Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Krásný dobrý den všem maminkám… moc se omlouvám za nové téma ale tady na emiminu jsem toho přečetla hodně ale bohužel nic podobného jsem nenašla.. nebo jsem špatně hledala.. omluva předem..
Potřebovala bych poradit. Mám 4 měsíce starou holčičku a má problém že při každém malém prdnutí se kroutí, pláče a naříká.. a taky při každém kakaní je to boj.. upřímně se přiznám pomáhám ji. Nemůžu ji vidět jak trpí.. bohužel jak měla prdíky byla mi doporučena rourka, opravdu nám pomohla.. i to jsme zkoušeli na prdíky kde co, masáže, cvičení, kapky atd.. co vše doktor doporučil.. nakonec pomohla rourka.. bohužel jak to tak pozoruji myslim si že malá si na moji pomoc zvykla a prostě asi beze mě si ani neprdne
nebydlime v čr ale v rakousku, doktora máme tady. Když jsem mu to řekla odpověď byla do 6 měsíce se to srovná jak se začne točit na bříško atd bude vše jiné. Jenže moje malá se už přetáčí na bříško sama, zatím jednu stranu ale zvládá to.. a ja nevidím nijaky posun k lepšímu.. kolikrát jsem řekla že ji nechám že se to prostě musí naučit sama ale když ji vidím jak trpí musím ji pomoc. Někdy stačí nožky přitlačit k hrudníku a jindy zase použít rourku.. Kolikrát se stane že si kákne sama bez větších problémů ale to ji musí opravdu něco hooooooooodně ale opravdu hoooooodne zajímat a interesovat, předtím to byl kolotoč nad postýlkou ale ten už je okoukaný.. i když se koupil nový..
A tak se Vás zkušené maminky chci zeptat jestli máte některá s tím zkušenosti a jestli nemá někdo nějaký fígl jak ji pomoc aby to vše zvládla bez pláče a naříkání…
Dodávám že jsem prvorodička a nekojím, prosím neodsuzujte zdravotní problémy mi to nedovolují a né všechny maminky mají to štěstí kojit…
Jinak UM máme Aptamil v Čr je to Nutrilon.. Zkoušela jsem i jiné UM a opravdu hodně to měnila aby jsme našli to nej a po Aptamil Nutrilonuse to málo zlepšilo…
Předem děkuji za odpovědi a přeji krásný den
![]()
@Zradic píše:
Krásný dobrý den všem maminkám… moc se omlouvám za nové téma ale tady na emiminu jsem toho přečetla hodně ale bohužel nic podobného jsem nenašla.. nebo jsem špatně hledala.. omluva předem..
Potřebovala bych poradit. Mám 4 měsíce starou holčičku a má problém že při každém malém prdnutí se kroutí, pláče a naříká.. a taky při každém kakaní je to boj.. upřímně se přiznám pomáhám ji. Nemůžu ji vidět jak trpí.. bohužel jak měla prdíky byla mi doporučena rourka, opravdu nám pomohla.. i to jsme zkoušeli na prdíky kde co, masáže, cvičení, kapky atd.. co vše doktor doporučil.. nakonec pomohla rourka.. bohužel jak to tak pozoruji myslim si že malá si na moji pomoc zvykla a prostě asi beze mě si ani neprdnenebydlime v čr ale v rakousku, doktora máme tady. Když jsem mu to řekla odpověď byla do 6 měsíce se to srovná jak se začne točit na bříško atd bude vše jiné. Jenže moje malá se už přetáčí na bříško sama, zatím jednu stranu ale zvládá to.. a ja nevidím nijaky posun k lepšímu.. kolikrát jsem řekla že ji nechám že se to prostě musí naučit sama ale když ji vidím jak trpí musím ji pomoc. Někdy stačí nožky přitlačit k hrudníku a jindy zase použít rourku.. Kolikrát se stane že si kákne sama bez větších problémů ale to ji musí opravdu něco hooooooooodně ale opravdu hoooooodne zajímat a interesovat, předtím to byl kolotoč nad postýlkou ale ten už je okoukaný.. i když se koupil nový..
A tak se Vás zkušené maminky chci zeptat jestli máte některá s tím zkušenosti a jestli nemá někdo nějaký fígl jak ji pomoc aby to vše zvládla bez pláče a naříkání…
Dodávám že jsem prvorodička a nekojím, prosím neodsuzujte zdravotní problémy mi to nedovolují a né všechny maminky mají to štěstí kojit…
Jinak UM máme Aptamil v Čr je to Nutrilon.. Zkoušela jsem i jiné UM a opravdu hodně to měnila aby jsme našli to nej a po Aptamil Nutrilonuse to málo zlepšilo…
Předem děkuji za odpovědi a přeji krásný den![]()
![]()
![]()
Ahojky měly jsme tohle to samé ještě trošku horší protože malý furt tlačil a když netlačíl tak řval mohu se zeptat jak přesně děláš mliko um nemyslím to zle ale já to třeba dělala špatně a hodně nám to pomohlo záleží na každé blbosti a pak nám hodně pomohlo když malý začal sedět dávat ho na nočník v šedé se mu kaka líp
Já malé pomáhám taky, jsou jí necelé tři měsíce. A taky poslední dobou pozoruji, že si na to trochu zvykla. Ale u nás ty problémy způsobuje vitamín D. Jakmile jí ho nedám, tak problém není. Jinak krmím taky Aptamilem a nemůžu si stěžovat. Hele, já ještě neslyšela o dítěti, které by si neodvyklo a muselo se mu pomáhat ještě ve školce
. To jen dříve se razil názor, jak je rourka škodlivá a dítě si na ní zvykne. Částečně ano, ale určitě ne napořád. Syn trpěl na zácpy a bolení až do roka, takže jsme pořád masírovali a cvičili.. Vydrž, doktor má pravdu. Až se začne pořádně hýbat, bude to lepší.
@zuzik1221 moc děkuji za reakci za každou reakci a radu jsem moc vděčná.. Takže vodu máme kupovanou pro miminka, je tam psané že se nemusí prevařovat, ale já ji stejně prevařuji.. do lahvicky naliji požadované množství ohřáte vody… přidám UM a málo zatřesu ať se to promichá a nemá hrudky.. a podávám malé..
Takhle mi to bylo ukazané v nemocnici..
![]()
@Aduš8 píše:
Já malé pomáhám taky, jsou jí necelé tři měsíce. A taky poslední dobou pozoruji, že si na to trochu zvykla. Ale u nás ty problémy způsobuje vitamín D. Jakmile jí ho nedám, tak problém není. Jinak krmím taky Aptamilem a nemůžu si stěžovat. Hele, já ještě neslyšela o dítěti, které by si neodvyklo a muselo se mu pomáhat ještě ve školce. To jen dříve se razil názor, jak je rourka škodlivá a dítě si na ní zvykne. Částečně ano, ale určitě ne napořád. Syn trpěl na zácpy a bolení až do roka, takže jsme pořád masírovali a cvičili.. Vydrž, doktor má pravdu. Až se začne pořádně hýbat, bude to lepší.
O tom vitamínu D jsem slyšela že může někdy napravit paseku… i doktor mi to řekl, ať zkusím vysadit ale nevím proč nikdy jsem nenašla tu odvahu vysadit.. Nějaký strach ve mě..
věřím že by se to mělo zlepšit, ale já bych si přála aby tolik netrpela. Na takové stvoření malé myslim je té bolesti moc, oni nám začali í zoubky růst tak mi je ji strašně líto jak vidím když trpí.. Když neplace kvůli kakaní tak kvůli zubům.. i když jsme s těmi zuby málo zatocili a netrápí nás tolik moc jak na začátku.. ![]()
Co pridavat do um kapicky? nevim co se u vas prodava.ja davala espumisan nebo sab simplex.nebo baby calm jsou dobre, ty se davaji primo do pusinky.
@Zradic píše:
@zuzik1221 moc děkuji za reakci za každou reakci a radu jsem moc vděčná.. Takže vodu máme kupovanou pro miminka, je tam psané že se nemusí prevařovat, ale já ji stejně prevařuji.. do lahvicky naliji požadované množství ohřáte vody… přidám UM a málo zatřesu ať se to promichá a nemá hrudky.. a podávám malé..
Takhle mi to bylo ukazané v nemocnici..![]()
No a právě to se ukázalo že pro miminka s citluvim bříškem je problém když to zavres a zatreses uděláš tam vzduch který neodejde a malý ho dáš do bříška my když jsem to začala dělat otevřené lžičkou bylo to vážně lepší nechci dělat chytrou ale nám to pomohlo rouku už použij vážně mělo kdy a ještě pokaždé čerstvá voda ne odstáta ptevarena když ji dám do termosky když jedeme pryč a je odstavení taky malý má trošku bolení
@zuzik1221 to je naprostá pitomost, když tou lahví zatřeseš, stejně ji pak znovu otvíráš abys sundala víčko. A i když mícháš lžičkou, vzduch zůstane v lahvi taky, těžko vytvoříš vakuum. Jediné, co to může ovlivnit, je možná pěnivost mléka.
@Zradic na rourku si nezvykla, neboj. Taky jsem moji male pomahala, rourkovala jsem ji do 6m a pak ze dne na den ty problemy prestaly, mala zacala pekne kakat a uz se nenadymala tak silene. Prestala plakat a kakala sama od sebe bez place, bez bolesti a bez rourky. Rekla bych, ze tvoje holcicka je jeste mala, to zazivani si jeste sedne, zkus jeste mesic nebo 2 vydrzet.
Ostatne muj pediatr i sestricka se oba smali, kdyz jsem jim rekla o mych obavach ohledne rektalni rourky. Prej je to blbost a kdyby se na to dalo zvyknout, tak jejich deti jeste rourkujou pred maturitnim plesem. Pediatr ma deti 5, tak ais neco o tom vi.
@Zradic píše:
Takhle mi to bylo ukazané v nemocnici..![]()
No a právě to se ukázalo že pro miminka s citluvim bříškem je problém když to zavres a zatreses uděláš tam vzduch který neodejde a malý ho dáš do bříška my když jsem to začala dělat otevřené lžičkou bylo to vážně lepší nechci dělat chytrou ale nám to pomohlo rouku už použij vážně mělo kdy a ještě pokaždé čerstvá voda ne odstáta ptevarena když ji dám do termosky když jedeme pryč a je odstavení taky malý má trošku bolení
Jinak vigantol nám taky dělal paseku a babi d taky medam malému nic a je naprosto zdraví žádný vitamíny mu nechybí
Ahoj zkus mu pokud děláš umělé míchat lžící. Rourkou určitě nic nezkazíš. můj syn měl taky veliké problémy podobné jako má tvá dcera. Takže chápu. To jsme pomáhali rourkou v podstatě se bez ní nevykakal. Bylo to určitě ale lepší než ho nechat se trápit. Pomohly nám Kapičky baby Calm. Čtyři měsíce je ještě málo neboj ono se to opravdu spraví. Synovi je 10 měsíců a už je to dobré. Některým dětem prostě trvá déle než jim trávicí soustava dozraje. Neboj do puberty určitě rourku používat nebudeš
@Aduš8 píše:
@zuzik1221 to je naprostá pitomost, když tou lahví zatřeseš, stejně ji pak znovu otvíráš abys sundala víčko. A i když mícháš lžičkou, vzduch zůstane v lahvi taky, těžko vytvoříš vakuum. Jediné, co to může ovlivnit, je možná pěnivost mléka.
Jaký sundávas víčko já nic nesundavam a myslí si o tom co chceš když mícháš otevřenou láhev lžičkou není tam tolik vzduchu bublinek atd já to rozmixovala a dávala hned malému žádný víčko sundávat není potřeba jen píšu co nám pomohlo tak se do toho nemontuj hezky den
@zuzik1221 ja naleju vodu do lahve na to dám víčko, přišroubuju vršek, zamíchám a pak musím vršek odšroubovat a víčko sundat. A jinak, jsme ve veřejné diskuzi, že takže se můžu míchat, do čeho budu chtít ![]()
@zuzik1221 a když už tu doporučuješ vysazení vitamínu D, tak bys měla vědět, že jeho nedostatek se může projevit třeba až v dospělosti či ve stáří. To už ti ale nikdo nedokáže, že to je způsobené tím, že. Myslíš, že by jinak doktoři jinak nutili maminky to dětem dávat, když po tom mají tolik zažívacích problémů? ![]()
@Aduš8 píše:
@zuzik1221 a když už tu doporučuješ vysazení vitamínu D, tak bys měla vědět, že jeho nedostatek se může projevit třeba až v dospělosti či ve stáří. To už ti ale nikdo nedokáže, že to je způsobené tím, že. Myslíš, že by jinak doktoři jinak nutili maminky to dětem dávat, když po tom mají tolik zažívacích problémů?
Dávám mu přírodní věci ne chemii nedopadla jsem to celé za to se omlouvám já do dělám do lahve které to pije a tam žádný víčko sundávat nemusím dala jsem vodu um zavřela zatrepala a dala malému a to je špatně když to zamícháme otevřené lžičkou a pak zavřu výrazně nám to pomohlo a upřímně moje doktorka mi ty přírodní věci schvaluje že je to lepsi nez škodliviny typu vigantol a baby d