Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Otázkou je, proč vůbec jsi s takovým mužem? Tohle je hooodně daleko za mým prahem tolerance…
Rekla bych, ze vy nedůvěřujete jemu, ostatne, asi se nemá tak uplne cemu divit.
Jak do toho zapada ta kartářka, tomu nejak nerozumim.
Radit v tomhle nelze, každý by to resil jinak. Vzajemna důvěra se buduje dlouho a narusit lze rychle.
Tak tohle bude asi složitější než se zdá…tady Ti nikdo (pravděpodobně) nepomůže. Zkus se nad tím zamyslet, nad tím vztahem, jestli to má budoucnost a jestli chceš žít pořád v nejistotě! Musí to být vyčerpávající, tak zvaž, jestli by opravdu nebylo lepší začít normální (ničím nenarušený) vztah s někým jiným?
Pokud trváš na tom, že je Tvůj manžel opravdu ten pravý, tak zkuste jít do nějaké poradny a zapracujte na vztahu!
Přrji brzské rozhodnutí a štastný život!
Jsem s ním protože ho miluji nebyl takový jsme spolu 5 let nevím zda mám trauma z toho co se stalo ale trápím se a hlavně on to nechápe když mu vysvětlíte jsem taková protože mě 3 měsíce deptal tak mi řekne a co ty? 4× si mi dala facku ale za co! nebude mě urážet a ubližovat mi zasloužil si to d.vka nejsem. Jsem objednaná k psychiatrovi koncem měsíce snažila jsem se tam jít dřív ale čekací lhůta je dlouhá. A on doted odmítá jakýkoliv problém
Kartářkám nevěřím ani slovo, ale v tomhle mohla mít ta Tvá pravdu. Může to trvat celý život, nemusí se to upravit už nikdy. Mám kamarádku, která je posledních pět let střídavě v blázinci kuli psychoze a spolužáka, který spáchal sebevraždu (taky jen z trávy) Tělo těhle lidí trávu nezvládlo. Někdo může hulit celej život a nic mu to neudělá a někoho to zničí po roce. Přeju Ti hodně štěstí, aby byl manžel co možná nejvíc v pohodě.
Příspěvek upraven 20.01.15 v 12:00
Moc děkuji všem
nechci si přiznat že by měl být konec při pomyšlení konce panikařím a cítím se zraněná mám stažený žaludek a jen brečím jsme svoji teprve 2 roky
mám pocit absolutního selhání
@Anonymní píše:
Jsem s ním protože ho miluji nebyl takový jsme spolu 5 let nevím zda mám trauma z toho co se stalo ale trápím se a hlavně on to nechápe když mu vysvětlíte jsem taková protože mě 3 měsíce deptal tak mi řekne a co ty? 4× si mi dala facku ale za co! nebude mě urážet a ubližovat mi zasloužil si to d.vka nejsem. Jsem objednaná k psychiatrovi koncem měsíce snažila jsem se tam jít dřív ale čekací lhůta je dlouhá. A on doted odmítá jakýkoliv problém
A ty aspirujes na titul matky Terezy nebo o co ti jde? Ten clivek to zrejme stale nema v hlave v poradku, pokud srovnava jeho blouzneni s tim, zte jsi mu nejakou vlepila, kdyz uz bylo urazek moc. Co kdyz uz takovy zustane? Co kdyz bude takovy i za dva mesice, za pul roku, budes chodit k psychiatrovi, zobat antidepresiva a zit ze vzpominek, jaky byl predtim? Uz davno byvh se odstehovala a rekla mu, ze se vratim jen k cloiveku, ktery se zodpoivedne leci a dochazi k psychiatrovi.
@Anonymní píše:
Moc děkuji všemnechci si přiznat že by měl být konec při pomyšlení konce panikařím a cítím se zraněná mám stažený žaludek a jen brečím jsme svoji teprve 2 roky
mám pocit absolutního selhání
ale ty přece nemůžeš za to, že manžel selhal… nemusíš s nikým takovým žít z povinnosti… dej si otázku, jestli bys tohoto muže chtěla jako otce pro své děti… Žít zbytek života v nejistotě? Svůj život máme ve svých rukou… on ten svůj, ty ten svůj… ty jsi neselhala, ale jsi jen člověk… když on s tím nechce nic dělat, on problém nevidí, nepřipouští si ho, tak s tím nic moc nenaděláš…
Jestli se chceš trápit v nejistotě, zda ho to časem přejde a stane se z něho normální skvělý chlap, je to tvá volba… život je změna… občas i bolestivá, s tím se musí počítat…
Máte pravdu snažím se tak moc až to škodí. Napadal mě i za úklid za vaření za to jaká jsem padlo slovo ubohá lhářka a pak se divil když jsem mu řekla že ho nenávidím
řekla jsem to ve vzteku.Ptal se mě jak moc ho miluji řekla jsem mu jako vzduch myšleno že bez něj nemohu být že je mi vším začal křičet že ho nemiluji a on pro mě nic neznamená
až po tom co řeklo 5 lidí jak si to vyložily mi dal pokoj. Dítě už máme a k tomu se chová skvěle
Bibi239 to jsem mu samozřejmě řekla dokonce už jsem skoro odešla ale pak to začalo ustupovat ty stavy začal být hodný a snažil se to napravovat ani ted mě nenapadá
ale problém je ve mě nemohu to vymazat z hlavy na léčbu mi odpověděl že ho chci dát do blázince a zbavit se ho
A bude tvůj manžel abstinovat? Uvědomuje si, že už si nikdy nemůže zahulit, nebo se mu to rozjede znovu? Navíc, jestli přestal teprve před 4 měsíci, nelze ještě zcela odlišit, jestli jde skutečně o toxickou psychózu nebo jiné onemocnění. Bude tvůj manžel ochoten dodržovat režim, nekouřit trávu, raději to nepřehánět s alkoholem a kdyby se potvrdila jiná diagnóza, trvale užívat léky? Život s partnerem, který má psychické onemocnění, není rozhodně žádný med a je potřeba se na to připravit.
Milé dámy a pánové,
jdu si k vám pro radu a pro pohled na věc. Můj manžel v minulosti kouřil trávu, nelíbilo se mi to a on to věděl, vymlouval se na nemoci že mu to pomáhá atd… ale vše má svou mez a milej zlatej to přeháněl a kouřil hrozně moc. Nedivím se že se mu cosi porouchalo v hlavě a on s tím ze dne na den sekl všechno zničil a už se toho pomalu 4 měsíce nedotkl ale. Jeho abstáky měli podobu bludů, a tak nějak si žil podobně jako schizofrenik.Jeho psychické napadaní že ho chci otrávit zastřelit a že mi nemůže věřit že jsem lhářka atd…mě psychicky vyčerpávali to zda jsem někdy s nikým spala za peníze
a že jsem na kamaráda ukazovala že s ním půjdu samozřejmě není pravda. prožila jsem si peklo každý den jsem brečela a uvažovala o odchodu. Vyčítal mi i to kam koukám proč zívám pro koho pracuji a kolik mi zaplatily
takto to trvalo 3 měsíce v kuse dokonce mě vyhodil k mámě po návratu vše na novo. Mluvila jsem s několika psychiatrama sdělily mi že je to toxická psychoza a že může trvat až půl roku a že to co říká není on ale nemoc. Situace se uklidnila a jeho stavy začali mizet až na to že mi nedůvěřuje a myslí si že ho nemiluji což není pravda. Takže když už je trochu klid mám problém sama se sebou jsem podezřívavá a bojím se jeho pohledů hned si myslím že mě psychicky napadne i když to nedělá
mám neustále strach z toho co příjde nejsem si jistá zda mě miluje i když on tvrdí opak. V tom mi zamotala kartářka z televize hlavu která mi řekla že náš vztah je u konce a že se s tím nedá nic dělat
nechci opustit manžela je to hodný laskavý a milující člověk nehledě na to co jsem vydržela pro nás oba.Ano omluvil se mi za všechno a řekl mi že mě miluje a že mě nechce ztratit.Ale co já co se to se mnou děje?