Přibírání po antidepresivech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10486
11.1.13 13:49

Já beru AD 8 měsíců, s tím, že už jsem vytřídala troje a až ty třetí mi sedly a to Argofan 75 mg, ale nepřibrala jsem bohužel ani deko, i když bych byla vcelku ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pinkalink
22.2.13 13:54

AD A NADVÁHA

DOBRÝ DEN, MUSÍM SE TÉŽ ZAPOJIT DO DISKUZE, PROTOŽE MNE to děvčata nedá. Jemne 45let a ADberu Zoloft 3 rokem, nikdy jsem nebyla ultra štíhlá, vždy jsem bojovala s váhou a hlídala se.Po zoloftu jsem bohužel přibrala 20 kg.Ad jsešm začla užívat dost dlouho než by bývalo třeba, ale na psychiku mne vyhovuje, naopak v nevědomky vynechání jsem shledala, že jsem hrozně lítostivá a vyklepaná…tudíž ho asi budu muset brát celý život. Nevím jen co s tou nadváhou…protože to je to jediné co mne psychicky dostomezuje, dekuji za radu Pinkalinka

• Citovat
  • Upravit
1511
22.2.13 14:06

Já přibrala až po vysazeni 12 KG 8o :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3484
22.2.13 14:15

Já beru tedka druhy měsíc AD Despru, ale pozoruju na sobě opačny problem spíš hubnu tak se desím aby to třeba nebyl pak jojo efekt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Angína
6.3.13 07:10

Při nasazení AD Zoloft, mně bylo tak zle, že jsem spíš dost zhubla, teprve až jsem v pohodě přibírám.

• Citovat
  • Upravit
emanon
21.3.13 08:06

S nadvahou to neni jednoduche, ale me se dari drzet vahu jedine pravidelnou, pestrou stravou, mensi porce casteji, nez se narvat a pak dlouho nejist, protoze mam male dite, tak to celkem jde, taky ma svacinky a celkem jime 6×denne, ale tak akorat ne do prezrani… pak hodne pohybu a sexu;-) pohyb ne ve smyslu posilovna a nejake masove akce aerobic apod, ale staci klido uklid doma, nebo prace na zahrade, fyzicka prace -ale pro me je to odpocinek, nebot pracuji u PC a s lidma a to je nabudku…tak hodne sil a uspechu!!!

• Citovat
  • Upravit
emanon
21.3.13 08:08
@Pinkalink píše:
DOBRÝ DEN, MUSÍM SE TÉŽ ZAPOJIT DO DISKUZE, PROTOŽE MNE to děvčata nedá. Jemne 45let a ADberu Zoloft 3 rokem, nikdy jsem nebyla ultra štíhlá, vždy jsem bojovala s váhou a hlídala se.Po zoloftu jsem bohužel přibrala 20 kg.Ad jsešm začla užívat dost dlouho než by bývalo třeba, ale na psychiku mne vyhovuje, naopak v nevědomky vynechání jsem shledala, že jsem hrozně lítostivá a vyklepaná…tudíž ho asi budu muset brát celý život. Nevím jen co s tou nadváhou…protože to je to jediné co mne psychicky dostomezuje, dekuji za radu Pinkalinka

S nadvahou to neni jednoduche, ale mne se dari drzet vahu jedine pravidelnou, pestrou stravou, mensi porce casteji, nez se narvat a pak dlouho nejist, protoze mam male dite, tak to celkem jde, taky ma svacinky a celkem jime 6×denne, ale tak akorat ne do prezrani… pak hodne pohybu a sexu;-) pohyb ne ve smyslu posilovna a nejake masove akce aerobic apod, ale staci klido uklid doma, nebo prace na zahrade, fyzicka prace -ale pro me je to odpocinek, nebot pracuji u PC a s lidma a to je na budku…tak hodne sil a uspechu!!!

• Citovat
  • Upravit
2
11.3.14 11:30

Mirtazapin a Velaxin 75

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo taky problém s přibíráním, já po mirtazapinu přibrala za necelý rok 30kg a te%d to nemůžu dát dolů :-( bohužel AD musím brát pravidelně :-( Máte někdo taky takový problém??? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
12.3.14 21:17
@AngiMia píše:
Ahoj, chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo taky problém s přibíráním, já po mirtazapinu přibrala za necelý rok 30kg a te%d to nemůžu dát dolů :-( bohužel AD musím brát pravidelně :-( Máte někdo taky takový problém??? :,(

Ahoj,
já také hodně špatně spím a od mé psychiatričky vím, že po mirtazapinu se prý spí dobře, ale sama mi říkala, že ten mi nenapíše, neboť se po něm dost přibírá, tak bych zvážila po domluvě s psychiatrem jiná AD. Je to nepříjemné, také jsem to zažila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
13.3.14 07:55

Já mám právě mirtazapin napsaný jen na spaní, a AD mám napsané zvlášť. Měla jsem prvni jen 15mg, ale ty byli an spaní slabé, tak mi dal 30mg.No příští týden tam jdu, tak se budu muset domluvit o změně, protože mi nejde ani zhubnout i když pravidelně cvičím a držím diabetickou dietu kterou musím kvůli cukrovky. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.9.16 23:12

Fakt smůla a smutná

Přibrala jsem během 3 měsíců 13 kg!
Beru Zoloft a už to brát nebudu.
Jsem z toho tak nešťastná.
Bude mi trvat roky, než to dám celé dolů.

Už nikdy antidepresiva. Sice mi v něčem pomohli, ale tohle fakt nechci.

Původně 52kg. Teď 65. Chjo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.16 12:09

Ahoj holky, tak jsem ted náhodou narazila na toto téma a je mi docela ouvej. mám jít k psychiatricce a nejspíš budu brát AD.Je to tak vždycky, že se přibírá?

• Citovat
  • Upravit
7213
14.12.16 12:13
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak jsem ted náhodou narazila na toto téma a je mi docela ouvej. mám jít k psychiatricce a nejspíš budu brát AD.Je to tak vždycky, že se přibírá?

Nemůžeš přibrat jenom tak, ono ti to jídlo do pusy samo nenaskáče. Při AD se může zvýšit chut na jídlo ale pořád je jenom na tobě jestli ho sníš nebo ne. Často to bývá proto že ten člověk v depresi moc nejedl a zhubnul a s vylepšením nálady se vrací i chuť k jídlu.

Jediné ztloustnutí „samo“ může být zadržování vody ale to se po změně léčby a čase zlepší.

Takže ne, pokud nebudeš víc jíst, nemáš jak přibrat. Tuk nelétá ve vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.16 12:26
@Aletheia píše:
Nemůžeš přibrat jenom tak, ono ti to jídlo do pusy samo nenaskáče. Při AD se může zvýšit chut na jídlo ale pořád je jenom na tobě jestli ho sníš nebo ne. Často to bývá proto že ten člověk v depresi moc nejedl a zhubnul a s vylepšením nálady se vrací i chuť k jídlu.

Jediné ztloustnutí „samo“ může být zadržování vody ale to se po změně léčby a čase zlepší.

Takže ne, pokud nebudeš víc jíst, nemáš jak přibrat. Tuk nelétá ve vzduchu.

Nechci Ti brát iluze, ale já jsem zrovna jedna z těch, které přibraly jen z toho vzduchu.
Skutečně vím, že jsem se nijak necpala, k jídlu jsem moc chuť neměla, naopak jsem se musela kolikrát přemáhat. Snažila jsem se jíst zdravě a stejně jsem 10 kg přibrala.
U mě za tím stojí totální zpomalení metabolizmu, který dodnes nemůžu pořádně rozběhnout.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.16 12:28

Já právě ve stresu jím hrozně sladké a přejídám se, prostě si ten stres kompenzuji jídlem, tak jsem doufala, že spíše zhubnu. A tato diskuse mě vystrašila. Takže uvidím..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat