Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@chs.jasmin Mockrát děkuji. A při prvním jste byla na císaři? Druhé bylo přirozeně nebo musel být císař?
Já měla akutní císař
tak se tak trošku o to zajímám a na co se mám tak trochu připravit … a doktorem tohle vše teprve budeme probírat ve čtvrtek ![]()
@ka2ka Aha.. mockrát děkuji
mohu se zeptat.. o jak dlouho dřív? Dopadlo nakonec vše v pořádku?
@Anonymní píše:
@chs.jasmin Mockrát děkuji. A při prvním jste byla na císaři? Druhé bylo přirozeně nebo musel být císař?Já měla akutní císařtak se tak trošku o to zajímám a na co se mám tak trochu připravit … a doktorem tohle vše teprve budeme probírat ve čtvrtek
Já měla sice vysoký tlak a otoky, ale bílkovinu hraniční, takže jsem jen docházela často do nemocnice na kontroly. Nakonec mi udělali Hamiltona s tím, že budto se do dvou dnů rozrodím nebo jdu na vyvolávaný. A druhý den se dcera narodila přirozeně.
@chs.jasmin Jee tak to je super
to mám radost
Vím, že u mě to takhle dopadnout nemusí.. ale těší mě, že to jde u někoho i přirozeně bez preeklampsie ![]()
@Anonymní píše:
@ka2ka Aha.. mockrát děkujimohu se zeptat.. o jak dlouho dřív? Dopadlo nakonec vše v pořádku?
u druhého se rozjela o cca v 5 měsíci poslední měsíc v nemocnici
@Anonymní píše:
@chs.jasmin Jee tak to je superto mám radost
Vím, že u mě to takhle dopadnout nemusí.. ale těší mě, že to jde u někoho i přirozeně bez preeklampsie
Já tedy druhé těhotenství i méně přibrala, více jsem byla v pohybu (díky prvorozenému dítěti), taky jsem ho snášela mnohem lépe (první těhotenství mi bylo i hodně špatně).
Ale kontroly jsem měla častější + jsem měla ke konci i nějaké testy navíc (jaterní). Tak držím pěsti ![]()
@chs.jasmin Mockrát děkuji
já byla při prvním těhotenství na rizikovém od začátku.. ale kvůli jinému důvodu.. ale mám psa a hodně chodím na procházky.. a při prvním jsem byla fakt hodně venku a chodila… kromě hematomu, silným migrenam a tetanii jsem měla pohodové těhotenství.. byla jsem hodně aktivní..
teď mi je taky dobře..
ale uvidíme co zas ten konec.. zda se rozjede preeklampsie nebo ne
Ahoj. Měla jsem preeklampsii v prvním těhotenství (2008), v 36. t. t. HELLP syndrom a akutní císař. Druhé těhotenství bez preeklampsie (2010), byla jsem víc sledovaná, nakonec mě nechali i přenášet (Apolinář), porod se rozjel spontánně, ale pro nepostupování a hrozící hypoxii nakonec opět akutní císař (41. t. t.). Aktuálně neplánovaně čekáme třetí, trochu mám také obavy, ale věřím, že si mě doktoři ohlídají. A nestačím se divit, jak ta věda šla kupředu a jak za těch 12 let je všechno trochu jinak. Ode dneška beru anopyrin kvůli vyššímu riziku preeklampsie (anamnéza a věk). Třeba to opravdu pomůže. Držím palce!
@Aloea Ahoj
Mockrát děkuji za zkušenost. Od kterého týdne ten Anopyrin bereš?
Držím palce, aby tentokrat bylo vše v pořádku ![]()
@Anonymní píše:
@Aloea AhojMockrát děkuji za zkušenost. Od kterého týdne ten Anopyrin bereš?
Držím palce, aby tentokrat bylo vše v pořádku
13. týden. Hned po screeningu. Teď bojuju hlavně s únavou. Ono to těhotenství ve 40 letech je trochu něco jinyho než kolem 25
a těch doktorů, kam všade musím… prej, že těhotenství není nemoc… no nevím ![]()
@Aloea Aha.. tak to mám ještě chvíli čas
tak držím palce ať vše dopadne dobře a bude už jen lip a lip
děkuji za odpověď
já jsem teď v 8tt a jsem pořad unavená … při prvním těhotenství s dcerou tohle vůbec neznám… snad se to brzo zlepší..
ale my máme velkého psa.. a pořad lítáme po venku.. a večer pak padám únavou
Ahoj
Prvně se omluvím za anonym.. jsem na začátku těhotenství a zatím to moc lidi z okolí neví.
Chtěla bych se zeptat.
Při prvním těhotenství jsem měla ve 35tt preeklampsii s HELLP syndromem.
A teď čekám druhé miminko.
Vy co jste měly preeklapsii.. opakovala se i při dalším těhotenství?
Děkuji za odpovědi