych nedostala zkrat :lol: manžel pomáhá co může, ale když si ji vezme tak se snažím co nejrychleji udělat vše co nemohu když ji mám u sebe… Bude se to zlepšovat, ale člověk asi nemuze čekat zázraky. Já teď řeším hlavně to vaření, má prikrmy do toho ještě kojim a rada bych ji uvařila už nějaký jídlo, ale ona vydrží jen pár minut a pak chce abych se jí věnovala a jak ne začne hysterak, v tom se vážně vařit nedá. To mám sto chutí do toho rozpalenyho hrnce vrazit vlastní hlavu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
21.6.19 10:49

Moje dítě vyžaduje pozornost pořád. Je jí deset a půl měsíce, když se jí někdo věnuje, tak se aspoň nevzteká a nekřičí, ale hodně mi pomáhají rodiče, bez nich by mě už asi odvezli, jenže já jsem do toho těhotná a za dva měsíce budu rodit, takže ji ani nosit nemůžu. Je pravda, že teď je to o něco lepší než v jejím půl roce, protože se aspoň plazí, ale když by nepohlidali moji rodiče, tak neudělám vůbec nic, takže nejsi sama. Zkus zapojit babičky a dědečky, jestli máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
137
21.6.19 11:22

Holky mate můj obdiv. Za mě jste všechny matky roku. Já si to neumím představit. Náš malej, 5 měsíců, snad ani nemůžu říct proplakal, snad byl jen nenaladěný, od příchodu domů asi 3 dny doteď. A to asi byly růsťáky a byl jen žravej. Cca od 3.mesíce spí tak 8hod, teď dá i 12h v tahu. Od 2.měsíce ho baví hrací deka, montuje tam teď nejvíc zrcátko, vydrží i 2 hod a taky houpátko. Mame Mamaroo, tak ho houpe do alelujá. Akorát mu měníme rychlost a styl houpání. Kočárek miluje, jezdíme jeste v hluboké. Nevadí mu stání, na té hrazdicce v korbičce má namotanou spirálu s hračkama- zabaví se, takže žádný problém. V postýlce spí od narození. Narodil se o 5 týdnů dřív, chvíli byl na JIP.. možná si říkám ty děti jsou od malinka zvyklé nebýt jako klíště na mamince :nevim: kojení nešlo, tak je UM, ale chutná mu.. :mrgreen: je to ten nejveselejší a nejspokojenější chlapeček. Neprovokuju, jen vás vážně obdivuju jak to zvládáte… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
21.6.19 11:29
@ExHanča.v píše:
Holky mate můj obdiv. Za mě jste všechny matky roku. Já si to neumím představit. Náš malej, 5 měsíců, snad ani nemůžu říct proplakal, snad byl jen nenaladěný, od příchodu domů asi 3 dny doteď. A to asi byly růsťáky a byl jen žravej. Cca od 3.mesíce spí tak 8hod, teď dá i 12h v tahu. Od 2.měsíce ho baví hrací deka, montuje tam teď nejvíc zrcátko, vydrží i 2 hod a taky houpátko. Mame Mamaroo, tak ho houpe do alelujá. Akorát mu měníme rychlost a styl houpání. Kočárek miluje, jezdíme jeste v hluboké. Nevadí mu stání, na té hrazdicce v korbičce má namotanou spirálu s hračkama- zabaví se, takže žádný problém. V postýlce spí od narození. Narodil se o 5 týdnů dřív, chvíli byl na JIP.. možná si říkám ty děti jsou od malinka zvyklé nebýt jako klíště na mamince :nevim: kojení nešlo, tak je UM, ale chutná mu.. :mrgreen: je to ten nejveselejší a nejspokojenější chlapeček. Neprovokuju, jen vás vážně obdivuju jak to zvládáte… :hug:

Kéž bych měla takto hodné druhé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kytkalenka
21.6.19 11:43

Ja mela prvniho kluka, zpetne byl zlaty, spinkal porad dobre naladěný. U něj jsem pracovala i vystudovala. Ted mam 11m malou hysterku a jsem uz taky uplne hotová. Max. vydrzi s tátou hodinu denne jinak vstava porad i v noci nekolikrat a jak se otocim tak ji najdu na stropě. Šikovná to ona je, vyleze az na opěradlo gauče, po schodech do patra…o to je to horší. Za odměnu byl ten prvni:-)

• Citovat
  • Upravit
24379
21.6.19 11:52

@ExHanča.v
Uzivej si to!!!Od srdce ti to vazne uprimne preji :pankac:!!!Jen pozor, hodne mamin hodnych ditek maji nutkani hodnotit ty nase nevychovance :mrgreen: :pocitac: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí