Přibírání a váha miminka

25
4.7.13 08:45

Přibírání a váha miminka

Zdravím všechny,
vím, že mnoho z vás řeší i opačný problém, ale já jsme z tohoto také zoufalá. Do 7 měsíce jsem přibrala cca 10 kg, nyní jsem ve 34. tt a za poslední měsíc a půl jsem nepřibrala ani jedniné kg. Jím, nehladovím. Odhad váhy miminka byl ve 32. tt 2 kg. Pan doktor říkal, že má menší bříško, ale že je stále v normě. Přítom celé těhotenství mělo miminko bříško o něco větší, cca o 2 týdny dopředu. Nevím, zda mám zavolat sestře a zeptat se, jestli to mám řešit. NO a abych nezapomněla, bříško mám dost malé, sama jsem malá, mám 163 cm. DOktor mi sice tvrdil, že velikost bříška nic neznamená a nesouvisí s velikostí miminka. Děkuji všem za názory a zkušenosti.

Bára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15404
4.7.13 08:48

Zajimavy, mne doktorka rekla, ze mam maly bricho a nemuzu cekat velky dite :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
4.7.13 08:50

A jak bys to jako chtela zacit resit??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.7.13 08:50

Nebuď zoufalá, neřeš, pokud je mimčo v pořádku, není proč se strachovat. Přibírání a velikost břicha je tak strašně individuální záležitost, která se během těhotenství může stokrát změnit, že z toho stejně nikdy nic nevyvodíš. Užívej si těhotenství a nemysli na blbosti. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.7.13 08:54
@dani24687 píše:
Zajimavy, mne doktorka rekla, ze mam maly bricho a nemuzu cekat velky dite :-)

Já v prvním těhotenství měla obr břicho, malej byl větší, nakonec měl v termínu 4,5kg. Teď u druhého mám břicho mnohem menší, oproti prvnímu těhotenství opravdu pidi, mimino je zase o něco málo větší, odhad v termínu máme na 3,8-4kg, s přibranýma kilama jsem na tom úplně stejně jako s prvním. Takže asi tak. :D A posledně mi doktor na UTZ. řekl, kde že mám to dítě schovaný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.7.13 08:56

No řešit asi nijak. Jen mě zajímají názory ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9696

Já na konci těhotenství dokonce zhubla pár deka! za celé těhotenství jsem přibrala 12 kg a břicho jsem taky neměla nějak velké. Moje výška je asi 160. Váhový odhad ve 31. týdnu byl 1400 g, ve 35. týdnu už 2350, ve 39. týdnu 2880, narodila se ten den po posledním odhadu s váhou 2800, takže skoro přesně :) Myslím že ty i mimčo jste v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404

@gabi.design ja myslim, ze na velikost bricha ma vliv kdyz uz tak spis mnozstvi vody…muj laicky nazor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.7.13 08:57

Mám známou, která rodila v únoru, měla hodně maličké bříško, téměř nepřibrala, holčička měla 4200g. Je to tedy o názoru lékaře, ale i také případ od případu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.7.13 09:00
@dani24687 píše:
@gabi.design ja myslim, ze na velikost bricha ma vliv kdyz uz tak spis mnozstvi vody…muj laicky nazor.

Jo, to mi říkal doktor taky. Množství vody, položení orgánů v břišní dutině, na celkové tělesné konstituci matky, na držení těla matky. Zkrátka se tím nemá cenu zaobírat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.7.13 09:00

Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
4.7.13 09:01
@Baruse89 píše:
No řešit asi nijak. Jen mě zajímají názory ostatních.

Ja to pochopila tu tvoji vetu, jestli se mas sestry zeptat, jestli to resit :-D proto se divim ;-) jinak posledni tydny se vetsinou nepribira, naopak muzes jeste hubnout. A jestli je mimi v poradku, tak bych tohle vubec neresila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.7.13 09:01

Já vím, vždy se začnu v něčem štourat a řešit… Pak začnu panikařit a jsem z toho vyřízená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
4.7.13 09:02

.

Příspěvek upraven 02.02.14 v 17:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
4.7.13 09:09

Ahojky, být Tebou jsem v klidku, pokud miminko pribira a roste tak je vse v poradku… neni dulezite jak moc pribira… Treba nase princezna ma aktualni vahovy odhad 2500 g z čehož dr nebyl moc nadšený že by to mohlo být víc, tak mě pro jistotu poslal na kontrolní utz do nemocnice aby zkontrolovali prutoky a ty jsou v poradku - z toho plyne, ze ne kazde miminko je tabulkove a i kdyz ja jsem pribrala cca 15 kg ( i kdyz za posledni 3 tydny tak 0,5kg) tak miminko roste, jen proste bude drobnější… Hlavně klidek a uzivej si těhotenstvi :hug: Ja ted jelikoz uz finisuji budu chodit kazdy tyden pro jistotu na kontrolu tech prutoku a kdyby nahodou prestala malicka uplne pribirat, tak se nestane nic horsiho nez to, ze mi porod vyvolaji o neco drive… ale vzhledem k tomu, ze krivky jsou ukazkove a vse ostatni je take v poradku tak asi nebude důvod… Aktualne ma nase miminko zpozdeni pry cca 11 dnů… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí