Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
S tímto jsem se ještě nesetkala. Ale je pravda, že malému pindíka nepřetahuji. Snad dvakrát jsem to zkusila a malej nechce, abych mu na něj sahala. Budou mu 3 roky a zatím Dr. na kontrolách nic neříkala. Ale je pravda, že ve vaně, nebo když se převléká zkouší sám, co to udělá. Zatím jiné obtíže nemá.
@Lil Kitkatt Mně přijde trochu strašidelné, že už je prostě naprosto jasné (studie, evidence based medicína), že přetahování je nesmysl, ale stejně jsou tu pořád lékaři, co to doporučují (taky se nám to u jedné pediatry stalo, druhá přetahování důrazně nedoporučovala). Takže se vlastně nedivím, že v tom mají lidé obecně zmatek, ale je to trochu děsivé, jak pomalu se něco takového v povědomí odborné veřejnosti mění, jak mizerná je úroveň aktuálního poznání mezi lékaři…
Když to vezmu historicky, tak to v medicíně není nic nového (opustit pouštění žilou a prosadit mytí rukou po opuštění pitevny byly boje na desítky let), ale tak nějak bych doufala, že ve 21 století to bude jinak. A není, bohužel…