Převařování vody z kohoutku dětem

polokoule
2.2.15 08:04

prevarovani vody z kohoutku

Ahoj.Chci se zeptat, jak flouho jste prevarovaly diteti vodu z kohoutku? odkdy muzu s klidnym svedomim davat diteti pit vodu z kohoutku bez prevareni? a jeste se chci zeptat, jestli vadi ze nemam na varne konvici to sitko tam jak se to naleva?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2515
2.2.15 08:08

Nepřevařovala jsem nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.15 08:09

@polokoule pro staršího jsem nepřevařovala.. a pokud to budu dělat pro mladšího, tak jen v rychlovarce.. sítko fakt neřeším. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
2.2.15 08:11

Od roka z kohoutku bez prevarovani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2515
2.2.15 08:13

Ještě dodám, že syn byl od narození na umělém mlíku. nepřevařovala jsem. zahřála jsem v konvici a hotovo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13118
2.2.15 08:13

Ja kupuju balenou kojeneckou vodu a prevaruju.Od kdy tak deti muzou vodu z kohoutku? Mame mestskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
2.2.15 08:15

Asi záleží nakvaletě vody. My tu třeba máme vodu, že bych ji nepilá ani já ani převařenou. Děti v žádném případě. Ale třeba tchánovci mají vodu v kojenecké kvalitě, tak tu bych nepřevaŕovala asi vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
2.2.15 08:16

Převařovala jsem v rychlovarce zhruba tak do roka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744

@verunielka doktor mi řekl, že kojeneckou převařuju zbytečně, přitom na balení mléka je to napsané, ale asi se sychrujou, kojenecká voda se má dávat do roka, pak jsem vodu z kohoutku nepřevařovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135

Já do roku kupovala balenou kojeneckou vodu, poté už normálně z kohoutku (máme městský vodovod) a nepřevařovala jsem ji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2299
2.2.15 08:17

Sítko na konvici nemám, vodu jsem převařovala cca do roka, ale nepřevařené vody se z nouze napil už v 8 měsíci (když jsme byli venku a převařená došla). Kolem 11 měsíce jsem už to ani nehrotila, když byla voda horká, naředila jsem trochou nepřevařené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.15 08:17
@verunielka píše:
Ja kupuju balenou kojeneckou vodu a prevaruju.Od kdy tak deti muzou vodu z kohoutku? Mame mestskou.

od narození, proč by ji nemohly? Vždyť je tak hlídaná, že dle testů má lepší složení jak „kojenecká“ balená voda.. to je jen reklamní trik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
2.2.15 08:18

Ja davam kojeneckou a tu neprevaruju. Ve vode pro deti jde hlavne o dusicnany a tech se prevarovanim nezbavis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
2.2.15 08:21
@martina.se píše:
od narození, proč by ji nemohly? Vždyť je tak hlídaná, že dle testů má lepší složení jak „kojenecká“ balená voda.. to je jen reklamní trik.

limit na dusicnany ve vode pro dospeleho je jiny nez pro deti a ty si v prvnich mesicich zivota s dusicnany neumi poradit.
Edit: limity pro jednotlive slozky v pitne vode a kojenecke vode viz obrazek.

Příspěvek upraven 02.02.15 v 08:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.15 08:22
@Gorlami píše:
limit na dusicnany ve vode pro dospeleho je jiny nez pro deti a ty si v prvnich mesicich zivota s dusicnany neumi poradit.

to sice ano, ale asi záleží na kraji, u nás je voda ve stejné kvalitě jako kojenecká :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí