Prevence trombózy po operaci

178
2.6.16 12:19

Prevence trombózy po operaci

Zdravím a mám prosbu. Jaká je prevence trombózy po chirurg. operaci? Kromě toho že si 1× za den píchám Fraxiarine na ředění krve. Jinak se snažím odpočívat, jsem unavená a ještě nemůžu moc fungovat. Operovaná jsem byla předevčírem a včera mě propustili z nem. Díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
793
2.6.16 12:24

Jinou prevenci nevím, měla jsem to tak, že v neděli jsem byla na akutní laparoskopii žlučníku, v úterý mě pustili a měla jsem od nich fraxiparine na 4 dny.. U obvodního jsem byla 3.den po propuštění i kvůli OČR pro manžela a domluvě, jak s fraxiparine dál.. Když jsem vysvětlila, že v rámci možností funguju, vstanu z postele, něco hooodně jednoduchého uvařím, prostě nestrávím celý den ležením, dál jsem si píchat nemusela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
2.6.16 12:28

Při celodenním ležení bych si vzala kompresní punčochy. A hodně tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27695
2.6.16 12:49

@chima co ti operovali? já po všech pěti operacích do druhého dne musela chodit právě kvůli tromboze, manžel po velké břišní operaci měsíc píchal fraxiparine ale hýbat se musel právě kvůli tromboze, to ti řekli v nemocnici že máš jen ležet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
2.6.16 13:14

Časná mobilizace a rehabilitace, komprese dolních končetin, dostatečná hydratace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
2.6.16 19:02

@ka2ka Operovali mě zvětšené uzliny v podpaží. Nemusím celý den ležet, spíš polehávám že jsem ještě slabá ale neležím pořád. Fraxip. mám na 10 dnů a zítra nebo v pondělí půjdu k obvodní tak uvidím co mi řekne. Každopádně díky za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27695
2.6.16 20:07

@chima tak to není nic co by tě omezovalo v pohybu, i když jsi slabá tak chod a když si lehneš tak si hýbej nohama je to proti tromboze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
3.6.16 18:21

@ka2ka Moc díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie