Přestěhovat roční

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
416
26.6.14 14:29

Přestěhovat roční

Ahoj maminky, omlouvám se, jestli už tu toto téma je, ale já ho prostě nenašla, tak zakládám nové ;) Mám trochu dilema. Když se dcera narodila, řekla jsem si, že jí v roce odstavím a přesunu z ložnice do jejího pokojíku (podle aktuální situace). No a minulý týden oslavila 1.narozeniny, tak jsme o tom s manželem mluvili a najednou nevíme. Přijde nám ještě malá :nevim: Syn se sám odstavil v 9 měsících, takže mi ušetřil rozhodování a do pokoje šel až skoro ve 2 a půl letech, protože jsme se přestěhovali a do té doby ani nebylo, kam ho dát. Oba mají vlastní pokoj, takže tam bude dcera sama. Syn by jí u sebe moc nechtěl :dance: S manželem máme trochu problémy s intimním soužitím, takže by nám to nejspíš pomohlo-mít trochu více soukromí. Ale to mi přijde sobecké :roll: Jinak dceru kojím už jen 1× v noci a moc mlíka už si neveme, spíš je to o zvyku. Tak mi prosím poraďte, jak jste toho řešili vy? Kolik dítku bylo a jak to snášelo? A udělaly byste to takto najednou? Myslím odstavit a odstěhovat z ložnice. Děkuji za rady a vaše zkušenosti :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
782
26.6.14 14:32

@Peťule1013 Mne se zda rok malo. Syn ma 18 mesicu a spi s nami v posteli. Jeste ted se mi zda maly na to, aby spal sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
26.6.14 14:33

S odstavením neporadim. Ale starší byl ve vlastním pokoji od narození a mladší se k němu stěhovala asi v půl roce. A naprosto bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
26.6.14 14:33

@Peťule1013 Ja mam dvouletou, spi stále s nama a teď teprve mi přijde, ze by zvladla svůj pokojík. Ale zatím ji tam davat nebudu. Pak mam měsíční, ale tam je to bez diskuze zatim:) Me osobně to v roce přijde brzo. Az teď mam u starší pocit, ze vi, kam nás jit pripadne hledat a dokaze sama vylézt z postele a přijít. Roční je stále závislá na tom, jestli se te „dovola“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
26.6.14 14:34

@Peťule1013 My přestěhovali syna až ted ve dvou a půl. Do roka a půl pil mléko v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
26.6.14 14:39

Mám ročního syna a absolutně si zatím nedovedu představit, že by spal sám:)
Když se v noci vzbudí a začne natahovat, tak já jen natáhnu ruku, podám dudlík, nebo pohladím a spinká se dál. ¨Potřebuje zatím pořád kontakt, nedovedu si představit takhle malé dítě „šoupnout“ do jiné místnosti. Na to je času dost:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9805
26.6.14 14:46

@Peťule1013 my malyho přestěhovali ve 13 měsících..bylo mi hrozné, ale zvládl to bravurne :potlesk: já jsem zas toho názoru, čím dřív tím lip..pak by si podle me hůř zvykal, když by to už chápal..malej od ty doby mnohem lépe spi :lol: takže za me..jdi do toho :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
26.6.14 14:47

Ja malou prestehovala nekdy kolem 9m. V noci se budila snad 10×, kdyz ji nevzbudila manzel tak kocka nebo co koliv jinyho. Po prbdele noci jsem rekla dost, prestehovala se postylka, taky jsme z toho byli spatni, ale poprve spala sama a celou noc 8o A od te doby tam spi. kojim stale, uspavam ji tim. Mame videochuvisku, takze na ni vidim kdykoliv. A hlavne, konecne mame svou loznici pro sebe, muzem chrapat a vrtet se a kaslat a soulozit :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1831
26.6.14 14:53

Ja dala maleho do pokojicku v 6ti mesicich, je samozrejme na chuve a jednou za noc ho chodim kojit ;) ja myslim, že cim dyl das, tim hur si bude zvykat :think: kamaradka dala v roce a půl a malej dodnes nespi sam v pokojicku, ale behem noci dojde do loznice a spi s nima a jsou mu tri :nevim: kazde dite je jine, ale byt tebou udelam to naraz :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
26.6.14 14:55

@Peťule1013 syna jsem dala do samostatného pokoje ve 13ti měsících. Přesně, předem jsem zahlásila, že minimálně do roka v ložnici a manžel to vzal jako hotovou věc a řekl, že už měsíc přesluhuje, že já se k tomu neodhodlám, tak mu jednou přestěhoval postýlku a bylo. No i podle dalšího, to bylo asi brzo. Ráno po probuzení jsem kojila ještě půl roku. Dceři je teď měsíců 20, spí sice ve své postýlce, ale v ložnici a já se nemůžu odhodlat jí přesunout. Furt hledám výmluvy, mně to prostě tak jak to je, vyhovuje, obě jsme spokojené. Ale kdysi jsem řekla do léta a manžel už zase remcá, že už je léto.. Navíc syn jí v pokojíčku chce, strašně se na to těší, že tam nebude sám, že tam budou spát oba spolu. Takže voda na manželův mlýn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
26.6.14 14:58

No dcera strašně špatně spí. Kdykoliv se obrátím na druhý bok, tak se vzbudí a začne natahovat. Každý den se tam plížíme, skoro nedýcháme, protože ji vzbudí sebemenší zavrzání postele. V tomhle ohledu by to bylo lepší i pro ni, že bychom ji nerušili. Já ale tápu ohledně toho kojení. Když ji nechám u nás a odstavím, tak to bude řev, protože mě vidí. Zatímco když ji odstěhuju a na kojení nepřijdu, spíš to pochopí, protože tam nebudu. Ale není to moc? Takové 2 změny najednou? No já vůbec nevím a musím si to rozhodnout sama, protože já k ní vstávám, kojím a manžel tvrdí, že to lépe rozhodnu já než on :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
26.6.14 15:05

S odstavením nevím, syn byl na UM, ale od narození spal ve své postýlce. Taky jsem ho chtěla nechat v ložnici tak do toho roka, ale nakonec šel do svého pokojíku v 7m, jinak to nešlo, ke spánku potřebuje klid a každé otevření dveří, pohyb v ložnici, otočení v posteli, vše ho budilo. U nás to jinak nešlo, malý to zvládl skvěle, to spíš já byla první noci nervozní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
26.6.14 15:07

Mne prijde na spani sam maly i nas 16mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9989
26.6.14 15:08

Odstěhovali jsme ho asi v 8 měsících a bylo to super rozhodnutí, vzájemně jsme se hrozně budili a rušili.. Teď ho mám oddělého jen dveřmi takže slyším že se vzbudí, že kašle a tak ale nebudí mě každý jeho pohyb a naopak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
26.6.14 15:10

My ho prestehovali v roce, uz jsem nekojila a vsechno ho budilo, tak spal krasne sam, a nedavno ve 26m zacal cestovat k nam, takze tak 4× v tydnu spi mezi nami, mame 2+1, a uvazujem ze z ty jedny mistnosti udelame loznici kde budem spat vsichni, bylo by to na par mesicu, do vanoc se budem stehovat do baraku a ja si ho aspon uzivam jak pekne spinka, nemuzu se na nej vynadivat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí