Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My ho prestehovali v roce, uz jsem nekojila a vsechno ho budilo, tak spal krasne sam, a nedavno ve 26m zacal cestovat k nam, takze tak 4× v tydnu spi mezi nami, mame 2+1, a uvazujem ze z ty jedny mistnosti udelame loznici kde budem spat vsichni, bylo by to na par mesicu, do vanoc se budem stehovat do baraku a ja si ho aspon uzivam jak pekne spinka, nemuzu se na nej vynadivat ![]()
@Peťule1013 ahoj, malej je ve svym pokojiku od 4m. Ja teda kojila jen 3m ale myslim si, ze i tak bych ho dala do sveho..
no zlusila jsem to a spinkal tam vzdycky prvni polovinu noci, cca kolem 1 rano se budil na papani tak jsem si ho pak uz vzdycky nechala u sebe, kdyt jsem ho zkusila dat zpet do postylky, tak stejne vetsinou plakal. Pak asi v 8m, kdy pres noc prestal mlicko pit, se to samo srovnalo a sam se naucil spinkat az do rana. Takze jde vecer po koupani (kolem pul 7) do pokojíčku do sve postylky, sam si krasne usne a spinka cca do pul 6 do rana (asi by spal vetsinou i dyl, ale jsme zvykli vstavat, pritel chodi z nocni)
ale neporadim asi teda no:-/ u nas to tak nejak krasne prislo samo ![]()
@Peťule1013 píše:
No dcera strašně špatně spí. Kdykoliv se obrátím na druhý bok, tak se vzbudí a začne natahovat. Každý den se tam plížíme, skoro nedýcháme, protože ji vzbudí sebemenší zavrzání postele. V tomhle ohledu by to bylo lepší i pro ni, že bychom ji nerušili. Já ale tápu ohledně toho kojení. Když ji nechám u nás a odstavím, tak to bude řev, protože mě vidí. Zatímco když ji odstěhuju a na kojení nepřijdu, spíš to pochopí, protože tam nebudu. Ale není to moc? Takové 2 změny najednou? No já vůbec nevím a musím si to rozhodnout sama, protože já k ní vstávám, kojím a manžel tvrdí, že to lépe rozhodnu já než on
A proc ji nechces dal kojit? Ja kojim pred usnutim, mam tam postel jak tuhne tak ji dam do postylky. V noci kojim tak obcas jednou, spis ma zizen a rano a to mi ji manzel prinese do postele.
@Peťule1013 A proč bys ji musela současně s přestěhováním odstavovat? U nás šel syn do svého pokojíčku v 9 měsících, dala bych ho i dřív, ale věděla jsem, že jedeme na tábor, kde bude spát se mnou, tak jsem mu v tom před tím nechtěla dělat zmatky… taky jsme ho děsně budili. A kojil se (v noci) do nějakých cca 20 měsíců, prostě jsem došla za ním, nakojila a zas si šla lehnout. Přes den se odstavil až po 2. roce.
@Temaho píše:
S odstavením neporadim. Ale starší byl ve vlastním pokoji od narození a mladší se k němu stěhovala asi v půl roce. A naprosto bez problémů
mam to naprosto stejne… spani s rodici je moc hezka vec, ale soukromi zadne… navic potom by mely obe deti problemy s tim, ze nebudou chtit spat v pokojicku a to by mi trochu vadilo…
navic mi prislo, ze (kdyz jsem s nimi spala prvniho pul roku ve stejne mistnosti) jsem je rusila svoji pritomnosti (i kdyz byly obe schopne usnout okamzite bez ohledu na hluk, ael stejne)… ![]()
@pikola píše:
A proc ji nechces dal kojit? Ja kojim pred usnutim, mam tam postel jak tuhne tak ji dam do postylky. V noci kojim tak obcas jednou, spis ma zizen a rano a to mi ji manzel prinese do postele.
No už na začátku jsem si říkala, že kojit chci tak zhruba do roka, pokud bude mimčo pěkně baštit, což už dcera zvládá a taky už skoro nemám mlíko. Řekla bych, že dcera vycucne pár kapek a pak jen dudá. Jo a manžel by už ty prsa taky chtěl
To je teda vedlejší ![]()
@Peťule1013 ahoj, já bych nejdřív přestěhovala, pokud jí probudí každé vrznutí, možná jí to zlepší spánek. Kojit budeš chodit k ní.
Já bych neodstavovala úplně, jen bych mu už nedávala v noci. Já jsem syna přestěhovala v roce, pořád se budil a rušili jsme ho, když spal s námi. Odstavil se sám v 9 měsících.
Nečtu všechny příspěvky, ale dle toho co jsem přečetla na začátku asi budu špatná matka
, zatím 6,5M spí s námi v ložnici, čekáme až nám namontují rolety do pokojíčku a půjde tam.
Ale mám ten dojem že vždycky když jdeme spát, tak jí rušíme a od té doby co tam lehneme, tak se budí, chodíměe mezi 10-11 a malá spinká od 7 naprosto sokojeně. Budu jí mít na chůvičce, takže v tom nevidím nic špatného.
Myslím že pokud jí vysvětlíš že je to její pokojíček nebude mít problém ![]()
@myšák1187 Nejsi špatná matka, taky mám děti, které spí lépe sami a spí tak rády
a s tím buzením mám stejnou zkušenost, když tam nejsem (zejména já, partner tolik nevadí) tak spí o třídu líp.
Roční dítě je pro mně miminko… Můj syn s námi v posteli spal donedávna, svojí postel má asi měsíc. A občas spí u nás i tak.
Odstavila jsem po dvou a půl letech, v posteli jí mám stále. To je na každém, já to mám takhle ráda ![]()
@Sibyla0 píše:
Odstavila jsem po dvou a půl letech, v posteli jí mám stále. To je na každém, já to mám takhle ráda
tak jasně že si jí ráno beru do postele, ale prostě svoji postýlku má a brzy půjde i do svého pokojíčku, bysme se nikdo nevyspali, cestuje celou noc po postýlce
![]()
No jo, největší problém je, že to nezvládaj rodiče, ale děti to zvládaj super
Váš intimní život by si zasloužil trošku soukromí… nezapomínejme, že jsme také ženy, nejenom matky…
U nás to šlo takto: konec kojení cca 8 měs., naučení sama usínat 9 měsíc, svůj pokojíček 10 měsíc. Malá ho miluje a zbožňuje, od té doby co tam spí, tak spí o cca 3-4 hodiny déle než dříve. Jinak vstávala pořád a chtěla si hrát. I v noci. Viděla nás a chtěla k nám. Nyní si pohraje s medvídkem a znova usne. Tak 1× v noci jí zajdu dát mlíčko k tomu i přebalím aby jí bylo fajn.
my se rušili navzájem, jí rušili my (čímkoliv - cvaknutí dveří, otevření krému na ksichtik, šustění peřin - nedejbože, když jsem byla marod - musela jsem chodit smrkat a kašlat do kuchyně…, manžel když vstával do práce - klidně ve 4 ráno, zazvonil budík a byl konec. už neusla… a já musela vstát s ní - konec a teror…), no a ona rušila nás, hodně sebou hází a putuje po postýlce sem a tam ![]()
Neměnila bych!!!
@myšák1187 píše:
Nečtu všechny příspěvky, ale dle toho co jsem přečetla na začátku asi budu špatná matka, zatím 6,5M spí s námi v ložnici, čekáme až nám namontují rolety do pokojíčku a půjde tam.
Ale mám ten dojem že vždycky když jdeme spát, tak jí rušíme a od té doby co tam lehneme, tak se budí, chodíměe mezi 10-11 a malá spinká od 7 naprosto sokojeně. Budu jí mít na chůvičce, takže v tom nevidím nic špatného.
Myslím že pokud jí vysvětlíš že je to její pokojíček nebude mít problém
Noooo, tady je prostě špatná matka každá, která nevyměnila své dítě za intimní život s manželem
žije a funguje dál i jako žena a manželka a nechce se mazlit a pusinkovat jen s děckem
![]()
Tak se hlásím do stavu špatných matek
malá spí sama od 10 měsíců cca a bomba. nyní jsme měli dovolenou a měli jen 1 pokoj, konec!!! museli jsme jít na recepci a vyžádat si dvoupokoják, jinak by to byla dovolená hrůzy, pro všechny…