Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 píše:
@Pomka Mám pocit, že jsem někde četla, že do půl roku, takže když kojíš, tak to vlastně nikdy řešit nemusíš.
Kojim, ale nevim, jak moc vadi, ze v te vode po kazdem kojeni umyvam kloboucek na prsa, ktery pouzivam pri kojeni a taky ty kloboucky a dudliky v te vode vyvaruju. Treba je to na oplachnuti nepodstatny a moc to resim ![]()
@Pomka píše:
Kojim, ale nevim, jak moc vadi, ze v te vode po kazdem kojeni umyvam kloboucek na prsa, ktery pouzivam pri kojeni a taky ty kloboucky a dudliky v te vode vyvaruju. Treba je to na oplachnuti nepodstatny a moc to resim
moc to řešíš, lahvičky, kloboučky i vše ostatní umývaly pod tekoucí vodou i sestry v porodnici.-) Jen to pak jednou za 24 hod nechali sterilizovat..jestli něco ve vodě opláchneš a nebo toho např. 120ml vypiješ je dost podstatný rozdíl
s opláchnutím v obyčejné pitné vodě bych si vůbec nedělala starosti..
@Pomka píše:
Kojim, ale nevim, jak moc vadi, ze v te vode po kazdem kojeni umyvam kloboucek na prsa, ktery pouzivam pri kojeni a taky ty kloboucky a dudliky v te vode vyvaruju. Treba je to na oplachnuti nepodstatny a moc to resim
Moc to resis ![]()
@verunielka píše:
Ja kupuju balenou kojeneckou vodu a prevaruju.Od kdy tak deti muzou vodu z kohoutku? Mame mestskou.
záleží na městě… v praze v konvici „převařím“ a dám do termosky… tady je filtrační konvice a od včera z iniciativy tchýně kojeneckou vodu a tu taky na UM vařím a né jen ohřívám, pač mi to příjde praktičtější… ![]()
@Gorlami píše:
limit na dusicnany ve vode pro dospeleho je jiny nez pro deti a ty si v prvnich mesicich zivota s dusicnany neumi poradit.
Edit: limity pro jednotlive slozky v pitne vode a kojenecke vode viz obrazek.Příspěvek upraven 02.02.15 v 08:24
Podle WHO je limit pro dusicnany v pitne vode 50 mg/l pro vsechny, tedy vcetne kojencu. Spis bych si pohlidala ten obsah sodiku…
Jinak prevarovani vody z kohoutku je zbytecnost, tedy pokud nepouziva nekdo vodu ze studny, ale to je pak uplne jina kapitola. Diteti bych vodu z kohoutku dala s klidnym svedomim od narozeni, pokud by byl splnen limit toho sodiku (20 mg/ml), jinak az pozdeji, asi od 8M az roka. U toho sodiku bylo prokazano, ze zvysuje detem tlak, pokud je podavam kojencum, kteri jsou vyhradne na UM.
@j.a.n.i1 píše:
@kokomo Tak třeba pražská má sodík někde kolem 12…
@polokoule píše:
Ahoj.Chci se zeptat, jak flouho jste prevarovaly diteti vodu z kohoutku? odkdy muzu s klidnym svedomim davat diteti pit vodu z kohoutku bez prevareni? a jeste se chci zeptat, jestli vadi ze nemam na varne konvici to sitko tam jak se to naleva?
Asi od 10 měsíců, byla jsem už pak líná.
A jinak jsem nepřevařovala nikdy, obě byli kojené a převařovat vodu dítěti, které už leze a do pusy si strčí tu nějaký šutr, tam písek a já nevím co ještě, to bych si připadala jak blázen.
Tak to jsem rada, nebudu to tak hrotit. Ja si rikala, ze obcas je ten kloboucek mokrej a tu vodu z nej cuca. Tak proto. Timto mi odpada jedna starost ![]()