Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Okta
Jak to myslíš, ze se ho nezbavis? Roupy jsme řešili loni - chytla jsem je od dcery, ale hned se prelecily leky na předpis.. navíc čtu ze by způsobily zanet v močových cestach- ten by mi v moči zjistili - tu sem měla vždy ok
@Marty55 píše: Více
Ahoj, mám taky vleklé urologické problémy, i když trochu jiné. Leukoplakii trigona mám také, ale dnes se to opravdu neřeší, dřív se to považovalo za prekancerózu a vypalovalo se to, ale pak se ukázalo, že to prekanceróza není, alespoň to mi říkal můj urolog, který je veliký odborník, byl i primář a opravdu mu důvěřuji.
No a k intersticiální cystitidě - často jsou nálezy už na cystoskopii (na sliznici tzv. glomerulace), ale diagnóza se potvrdí až biopsií. Já byla i na té biopsii (provádí se v celkové anestezii za hospitalizace), ale tam mi ji nepotvrdili.
Jinak moc nevím, co poradit, ale držím palce, ať je lépe no a psychika v tom ale taky může sehrát svoji roli.
@Lollitka píše: Více
Dekuji za odezvu. Odstranění leukoplakie mi urolog nabízel, ale jestli to bude mít přínosný efekt si jistý nebyl…jiný nalez na cystoskopii jsem neměla.. myslíte, ze při IC musi byt nalez na sliznici?
Dekuji. Žádné starosti a stresy právě nemám, jen kdyz me to prostě přepadne a zas trápí- a tech dní je cim dal víc, tak je moje psychika na nule..opravdu to vždy přijde nečekaně a trvá než to na pár dní zase odezní
Jo teď mi došlo, že já asi toho trigona mám metaplazii a ne leukoplakii. Jinak k té IC nevím jistě, ale mám dojem, že na cystoskopii být vždycky nález nemusí, že právě proto se pak dělá ta biopsie.
Tak právě, když se myslí, že tam ta IC je, na základě kliniky, tak můžou asi indikovat biopsii. Nevím, jestli nález při IC musí být vždycky vidět na cystoskopii. Já sice něco na cystoskopii měla, ale pak mi dělali tu biopsii v narkóze a nic tam nebylo, IC nemám. Ale zeptej se na urologii.